Politiebericht Eindhoven e.o. 15-09-2001
2e Persbericht 15 september 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Automobilist veroorzaakt ongeluk met slok te veel op Ter hoogte van het 18 septemberplein en het Stationsplein zijn zaterdagochtend rond 4.15 uur twee voertuigen met elkaar in aanrijding gekomen. Een 31-jarige automobilist uit Geldrop reed op de linkerrijstrook van het verkeersplein. Rechts naast hem reed een 28-jarige automobiliste uit Eindhoven. Plotseling week de man uit Geldrop uit naar rechts zonder de Eindhovense voor te laten gaan. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw met slok te veel op botst achter op auto Op de Vestdijk is zaterdagochtend rond 1.35 uur een 23-jarige automobiliste uit Veghel achter op de auto van een 31-jarige automobilist uit Nuenen gebotst. De vrouw kon haar auto niet tijdig tot stilstand brengen toen de Nuenenaar plotseling remde. Uit onderzoek bleek dat de vrouw een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,05 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Overvallers dringen woning binnen
Op de Leenderweg zijn zaterdagmiddag tussen 12.15 en 12.45 uur twee overvallers een woning binnengedrongen. Een 81-jarige bewoonster opende de deur toen werd aangebeld waarna twee onbekende mannen de woning binnendrongen en de bewoonster op de grond gooiden. De 75-jarige broer van het slachtoffer, die eveneens op dit adres woonachtig is, werd ook op de grond gegooid. Een 59-jarige vrouw uit Kelpen Oler die op bezoek was bij de bewoners werd opzij geduwd. Onder bedreiging van een vuurwapen werd om geld gevraagd. Uit een aantal portemonnees werd geld gehaald. Het totale bedrag is nog onbekend. Voordat de daders er vandoor gingen vernielden ze nog de telefoonverbinding. Vervolgens zijn ze gevlucht in de richting van de Pioenroosstraat. De 81-jarige bewoonster liep tijdens de valpartij een verwonding aan haar pols op. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht ze weer naar huis. Het gaat om blanke man, ongeveer 20 jaar, blond haar en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg in zijn linkeroor een oorbel. Tijdens de overval had hij een zwarte lederen jas en een blauwe spijkerbroek aan. Ook droeg hij een pet en handschoenen. Hij had een zwarte tas bij zich. De tweede dader heeft een getinte huidskleur, is ongeveer 20 jaar oud en is ongeveer 1.85 meter lang. Hij had een zwarte lederen jas aan en droeg een pet en handschoenen. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Fietster zwaar gewond
Op de Aeneaslaan is vrijdagochtend rond 11.45 uur een 68-jarige fietster uit Eindhoven zwaard gewond geraakt. De vrouw fietste over deze straat en wilde linksaf de Icaruslaan inrijden. Hierdoor kwam de vrouw voor de auto van een 18-jarige bestuurster uit Eindhoven terecht waardoor een botsing ontstond. De vrouw is in kritieke toestand overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Helmond: Telefoonkaarten gestolen
Uit een winkel aan de Veestraat zijn vrijdag tussen 12.00 uur en 21.00 uur ruim 30 telefoonkaarten met een totale waarde van ongeveer 1.300 gulden gestolen. De winkel was op het moment van de diefstal geopend. De dader heeft op een onbewaakt moment de telefoonkaarten weggenomen.

Helmond: Mishandeling
Op het Stationsplein is zaterdagmiddag rond 13.25 uur een 30-jarige vrouw uit Deurne aangehouden. Zij wordt verdacht van het mishandelen van een 14-jarig meisje uit Helmond kort daarvoor. Het meisje zat samen met een vriendin op een bankje op het perron toen een onbekende vrouw naar hun toe kwam lopen en riep dat de meisjes haar geld hadden gestolen. Hierop pakte zij het 14-jarige meisje bij haar haren en sleepte haar mee in de richting van het spoor. Het meisje wist zich aan een paal vast te houden. Hierop heeft de vrouw het meisje een paar keer met haar hoofd tegen de paal geslagen. Omstanders hebben vervolgens ingegrepen zodat het meisje aan de vrouw kon ontsnappen. De vrouw wekte de indruk te veel alcohol gedronken te hebben. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Aarle-Rixtel: Onder invloed
Op de Kanaaldijk is zaterdagochtend rond 2.20 uur een 53-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man slingerend over de Dorpsstraat rijden en gaf hem een stopteken. Hier reageerde hij niet op. Na een korte achtervolging kon hij op de Kanaaldijk staande gehouden worden. Uit onderzoek bleek dat de auto van de man niet verzekerd was en dat hij een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,85 uit. De man kreeg een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aarle-Rixtel: Vat bier en biertapkraan gestolen Vanuit een tent op de Buizerdstraat zijn tussen vrijdagavond 22.00 uur een zaterdagochtend 9.00 uur een biertapkraan en een vat bier gestolen. De dader is in de tent gekomen door het tentdoek los te maken.

Asten: Parkeercontrole
Op de Markt, de Emmastraat, de Tuinstraat, het Koningsplein en op de Marktstraat heeft de politie zaterdag 23 bekeuringen uitgedeeld voor parkeren zonder duidelijke parkeerschijf. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat de parkeertijd verstreken was.

Asten: Snelheidscontrole
Op de Hemelberg zijn zaterdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur 40 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Een voertuig reed harder dan de toegestane snelheid van 50 km per uur.

Bergeijk: Slachtoffer betrapt fietsendief
Zaterdagochtend betrapte een 26-jarige man uit de Lommelse Barriere (België) op de Hof een 22-jarige verdachte inwoner van Bergeijk die een fiets probeerde te stelen. De Belg sprak de fietsendief hierop aan. Op dat moment kwam de 23-jarige eigenaar van de fiets uit Bergeijk aan en zag dat zijn fiets gestolen werd. Hij bemoeide zich met de diefstal waardoor onderling geduwd en geslagen werd. De 26-jarige Belg is tijdens het voorval op straat gevallen en liep een schedelbasisfractuur op. Hij is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis. De beide mannen uit Bergeijk zijn zaterdagochtend rond 2.00 uur op de Hof aangehouden. Zij zijn op het politiebureau ingesloten. Het is vooralsnog onbekend hoe het een en ander is gebeurd. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Best: Inbraak in woningen
Op het Helmkruid is zaterdagochtend in twee woningen ingebroken tussen
1.30 en 9.00 uur. Uit een woning werd een portemonnee met ongeveer 200 gulden gestolen. De dader is vermoedelijk via een achterdeur die niet op slot zat binnengekomen. Uit een andere woning werden twee portemonnees met in totaal ongeveer 220 gulden gestolen. Het is vooralsnog niet bekend hoe de dader hier binnen is gekomen.

Geldrop: Auto gestolen
Vanaf de Dravikstraat is vrijdagavond rond 23.00 uur een rode Opel Kadett met het kenteken YP-03-XY gestolen.

Geldrop: Bestuurder slapend in auto aangetroffen na ongeval Op het Genoenhuis heeft de politie zaterdagochtend rond 1.00 uur een 20-jarige automobilist slapend in zijn auto aangetroffen. De automobilist was met zijn auto tegen twee bomen aan de rechterkant van de rijbaan gebotst en vervolgens met zijn voertuig in de sloot tot stilstand gekomen. Uit onderzoek bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,30 uit. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Diefstal uit woning
Vanuit een woning aan de Gaanderij zijn zaterdagochtend tussen 3.00 en 4.00 uur sigaretten, een borstel, een bankpasje en enkele honderden guldens gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Veldhoven: Televisie gestolen
Uit een woning aan de Pietershoek is tussen vrijdagmiddag 14.00 uur en zaterdagmiddag 14.00 uur een televisie gestolen. De dader kwam binnen door de voordeur van de woning open te breken.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook