Politiebericht Eindhoven e.o. 15-09-2001

1e Persbericht 15 september 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Politie beledigd en bedreigd
Op de Dommelstraat is zaterdagochtend rond 3.45 uur een 25-jarige verdachte Eindhovenaar onder hevig verzet aangehouden. Hij beledigde en bedreigde de politie die op de hoek Raiffeisenstraat Dommelstraat aan het surveilleren waren. De verdachte is voor verder onderzoek opgesloten in een politiecel.

Eindhoven: Man met slok te veel op rijdt tegen lantaarnpaal Op de Emmasingel is vrijdagavond rond 21.35 uur een 26-jarige automobilist uit België met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,30 uit. De man kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met mes aangehouden
Op de Raiffeisenstraat is zaterdagochtend rond 4.00 uur een 34-jarige verdachte man uit Valkenswaard aangehouden. De politie zag de man met een opengeklapt zakmes lopen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Met geweld van tas beroofd
Op de Vestdijk is zaterdagochtend rond 1.00 uur een 22-jarige Duitse vrouw van haar tas beroofd. De vrouw liep samen met een 23-jarige Duitse vriendin over de Vestdijk toen ze plotseling twee mannen zag staan. Een van de mannen kwam op de vrouw aflopen en trok haar op de grond. Vervolgens werd ze met een mes bedreigd. De man trok de tas uit de handen van de vrouw en ging er vandoor in de richting van het Stratumseind. In de tas zaten een paar honderd Duitse Marken, ruim 50 gulden, sleutels, autopapieren, een GSM en een identiteitskaart. De dader is een man met een donkere huidskleur, ongeveer 20 jaar oud en
1.75 meter lang. Hij heeft zwarte korte pijpenkrullen en een onverzorgd uiterlijk. Hij droeg zaterdagochtend een dikke witte wollen trui en een zwarte spijkerbroek. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Tas uit hand gerukt
In een horecagelegenheid op het Stratumseind is zaterdagochtend rond
1.00 uur een 21-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. De vrouw had haar tas in haar hand toen ze plotseling een onbekende man aan de tas voelde trekken. Ze probeerde nog te verhinderen dat haar tas weggenomen werd maar dit lukte niet. De man is met de tas weggelopen. In de tas zaten een GSM, een portemonnee, sigaretten, een treinabonnement en sleutels. Het gaat om een blanke man, ongeveer 1.70 meter lang, tussen de 20 en de 25 jaar met een normaal postuur en donker kort haar. De man droeg een donkerkleurige jas en broek.

Eindhoven: Bromfietser bekeurd
Op de Edisonstraat zag de politie vrijdagavond rond 22.00 uur een 14-jarige Eindhovenaar zonder helm een bromfiets besturen. Ook zijn 16-jarige Eindhovense passagier droeg geen helm. Toen het duo de politie zag probeerden ze te ontkomen. Na een achtervolging kon de politie hen kort daarna op de Achtseweg Zuid staande houden. Beiden kregen een bekeuring voor het niet dragen van een helm. De 14-jarige krijgt eveneens een bekeuring voor het besturen van een bromfiets terwijl hij nog geen 16 jaar is en voor het negeren van een stopteken van de politie.

Eindhoven: Fietser mishandeld
Op de Amelandlaan is vrijdagavond rond 19.45 uur een 17-jarige fietser uit Eindhoven geslagen door een onbekende man. De jongen fietste achter langs een auto om de Firapeellaan over te steken. Plotseling reed de auto achteruit. De jongen schrok, raakte met zijn hand de kofferbak van de auto aan en fietste door. Een passagier in de auto bleef handgebaren maken waarop de jongen is gestopt. Hierop ontstond een woordenwisseling met de bestuurder van de auto. Plotseling kwam een onbekende man uit een andere auto aanlopen. Deze vroeg aan de jongen of hij moeilijk deed en gaf hem een klap in zijn gezicht waardoor hij van zijn fiets viel. De jongen is vervolgens gevlucht. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Helmond: Verdachte aangehouden tijdens verkeerscontrole Op de Kasteel-Traverse is vrijdagavond rond 21.15 uur een 22-jarige Pool aangehouden. Tijdens een algemene verkeerscontrole bleek de man te rijden in een auto die geëxporteerd had moeten zijn. Bovendien was het voertuig niet verzekerd. De verdachte kon tevens zijn rijbewijs niet tonen. Hij vertelde dat hij zijn identiteitsbewijzen had verloren. De auto is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man trekt pistool na winkeldiefstal
Na een onderzoek is vrijdagmiddag rond 13.15 uur een 33-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van 12 pakken koffie uit een supermarkt aan de Wederhof op woensdag jl. Toen de dief betrapt werd trok hij een pistool en bedreigde daarmee een personeelslid. Hij kon ontkomen. De politie werd gewaarschuwd en zij herkende in het signalement een bekende. Er werd daarna onderzoek gedaan in zijn woning aan het Rijpelplein en daar vond de politie de tas met koffie en een speelgoedpistool. De verdachte zelf was op dat moment niet thuis. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel: Bromfietser gewond
Op de Nieuwstraat zijn vrijdagavond rond 19.15 uur een bromfiets en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. De 20-jarige automobilist uit Eersel reed over de Nieuwstraat en wilde linksaf de Schoolstraat in rijden. Tijdens deze handeling werd hij aan de linkerkant ingehaald door een 17-jarige bromfietser uit Eindhoven. Beide voertuigen kwamen hierdoor met elkaar in botsing. De bestuurder van de bromfiets en zijn 16-jarige Eindhovense passagiere zijn voor onderzoek overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Geldrop: Verdachte van mishandeling en vernieling aangehouden Op de Twijnstraat is vrijdagavond rond 20.15 uur een 35-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 41-jarige vrouw en van het vernielen van haar gehele huisraad in haar woning aan de Twijnstraat. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Personenauto raakt vrachtauto
Op de Spoelstraat is zaterdagochtend rond 00.15 uur een 29-jarige automobilist uit Helmond met zijn voertuig in de berm terechtgekomen nadat hij van achteren tegen de vrachtwagen van een 43-jarige man uit Almelo was aangereden. De bestuurder van de personenauto is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. Het is vooralsnog onbekend hoe het ongeluk precies tot stand is gekomen. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Gemert: Meisje gewond door bierglas
In een horecagelegenheid aan het Binderseind is zaterdagochtend rond 00.25 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het gooien van een bierglas in het gezicht van een 15-jarig meisje uit Bakel. Het meisje probeerde kort daarvoor twee vechtende jongens uit elkaar te halen. Op hetzelfde moment probeerde de verdachte zich ook in de vechtpartij te mengen door een bierglas naar een van de vechtersbazen te gooien. Het glas raakte niet de vechtersbazen maar het meisje. Zij liep een gekneusd jukbeen op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Verdachte van vernieling auto aangehouden Op de Wilhelminalaan is zaterdagochtend rond 00.50 uur een 18-jarige inwoner van Hapert aangehouden. Hij wordt verdacht van het gooien van een glas of een fles tegen een geparkeerde auto op deze straat. De auto liep hierdoor een deuk op. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Heling van lichtmetalen velgen met banden Na een onderzoek is op het van Bruhezedal vrijdagavond rond 20.45 uur een 20-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. De man wordt verdacht van heling van lichtmetalen velgen met banden. Deze werden tussen dinsdagavond 22.45 uur en woensdagochtend 7.30 uur gestolen vanaf een auto die geparkeerd stond aan de Duithof. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Waalre: Auto komt op zijn kop tot stilstand tegen hek Op de Willibrorduslaan is vrijdagavond rond 20.30 uur een 20-jarige automobilist uit Valkenswaard de controle over zijn stuur verloren nadat hij met zijn voorwiel een stoeprand had geraakt. De auto raakte stenen pilaartjes, een muur en een boom en kwam vervolgens op zijn kop tot stilstand tegen het hek van een woning aan de Willibrorduslaan. Het slachtoffer is met lichte verwondingen overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Waalre: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Hubertus van de Clusenstraat zijn tussen zaterdagochtend 00.30 en 6.30 uur een handtas met een portemonnee, een rijbewijs en een paspoort gestolen. Ook werden een fototoestel, een organiser, een sleutelhanger en de autosleutels uit de woning weggenomen. Vanaf de oprit is vervolgens een groen Citroën ZX met het kenteken LH-TF-34 gestolen. De dader is binnengekomen door een openstaand bovenlicht aan de voorkant van de woning.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook