Politiebericht Eindhoven e.o. 16-09-2001

1e Persbericht 16 september 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van beroving aangehouden
Na een onderzoek is zondagochtend rond 3.55 uur op de Raiffeisenstraat een 20-jarige man uit Oost en West Middelbeers aangehouden. Hij wordt verdacht van het beroven van een 22-jarige Duitse vrouw op zaterdagochtend rond 1.00 uur. De vrouw liep samen met een 23-jarige Duitse vriendin over de Vestdijk toen ze plotseling twee mannen zag staan. Een van de mannen kwam op de vrouw aflopen en trok haar op de grond. Vervolgens werd ze met een mes bedreigd. De man trok de tas uit de handen van de vrouw en ging er vandoor in de richting van het Stratumseind. In de tas zaten een paar honderd Duitse Marken, ruim 50 gulden, sleutels, autopapieren, een GSM en een identiteitskaart. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd
Op het 18 Septemberplein is zaterdagavond rond 19.00 uur een 45-jarige Eindhovense vrouw van haar tas beroofd. De vrouw wilde haar fiets pakken toen plotseling een onbekende man haar tas van haar schouder rukte. De dader is vervolgens met zijn buit hard weggelopen. In de tas zaten een GSM en een portemonnee met daarin bijna 200 gulden en een pasje. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, ongeveer 1.75 meter lang en tussen de 17 en de 20 jaar oud. Hij droeg een zwarte broek en een korte zwarte lederen jas.

Eindhoven: Mes aangetroffen en in beslag genomen Op de Gedempte Gracht is zaterdagavond rond 21.25 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij een mes bij zich had. Het mes is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Betrapt met slok te veel op
Op de Nachtegaallaan is zondagochtend rond 2.40 uur een 38-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. De politie zag dat de man op de Boschdijk niet doorreed toen een verkeerslicht op groen stond. Toen hij uiteindelijk zijn weg vervolgde negeerde hij een rood verkeerslicht op de Fellenoord en verleende hij geen voorrang op het 18 Septemberplein. Ook gaf hij diverse keren geen richting aan waar dat nodig was. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,55 weer. De man kreeg een rijverbod van acht uur en zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Berlagelaan is zaterdagavond rond 23.45 uur een 22-jarige bromfietser uit Best betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage 1,65 uit. De man kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aarle-Rixtel: Bromfietser gewond
Op de rotonde bij de Lieshoutseweg en de Janssensstraat is zaterdagavond rond 22.20 uur een 25-jarige bromfietser uit Helmond de controle over zijn stuur kwijtgeraakt. Hierdoor botste hij op de rotonde en viel. De bromfietser is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek blijkt dat de man te veel alcohol heeft gedronken. Een ademanalyse wijst een promillage van 0,6 uit. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachte van vernieling autoruit aangehouden Op de Prinses Beatrixlaan is zondagochtend rond 2.50 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een autoruit op de Trompstraat kort daarvoor.

Best: Onder invloed
Op de Kanaaldijk is zaterdagavond rond 23.15 uur een 44-jarige automobilist zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De politie zag de man kort daarvoor tegen de achterzijde van een auto botsen die aan het keren was op de Kanaaldijk. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 2,10 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Getouwstraat zijn tussen zaterdagavond 19.00 uur en zondagochtend 1.00 uur een stereotoren, sleutels, een paspoort, oude munten en biljetten en sieraden gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Gemert: Drugs
In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is zondagochtend rond 00.45 uur een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij de verdachte werden tijdens de toegangscontrole 12 Xtc-pillen, 0,8 gram cocaïne en 0,6 gram hasj aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Son: Rookwaren gestolen
Uit een bedrijf aan de Nieuwstraat zijn zaterdagavond rond 22.50 uur rookwaren gestolen. In totaal werden 75 pakjes shag en 12 pakjes sigaretten gestolen. De dader kwam in het pand door een ruit van een schuifdeur aan de achterkant van het bedrijf te vernielen.

Valkenswaard: Verdachte van vernieling en bedreiging aangehouden Op de Warande is zondagochtend rond 3.25 uur een 28-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een woning op de Wolbergstraat van een 48-jarige man uit Valkenswaard. Ook bedreigde de verdachte het slachtoffer met de dood. De dader is een onbekende van het slachtoffer. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Sleutels gestolen
Uit een woning aan de dorpsstraat zijn zaterdagavond rond 19.00 uur sleutels gestolen. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken.

Veldhoven: Bromfietser onder invloed
Op de Oude Kerkstraat is zondagochtend rond 1.00 uur een 25-jarige bromfietser uit Veldhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook