Politiebericht Eindhoven e.o. 20-09-2001

1e Persbericht 20 september 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte woninginbraak aangehouden
Woensdag zijn twee Eindhovenaren van 36 en 44 jaar oud in hun woningen in Woensel aangehouden. De twee mannen worden er van verdacht dat zij op 29 augustus ingebroken hebben in een woning aan de Firmamentlaan. Daar werd de ruit van de voordeur ingeslagen. Uit de woning werd een gsm gestolen. De twee konden na een onderzoek aangehouden worden. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven / Oss: Verdachte auto-inbraak aangehouden Op het politiebureau in Oss is woensdag om 15.30 uur een 22-jarige man uit die plaats aangehouden. Dat gebeurde op verzoek van de politie in Eindhoven. De man werd gezocht omdat hij op 8 september ingebroken zou hebben in een geparkeerde auto. Deze auto stond op de Karel Martelweg. Uit de auto werd een radiocassetterecorder gestolen. De man kon na onderzoek aangehouden worden. Hij is in Eindhoven de cel ingegaan.

Eindhoven: Man zou gokkasten manipuleren
In een speelhal aan de Nieuwstraat is woensdag om 13.00 uur een 25-jarige Tsjech aangehouden. De man zou met een elektronisch apparaatje een gokkast hebben gemanipuleerd, waardoor hij snel fl. 335,= uitbetaald kreeg. De man was ook bij een speelhal aan de Kerkstraat geweest. Daar had hij fl. 573,= uitbetaald gekregen. De man is voor onderzoek ingesloten. De vier apparaatjes die hij bij zich had zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Man na mishandeling en vernieling aangehouden Op de St. Bonifaciuslaan is woensdag om 20.30 uur een 25-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De man was eerder die avond in een woning aan de Jan van Ravesteynstraat binnengedrongen. Daar woont de zus van zijn ex-vriendin. Het dochtertje van de bewoonster deed, nadat er aan de deur gebeld was, open. De verdachte liep naar binnen en daar begon een woordenwisseling, waarbij het televisietoestel en een spaarpot vernield werden. De bewoonster werd in het gezicht geslagen. Toen de gewaarschuwde politie bij de woning kwam was de man al weg. Hij kon in de buurt aangehouden worden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man berooft tijdens slaap
Op het Stationsplein is donderdagochtend tussen 1.30 en 4.00 uur een 39-jarige man uit Netersel beroofd van zijn rugzak en zijn portemonnee. De man was voor het Station op de grond gaan zitten en in slaap gesukkeld. Toen hij wakker werd merkte hij dat beide achterzakken van zijn broek stuk waren en dat zijn portemonnee met Deense Kronen met een waarde van 200 gulden, ongeveer 600 gulden en een bankpas waren weggenomen. Ook miste hij een rugzak die hij naast zich neer had gezet.

Eindhoven: Verdachte op heterdaad betrapt
Na een melding van een autobezitter die woensdagavond rond 23.25 uur twee mannen had overlopen, die in zijn geparkeerde auto zaten op de Parklaan, stelde de politie een onderzoek in de omgeving in. De melder gaf aan dat de twee gevlucht zijn in de richting van het Stationsplein. De ruit van zijn auto was ingeslagen. Verder werd uit de auto niks weggenomen. Op een parkeerterrein op de Stationsweg trof de politie rond 23.40 uur een 32-jarige verdachte uit Geldrop in een auto aan. Een portierraam van de auto was vernield en uit de auto waren een frontje van een cd-speler, een telefoonlader, een handsfreeset en een radardetector weggenomen. Bij de verdachte werden een radiopaneel, ruim 20 Cds, een radardetector, een handsfreeset en een telefoonlader aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Medewerker steelt portemonnee
Een medewerker van een bedrijf uit Helmond heeft woensdagavond tussen 22.30 en 22.55 uur de portemonnee van zijn baas gestolen. De man zat samen met zijn baas in een vrachtauto op de Pistoriusstraat te praten. Op een gegeven moment greep de medewerker de portemonnee, stapte de vrachtwagen uit en rende weg in de richting van de Beelsstraat. In de portemonnee zat een geldbedrag van ruim 15.000 gulden.

Best: Inbraak in winkel
Uit een winkel aan het Raadhuisplein is woensdagavond rond 22.30 uur een kassalade met een paar honderd gulden gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de voorkant van het pand open te breken.

Leende: Man met slok te veel op betrapt
Op de Valkenswaardseweg is woensdagavond rond 20.00 uur een 35-jarige automobilist uit Heeze betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,95 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '




Lees ook