Politiebericht Eindhoven e.o. 10-09-2001
2e Persbericht 10 september 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man na bedreiging en vernieling aangehouden In een horecagelegenheid aan de Leenderweg is maandagmiddag rond 13.15 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een pand aan de Heideveldstraat en aan het Mimosaplein kort daarvoor. Ook bedreigde hij een passant onderweg naar het Mimosaplein. De man is in verwarde toestand aangetroffen en is overgedragen aan het RIAGG.

Helmond: Snorfiets gestolen
Vanuit een berging behorende bij een woning aan de Gooisehof is tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagochtend 5.00 uur een blauwe snorfiets met het kenteken PLM325 gestolen. De snorfiets en de berging waren niet op slot. De poort die toegang gaf tot de achterplaats was wel op slot.

Asten: Vogels gestolen
Uit een voliere in een tuin van een woning aan de Heerbaan zijn tussen zondagavond 20.00 uur en maandagochtend 11.00 uur drie papegaaiachtige vogels gestolen. De dader kwam in de voliere door een toegangsdeur open te breken.

Best: Man van auto beroofd
Op de Willem de Zwijgerweg is maandag rond 11.20 uur een 25-jarige man uit Helmond van zijn grijze Mercedes 300 SE met het kenteken HS-ZX-70 beroofd. De man stopte bij een informatiebord en werd plotseling geslagen. Hierdoor kwam hij ten val en liet hij zijn autosleutels op de grond vallen. De autosleutels werden door de dader gepakt waarop deze met de auto is weggereden in de richting van het centrum van Best. De man die het slachtoffer een klap gaf is blank, heeft kort lichtbruin haar, is ongeveer 25 jaar oud en 1.70 meter lang. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een donkerkleurige jas. De politie verzoekt getuigen om contact op te neme via telefoonnummer 0900-8844.

Geldrop: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Langstraat is tussen zondagavond 18.00 uur en maandagochtend 10.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de ruit van de voordeur te vernielen. Uit een kassalade werd een kleine hoeveelheid kleingeld meegenomen.

Geldrop: Vogels gestolen
Uit een voliere in een achtertuin van een woning aan de Hout West zijn tussen zondagavond 18.00 uur en maandagochtend 9.00 uur vijf putters, elf groenvinken, vijf vinken, een koppeltje kneuen en een sijsje gestolen. De dader kwam in de voliere door een toegangsdeur open te breken.

Someren: Rollen grondkabel gestolen
Uit een loods aan de Nieuwendijk zijn tussen zondagmiddag 13.00 uur en maandagochtend 7.30 uur zeven rollen met grondkabel en een kruiwagen gestolen. De dader kwam bij de goederen door de omheining van het terrein te vernielen en vervolgens de buitendeur van de loods open te breken.

Valkenswaard: Bromfietser zwaar gewond
Op de kruising Nieuwe Waalreseweg Tienendreef is maandagochtend rond 8.40 uur een 16-jarige snorfietster uit Valkenswaard zwaar gewond geraakt. Zij reed vanuit de Tienendreef de Nieuwe Waalreseweg op. Vanuit de Nieuwe Waalreseweg kwam op dat moment een 21-jarige Valkenswaardse bestuurder van een bestelbus aanrijden. Beide voertuigen kwamen met elkaar in aanrijding. De snorfietster raakte hierbij zwaar gewond en is met hersentrauma overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De traumahelikopter kwam ter plaatse om medische ondersteuning te bieden. De politie verzoekt getuigen van het ongeval contact op te nemen via 0900-8844.

Veldhoven: Inbraak in woning
Uit een woning aan het Groen zijn tussen maandagochtend 7.45 en 11.00 uur een kluis met persoonlijke bezittingen, een GSM, buitenlandse valuta en kleingeld met een waarde van ongeveer 1.400 gulden gestolen. De dader is in de woning gekomen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook