Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-12-99

Persbericht 18 december 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Tasjesdief aangehouden
Een 48-jarige vrouw uit Eindhoven heeft vrijdagavond rond 21.00 uur zelf en 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden die bij haar probeerde haar handtas te stelen. De vrouw verliet een winkel en liep in de richting van haar auto. Over haar schouder droeg ze haar tas. De jongen probeerde de tas van haar schouder te rukken maar het slachtoffer hield die tas stevig vast. De jongen ging er na de mislukte beroving vandoor maar werd door de vrouw achterhaald en aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie. De 15-jarige zat in eerste aanleg achterop bij een bromfietser. De bestuurder van de brommer wist de dans te ontspringen. De tasjesdief is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Een 42-jarige vrouw uit Eindhoven veroorzaakte vrijdagavond rond 22.15 uur op de John F Kennedylaan een aanrijding. Ze reed met haar auto achterop bij een andere auto die voor een verkeerslicht stil stond. De vrouw bleek te hebben gedronken en blies 0,95 pro mille hetgeen haar op een proces-verbaal komt te staan.

Een 62-jarige Eindhovenaar raakte vrijdagavond rond 23.50 uur op de Gestelsestraat betrokken bij een verkeersongeval. Een nog onbekende automobilist haalde daar enkele andere auto?s in en kwam daarbij op het weggedeelte van de Eindhovenaar. Er ontstond een frontale aanrijding maar de tegenpartij ging er vandoor. De Eindhovenaar had gedronken en bij hem werd een bloedproef genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de andere partij. De Eindhovenaar krijgt wel een proces-verbaal als blijkt dat het alcoholgehalte te hoog is.

Een 21-jarige Eindhovenaar reed met zijn auto zaterdagmorgen rond 0.30 uur bij het verlaten van de parkeergarage aan de Ten Hagestraat over het fietspad tegen en 23-jarige fietser. De fietser raakte daarbij licht gewond aan zijn been. De automobilist had gedronken en blies bij de test 0,7 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 33-jarige inwoner van Heerlen is zaterdagmorgen bij een controle op de Wenckenbachstraat betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bij de ademtest 1,1 pro mille hetgeen hem op een proces-verbaal komt te staan.

Eindhoven: Amokmaker aangehouden
De politie heeft zaterdagmorgen om 0.50 uur in de Jan van Lieshoutstraat een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man bedreigde onderweg voorbijgangers door te roepen dat hij ze wel eens tegen hun kop zou slaan. Surveillerende politieagenten merkten de man op en zagen hoe hij een passant zonder enige aanleiding tegen zijn hoofd sloeg. De man werd door de agenten aangehouden maar hij verzette zich hevig. De man is ingesloten.

Eindhoven: Aanrijding
Een 22-jarige vrouw uit Lieshout is zaterdag om 0.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Eisenhouwerlaan. Ze zat in de auto bij een 18-jarige man uit Beek en Donk die met zijn auto achterop reed bij een 47-jarige automobiliste uit Helmond, die voor het verkeer moest stoppen. De vrouw werd met knieletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Diefstal auto
Zaterdagmorgen is in de parkeergarage aan de Heuvelgalerie een licht grijze Volkswagen Golf met het kenteken NY-68-YN gestolen.

Helmond: Woninginbraken
Vrijdag is ingebroken in een woning aan het Gooisehof in Helmond. Achter de woning werd een deur opengebroken. Uit de woning verdween een gsm toestel, een draadloze telefoon, een videorecorder en audioapparatuur.

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Burgemeester van Houtlaan. De inbreker kwam binnen via en dakraampje op de 2e etage. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

In een woning aan de Wezelstraat werd vrijdagavond rond 20.30 uur een inbreker door de bewoners ontdekt. De bewoners hoorden boven gestommel en namen polshoogte. De inbreker, die ook bij deze woning via een zolderraampje was binnengekomen ontsnapte via een slaapkamerraam. Hij vernielde bij zijn vluchtpoging dat raam en een rolluik dat voor dat raam zat. De inbreker ontsnapte. Hij heeft niets buit gemaakt.

Op de Goorkesdijk is vrijdagavond in een woning ingebroken. De achterdeur werd geforceerd en de inbreker nam een videorecorder, een broek en 10 cd?s mee.

Helmond: Onder invloed
Een 27-jarige inwoner van Helmond is zaterdagmorgen om 02.00 uur op de Steenweg betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bij de controle 1,5 pro mille. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Een 22-jarige Helmonder veroorzaakte zaterdagmorgen om 04.45 uur op de Windmolenstraat een aanrijding. Hij reed met zijn auto tegen een boom en daarna tegen een geparkeerde auto. De man had gedronken en blies 0,95 pro mille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dierenarts mishandeld en bedreigd
Een 49-jarige Helmonder, een 26-jarige Helmondse en een 27-jarige Helmonder zijn zaterdagavond rond 23.00 uur door de politie aangehouden nadat ze een vrouwelijke dierenarts hadden bedreigd. De 49-jarige Helmonder was het niet eens met de dierenarts nadat hij haar had geconsulteerd. Met zijn vrouw ging hij naar de woning van de dierenarts en bedreigde haar. De dierenarts belde de politie en de man werd aangehouden. Korte tijd later kwamen de twee andere Helmonders bij de dierenarts aan de deur om verhaal te halen en de dierenarts en haar man werden geslagen en ernstig bedreigd. De man van de dierenarts liep bij de mishandeling en gebroken neus op. De drie zijn ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven en Helmond '
Lees ook