Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven / Helmond 10/19/99

Persberichten 19 oktober 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Onder invloed
Dinsdagmorgen om 03.00 uur veroorzaakte een 26-jarige Eindhovenaar op de Botenlaan een aanrijding. Hij reed met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Nadat de man de aanrijding veroorzaakt had ging hij te voet naar huis. Hij werd thuis echter aangehouden en moest alsnog een blaastest ondergaan in verband met alcoholgebruik. Hij blies 1.45 pro mille. De Eindhovenaar moet zijn rijbewijs inleveren en hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Maandagavond rond 22.45 uur reed een 37-jarige Eindhovenaar op ventweg van het viaduct van de Jeroen Boschlaan tegen een lantaarnpaal. De automobilist was onder invloed. De Eindhovenaar werd met diverse kneuzingen naar het Catharina ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd bij de man een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dinsdagmorgen om 04.45 uur is op de Onze Lieve Vrouwestraat een 21-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw reed onder invloed van drank in haar auto. Ze blies tijdens de ademtest 0,6 pro mille hetgeen haar een boete van f. 390,- opleverde.

Eindhoven : Gewelddadige berovingen opgelost
De politie van de afdeling Woensel Zuid heeft met de aanhouding van twee mannen en een vrouw zes gewelddadige berovingen in Eindhoven opgelost.
De zaak kwam aan het rollen met de aanhouding op 7 oktober j.l. van een 20-jarige Eindhovenaar. Hij werd gepakt bij een winkeldiefstal in de Kruisstraat.
Bij het onderzoek bleek dat de man als verdachte in aanmerking kwam voor een beroving van een bromfietser in de Kaakstraat. Dat gebeurde op 4 oktober.
Daar sprong de dader achterop bij een bromfietser en beroofde hem onder dreiging van een mes van zijn gouden halsketting. Meteen daarna voegden zich ook een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 16-jarig meisje uit Helmond bij de dader en gezamenlijk namen ze de bromfiets t.w.v. f. 4700,- mee. Het meisje werd op 7 oktober eveneens aangehouden maar tijdens het onderzoek bleek slechts van geringe deelname aan de berovingen. Ze werd na enkele dagen in verzekering te hebben gezeten naar huis gestuurd. De tweede verdachte, de 20-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd op 10 oktober aangehouden toen hij zonder geldig kaartje in de trein werd betrapt.
Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek dat de twee mannen ook verdacht werden van de volgende zaken:
1. Een beroving op 3 mei j.l. van een 19-jarige jongen op de Joris Minnestraat. Hij werd van zijn bromfiets t.w.v. 3900,- beroofd. 2. Op Hemelrijken werd op 14 augustus een 17-jarige van zijn bromfiets t.w.v. f.5400,- beroofd.
3. Op de Wenckenbachstraat beroofden ze op 8 september een 23-jarige man van zijn portemonnee, sleutels en GSM.
4. Op 29 september mislukte een beroving op de Kerkstraat. Het slachtoffer wist aan een van de daders, die bij hem achterop sprong, te ontkomen.
5. Op 5 oktober werd in de Witte de Withstraat een 33-jarige man van zijn bromfiets t.w.v. 1500,- beroofd.
Bij hun beroving gebruikten de daders altijd een mes waarmee ze hun slachtoffers bedreigden. De bromfietsen werden door de twee verkocht en van de opbrengst kochten ze drugs.
De twee mannen zitten inmiddels in voorlopige hechtenis maar het onderzoek is nog niet afgesloten. De politie van Woensel Zuid verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

Eindhoven: Diefstal auto
In de Van der Marckstraat is dinsdagmorgen een rode Volkswagen Golf Diesel met het kenteken SZ-DG-41 gestolen.

Helmond: Diefstal motor en snorfiets
In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de achterplaats van een woning aan het Gooisehof een motor en een snorfiets gestolen. De daders forceerden met geweld de poort van de achterplaats. Zij namen de motor, een felblauwe Suzuki DR500S met het kenteken MF-08-NG en een bruine TGB Rapido snorfiets mee.

Helmond: Onder invloed
Dinsdagmorgen om 01.30 uur kreeg een 30-jarige man uit Someren een boete van f. 390,- opgelegd. Hij reed onder invloed van drank op de Kanaaldijk Zuid West. Hij blies bij de controle 0,65 pro mille hetgeen hem de boete opleverde.

Helmond: Diefstal auto
Op de Middenloop is in de nacht van maandag op dinsdag een witte Opel Corsa met het kenteken YP-92-KS gestolen.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven en Helmond '
Lees ook