Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 09/26/99

Persberichten 26 september 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Verkeersmaatregelen bij voetbalwedstrijd PSV - Glasgow

De extra veiligheidsmaatregelen rondom de voetbalwedstrijd PSV en Glasgow hebben dinsdag 28 september consequenties voor het verkeer in de stad Eindhoven.

Er worden in de loop van de dag op de invalswegen in Eindhoven controleposten van de politie ingericht. Daarbij ontstaat kans op filevorming.
De Vonderweg, Mathildelaan en Frederiklaan kunnen niet worden gebruikt vanwege de extra toegangscontrole op 100 meter van het stadion. Vanaf 17.00 uur zijn omleidingsroutes ingesteld.
Het verkeer uit Woensel wordt via de Emmasingel omgeleid en het verkeer uit het zuiden van Eindhoven wordt via de Mecklenburgstraat - Karel de Grotelaan de rondweg opgestuurd.
De maatregelen blijven tot na de wedstrijd ? 23.00 uur ? van kracht.

Eindhoven: Aanrijding met gestolen auto
Zaterdagmiddag rond 13.00 uur is op Groen Dwarsstraat een 21-jarige inwoner van Eersel aangehouden. De man had kort daarvoor op de kruising Tongelresestraat en de Accumulatorstraat en aanrijding veroorzaakt. Een 30-jarige bromfietser uit Eindhoven die op de kruising rechtdoor wilde werd door de 21-jarige geraakt toen hij rechts afsloeg. De veroorzaker van de aanrijding reed direct door. Politieagenten zochten de omgeving af naar de bewuste auto en in de Groen Dwarsstraat werd de auto aangetroffen waarvan de kentekenplaten inmiddels verwijderd waren en in de bosjes gegooid. De 21-jarige zat nog achter het stuur. Hij werd aangehouden. De auto bleek eerder in Eersel te zijn gestolen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Overval
Twee onbekende mannen hebben zaterdagmiddag rond 16.45 uur een overval gepleegd op een medewerkster van een meubelzaak aan de Hoogstraat. Het slachtoffer zat op kantoor toen er twee mannen de zaak binnenkwamen en recht het kantoor inliepen. Een van de overvallers greep de vrouw bij haar keel en bedreigde haar met een schroevendraaier. Ze eisten geld van het slachtoffer. Toen duidelijk werd dat er in de zaak geen geld was namen de twee de handtas van het slachtoffer mee en verlieten ze de zaak. In de tas zat haar portemonnee en persoonlijke- en autopapieren. De overvallers zijn een kleine man van ongeveer 1.60 meter tot 1.70 meter groot, ongeveer 25 a 30 jaar oud met zwart krullend haar. Hij droeg een wit halflang windjack. De andere man was ongeveer 1.80 tot 1.85 meter groot, breed postuur, kort verzorgd zwart haar en ongeveer 25 tot 35 jaar oud. Hij droeg een donker gekleurd jack. De mannen spraken Turks tegen elkaar. De twee mannen werden eerder door getuigen opgemerkt in de omgeving van het Franz Leharple

in. De vrouw is slachtofferhulp aangeboden. De politie stelt een onderzoek in naar de twee overvallers.

Eindhoven: Mishandeling
Zondagmorgen rond 01.15 uur is op het Stratumseind een 23-jarige man uit Son aangehouden. Hij had een plaatsgenoot mishandeld en met een bierfles tegen zijn hoofd geslagen. Het 21-jarige slachtoffer moest zijn hoofdwond door de ter plaatse gekomen GGD laten hechten. Tegen de man uit Son wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de John F Kennedylaan is zondagmorgen om 02.00 uur een 33-jarige man uit ?s Hertogenbosch aangehouden die onder invloed in zijn auto zat. De man blies 0.95 pro mille bij de ademtest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Zondagmorgen is op het Stationsplein een 33-jarige Geldroppenaar met zijn auto van de weg gehaald. De man zat dronken achter het stuur. Bij de ademtest blies de man 2,4 pro mille. Het rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man verzet zich tegen politie
Zondagmorgen rond 02.00 uur is op het Stratumseind een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man kwam met fikse stemverheffing agenten vertellen dat hij het niet met ze eens was. Hij was naar zijn zeggen mishandeld en de politie had nog niets gedaan. De agenten die niets van een mishandeling gemerkt hadden verwezen hem voor aangifte naar het politiebureau. Hij was het daar niet mee eens en begon de agenten uit te schelden. De man die niet voor rede vatbaar was werd aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Een flinke menigte verzamelde zich rondom de agenten en er ontstond een gespannen sfeer. Twee politieruiters kwamen de collega?s te hulp. Doordat door het optreden van de politieruiters de menigte in beweging kwam, kwam het publiek bij een aangrenzend caféterras in de knel en liepen enkele mensen verwondingen op. Op het terras werden enkele stoelen en tafels beschadigd. De Eindhovenaar werd uiteindelijk op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Mannen opgepakt voor belediging agenten Een 18-jarige inwoner van Monster en een 17-jarige jongen uit Naaldwijk zijn zondagmorgen om 02.45 uur op het Stationsplein aangehouden. De twee vroegen twee politieagenten die bij hun dienstauto een zaak aan het afwerken waren of ze een taxirit naar Naaldwijk kregen. Toen ze nul op rekest kregen begonnen de twee de agenten uit te schelden. Ze maakten de agenten voor vuile homo uit . De agenten hebben de twee aangehouden en op het politiebureau is tegen het duo proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroving
Zondagmorgen rond 05.00 uur zijn door de politie 6 jongens in de leeftijd van 17 tot 19 jaar oud uit Eindhoven aangehouden. De groep had op de Nieuwe Fellenoord twee mannen uit Helmond beroofd. De Helmonders stonden met hun auto stil op de Nieuwe Fellenoord en zochten de weg. De groep liep op de auto toe en opende een portier. De slachtoffers probeerden weg te rijden maar de auto sloeg af. Een van de jongens pakte de autosleutel uit het contactslot en een ander pakte de mobiele telefoon die in de auto lag. Een andere dader rukte bij de bijrijder zijn gouden ketting van zijn hals. Nadat de groep vertrok volgden de slachtoffers op afstand en waarschuwden inmiddels de politie. Die hield de groep in de omgeving van de van Kinsbergenstraat en Piet Heinstraat aan. De zes zijn ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Kanaaldijk Zuid West is zaterdag tussen 10.00 uur en 13.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Er zijn 2881 voertuigen gecontroleerd waarvan er 360 te snel reden. De snelste reed 101 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.
Bij een snelheidscontrole op de Heeklaan zijn 3656 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 210 te snel en ook hier reed de snelste 101 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Helmond: Beroving
Twee onbekende jongens op bromfietsen hebben zaterdagavond rond 22.15 uur op de 2e Haagstraat een 57-jarige Helmonder beroofd van zijn gouden horloge en zijn portemonnee met enkele honderden guldens. Het slachtoffer liep op straat en werd door de twee met hun bromfietsen klem gereden. Een dader reed bij het slachtoffer tegen zijn been waardoor de man viel. De twee pakten hem zijn gouden horloge en portemonnee af. Het slachtoffer verwondde zich aan zijn onderbeen bij de val. De politie zoekt eventuele getuigen van de beroving zich bij haar te melden.

Helmond: Dronken man veroorzaakt verkeerongeval Zondagmorgen rond 03.30 uur reed een dronken 27-jarige Helmonder met zijn auto op de A270 een verkeersbord omver. Zijn auto belandde aan de andere kant van de rijbaan in de sloot en de auto vloog daarbij in brand. Omstanders verleenden de man hulp en haalden hem uit de brandende auto. De Helmonder reageerde agressief naar zijn hulpverleners en ook naar de politie was de man allerminst vriendelijk. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn. Bij de ademtest later op het politiebureau blies de man 1,55 pro mille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto van de man brandde volledig uit.

Helmond: Inbraak benzinestation
Zondagmorgen rond 05.15 uur heeft en onbekende man ingebroken in een benzinestation aan de Wethouder Ebbenlaan. De inbreker vernielde een ruit van de voordeur en nam uit een rek batterijen t.w.v. f. 250,- mee.

Eindhoven: Winkeldieven gepakt
Zaterdagmiddag zijn door de politie in samenwerking met de bewakingsdienst van een warenhuis vier mannen aangehouden. De bewakingsdienst betrapte de vier op diefstal van dure kleding en waarschuwde de politie. Bij het verlaten van de winkel werden de vier gevolgd en in de omgeving van de Keizersgracht werden de vier aangehouden. Ze waren in het bezit van speciaal geprepareerde tassen waarin de gestolen kleding ter waarde van enkele duizenden guldens zat. Op het parkeerterrein werd een auto aangetroffen die vermoedelijk aan het viertal toebehoorde. Ook in de auto lagen tassen met gestolen kleding en materialen om beveiligingslabels te verwijderen. De personalia van de vier moeten door de dienst Vreemdelingenpolitie verder worden onderzocht. Het betreffen vermoedelijk drie Russen en een Ier. De vier zijn ingesloten voor het verdere onderzoek.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven en Helmond '
Lees ook