Politiebericht Eindhoven e.o. 31-08-2001

1e Persbericht 31 augustus 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bedreiging met slok te veel op
Op de Gagelstraat is donderdagavond rond 21.35 uur een 34-jarige man uit Mierlo aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen van een 46-jarige Eindhovenaar op deze straat kort voor zijn aanhouding. De Eindhovenaar was spullen aan het laden en lossen toen plotseling de verdachte aan kwam rijden die zijn auto op zijn laad en los ruimte zette. De Eindhovenaar verzocht de man om zijn voertuig weg te zetten. De man weigerde dit en kwam vervolgens met een honkbalknuppel aanlopen. Hiermee bedreigde hij de man en sloeg hij tegen de ramen van zijn pand. Uit onderzoek bleek dat de verdachte een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,70 uit. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Autodief meldt zich
Donderdagavond om 22.00 uur is op het politiebureau aan de Mathildelaan een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man meldde zich met een auto die in de nacht van 18 op 19 augustus vanaf de Amerlaan werd gestolen. De auto is eigendom van de ouders van de verdachte. Hij heeft geen rijbewijs en had de auto zonder hun toestemming meegenomen. Vanaf het tijdstip van diefstal was de verdachte nergens te vinden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Vuurwapen in auto
Op de Insulindelaan zijn vrijdag om 3.45 uur vier Duitse mannen en een vrouw met dezelfde nationaliteit aangehouden. Bij een controle bleek in de auto een gaspistool te liggen. De vijf inzittenden, 24-jarige uit Velbert, 21-jarige en twee 20-jarigen uit Düsseldorf en de 24-jarige vrouw uit Herne, werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar bleek het pistool eigendom te zijn van de man uit Velbert. Hij is ingesloten. De rest kon het politiebureau weer verlaten. Het pistool is in beslag genomen.

Eindhoven: Fietsendief verzet zich
Op het Stationsplein is vrijdag om 2.50 uur een 35-jarige man uit Veenendaal aangehouden. De man werd betrapt toen hij bezig was het slot van een geparkeerde fiets open te breken. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding. Met hulp van twee extra politiemensen kon hij onder controle worden gebracht. Hij is op het politiebureau de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Op de Ten Hagestraat is vrijdag om 1.35 uur een 21-jarige man uit Nuenen aangehouden. Hij had even daarvoor op het Stratumseind ruzie gehad met een 19-jarige Eindhovenaar. Bij die ruzie had hij zijn opponent een kopstoot gegeven. Het slachtoffer had een bloedneus en veel bloed op zijn kleding. Door het signalement kon de verdachte opgespoord worden. Hij bekende de kopstoot. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man verdacht van oplichting
Donderdagavond om 19.35 uur is op de Roostenlaan een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij met de pinpas van een 88-jarige Eindhovense vrouw verschillende keren geld van haar rekening heeft gehaald. Het zou gaan om ongeveer fl. 4.000,=. Bij een van de geldopnames werd de verdachte op de bewakingsvideo gezet. Zo werd hij herkend. Hoe de man aan de pinpas is gekomen moet uit het verdere onderzoek blijken. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Dirk Boutslaan is vrijdagochtend rond 4.00 uur een 39-jarige automobilist uit Valkenswaard betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,60 uit. De man kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete van 410 gulden.

Helmond: Aanhoudingen voor fietsendiefstal
Op de Kluisstraat zijn donderdag om 23.40 uur twee mannen van 24 en 29 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Getuigen meldden dat twee personen vanaf de Markt een fiets stalen en meenamen. De politie trof beide verdachten bij de fiets op de Kluisstraat. Zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Best: Informatieplaats aantrekkelijk voor autodiefstal In de laatste maanden is het drie maal voorgekomen dat op de Willem de Zwijgerweg een bestelauto is weggenomen terwijl de bestuurder de weg zocht op de plattegrond. Vaak laten bestuurders de sleutels op het contactslot zitten en de motor draaien als zij bij een informatieplaats stoppen om de weg te zoeken op de stadsplattegrond. Zo ook in deze drie gevallen. Autodieven houden zich in de buurt van de informatieplaats op en springen in de auto en rijden weg. In de drie gevallen op de Willem de Zwijgerweg ging het om drie bedrijfsautos. Op 13 juli werd een grijze Ford Focus met computeronderdelen gestolen. Op 17 augustus was het een Mercedes Benz Vito van een bedrijf met wit- en bruingoed en afgelopen woensdag werd een Volkswagen Bora van een technisch bedrijf gestolen. De politie adviseert bij het verlaten van de auto altijd de sleutels van het contact te nemen en mee te nemen.

Deurne: Jongen na bedreiging leerkracht aangehouden Een 14-jarige Helmondse jongen is donderdag om 11.05 uur aangehouden op de Soemeersingel. De jongen was met de school op kamp op een recreatieboerderij in Deurne. Daar bedreigde hij een leerkracht die hem tot de orde riep. Hij liep met een tak op de leerkracht af en onderstreepte de bedreiging nog met woorden. Hij kon onder bedwang gehouden worden tot de politie kwam. De leerkracht deed aangifte en de jongen is voor onderzoek ingesloten.

Hapert: Politie surveilleert extra tijdens telefoonstoring De politie heeft donderdagavond extra surveillance-eenheden ingezet vanwege een telefoonstoring in de omgeving van het industrieterrein in Hapert. De storingsmelding kwam rond 19.30 uur binnen. Ongeveer 900 abonnees konden tijdelijk geen gebruik maken van hun telefoonaansluiting. Rond 00.20 uur was de storing verholpen.

Nuenen: Bromfietsen in beslag genomen
Tijdens een verkeerscontrole op de Vincent van Goghlaan heeft de politie donderdagavond tussen 19.00 en 19.40 uur de bromfietsen van een 16-jarige en een 17-jarige bestuurder uit Eindhoven in beslag genomen. Beide bromfietsen waren opgevoerd. Tegen de twee wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Geld gestolen
Uit een bedrijf aan de Burgemeester van Hoofflaan zijn vrijdagochtend rond 2.20 uur enkele honderden guldens gestolen. De dader kwam binnen door een raam van een toegangsdeur te vernielen.

Waalre: Gokkast opengebroken en geld weggenomen In een horecagelegenheid aan De Hof is vrijdagochtend rond 4.30 uur ingebroken. In het pand werd een gokkast opengebroken. Uit de gokkast werd een paar honderd gulden gestolen. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven en omstreken '
Lees ook