Politiebericht Eindhoven e.o. 3-08-2001

1e Persbericht 3 augustus 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van binnendringen woning en mishandeling aangehouden
Op het politiebureau aan de Mathildelaan is vrijdagochtend rond 2.10 uur een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het binnendringen van een woning aan de Mercatorlaan op donderdagavond rond 22.15 uur en het mishandelen van de bewoners samen met een kompaan. De daders kwamen binnen door een raam van de voordeur te vernielen. De bewoners, een 56-jarige vrouw en een 58-jarige man, werden door het duo mishandeld en bedreigd. Bij de vrouw werd haar keel dichtgeknepen. De man werd door de daders met een knuppel geslagen. In de woonkamer en in de keuken werden diverse spullen vernield door de mannen. De daders zijn er vervolgens in een personenauto vandoor gegaan. De vrouw liep een verwonding aan haar pols op. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hij liep verwondingen op aan zijn pezen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vier jongens vernielen bank
Donderdagavond rond 21.00 uur zijn door de politie op de Firmamentlaan vier jongens ( allen 18 jaar oud) aangehouden. De vier hadden kort voor hun aanhouding bij de vijver een zitbank uit de grond getrokken. Tegen de vier is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt en het schadebedrag zal op het viertal verhaald worden.

Eindhoven: Man mishandeld met bierglas
Vrijdagochtend werd rond 4.00 uur op het politiebureau aan de Mathildelaan een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Kort daarvoor werd in een horecagelegenheid op het Stratumseind een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden worden verdacht van het mishandelen van een 23-jarige inwoner uit Vlaardingen in een horecagelegenheid op het Stratumseind eerder die ochtend. Het slachtoffer werd met een bierglas in zijn gezicht gestoken en geschopt. Hij liep een kapotte bovenlip en enkele snijwonden boven zijn oog op. Hij is behandeld aan zijn verwondingen. Ook werd een 21-jarige Eindhovense aangehouden in de horecagelegenheid omdat zij een leeg drinkglas gooide in de richting van de vechtende personen. Hierbij werd niemand geraakt. Na verhoor werd zij naar huis gestuurd. Zij kreeg een boete van 250 gulden voor het verstoren van de orde in de horecagelegenheid. De beide Eindhovenaren zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachten aangehouden
Getuigen hadden gezien dat een aantal personen donderdagavond over een hek van een nieuwbouwpand aan de Schootense Dreef waren gesprongen en het pand in waren gelopen. De politie stelde een onderzoek in en troffen in het pand twee personen aan die vernielingen aan het pand aanbrachten. Toen het duo de politie zag zijn ze op de vlucht geslagen. Na een achtervolging konden op de Schootense Dreef rond 20.45 uur twee jongens uit Helmond (16 en 17 jaar) aangehouden worden. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbreker in auto door eigenaar aangehouden Op de Suurhoffstraat is vrijdagochtend rond 00.00 uur een 25-jarige man uit Gemert aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt door de eigenaar toen hij in zijn auto zat. Deze hield de verdachte staande en droeg hem over aan de politie. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Elsendorp: Inbraak in woning
Donderdag overdag is ingebroken in een woning aan de Elsendorpseweg in Elsendorp. Het bovenlicht van de keuken werd opengebroken en de dieven gingen aan de haal met de magnetron en een klokkenstel.

Geldrop: Inbraak in school
Donderdagavond tussen 18.30 en 19.00 uur is ingebroken in een school aan de Parallelweg in Geldrop. Bij het schoolgebouw waren twee ruiten ingegooid en bij de gymzaal een ruit. De daders hebben een draadloze telefoon meegenomen.

Geldrop: Auto-inbrekers aangehouden
Vrijdagmorgen om 0.00 uur zijn op de Jan Carstenszweg in Geldrop twee inwoners uit die plaats ( 31 en 32 jaar oud) aangehouden. Ze worden er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerde auto op de Pieter Nuytsstraat. Van de auto werd een portierruit vernield. De radio Cd speler, enkele Cds, een zonnebril , sigaretten en shag werden gestolen. En deel van buit werd in de kleding van de twee aangehouden mannen teruggevonden. In een nabij gelegen bos vonden agenten later de Cd speler en de Cds terug. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Inbreker op heterdaad betrapt
Naar aanleiding van een melding van een inbraak in een auto in de omgeving van De Burght heeft de politie vrijdagochtend een onderzoek ingesteld. Ter plaatse zagen zij de 18-jarige verdachte uit Geldrop goederen uit een auto halen. Van de auto was een portierraam vernield. De verdachte is hierop rond 3.55 uur aangehouden. In de omgeving werd een krat aangetroffen met daarin spullen die vermoedelijk uit de auto afkomstig zijn. Deze goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven en omstreken '
Lees ook