Politiebericht Eindhoven e.o. 20-07-2001
2ePersberichtvrijdag20juli2001

Politieberichten

Eindhoven: Aanhouding na overtreding APV
Donderdagavond om 23.37 uur is op de Gedempte Gracht een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Politiemensen zagen dat de man alcohol stond te ge-bruiken op de Dommelstraat, op een plaats waar dat door de APV verboden is. Toen de agenten de man aanspraken ging hij er vandoor. Onmiddellijk is een achtervolging ingesteld waarbij gezien werd dat de man iets weggooide. Na zijn aanhouding werd er onder een container een vuurwapen met houder aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de man het wapen eerder op de avond van een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats had gekocht. Deze 31-jarige verdachte is vrijdagmorgen om 01.04 uur op de Dommelstraat aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van 9 bolletjes cocaïne. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen en voor onderzoek veilig gesteld. Verdachten zijn voor onder-zoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Beroving
Vrijdagmiddag rond 12.15 uur is in het Stadswandelpark een 54-jarige fietster uit Eindhoven mishandeld. Zij fietste daar richting voliere. In het park stond een onbekende jongen zich te bevredigen. De vrouw fietste hem voorbij en vroeg of dat normaal was. De jongen deed zijn broek omhoog en riep: Ja. Direct daarop werd de vrouw van achter beetgepakt en van haar fiets getrokken. Ze keek om en zag dat het die jongen was. Meteen voelde ze een por in haar rug en werd ze meerdere malen geschopt en geslagen. De jongen vroeg haar tas en rukte die uit haar handen. Hij keek in de tas nam er niets uit en deed vervolgens een greep in de jaszak van de vrouw. Uit haar jaszak nam hij vijfentwintig gulden weg. Hierna liep hij snel weg.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmiddag rond 12.40 uur raakte bij een aanrijding op het viaduct Orpheuslaan John F. Kennedylaan een 40-jarige vrouw uit Eindhoven gewond. Zij reed daar in haar invalidenwa-gen over het fietspad van genoemde kruising. Vanaf de John F. Kennedylaan kwam de 75-jarige automobilist uit Eindhoven gereden. Hij reed de kruising op en verleende aan de Eindhovense geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw klaagde over pijn aan haar hoofd en nek en is voor onderzoek overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Waalre: Inbraak in een woning
Vrijdagmorgen rond 1.00 uur hoorden de bewoners van een woning op de Bolderiklaan gerommel beneden in de woning. Zij gingen kijken en zagen dat de achterdeur opengebro-ken was. Uit de woning is een gsm gestolen.

Waalre: Inbraak in een bedrijf
Tussen donderdagavond 23.55 en vrijdagmorgen 7.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Petunialaan. Aan de voorzijde is een klapraam opengebroken. Uit het pand is een pc met printer en een keukenmachine gestolen.

In dezelfde nacht is op de Petunialaan van een bedrijfspand aan de voorzijde een raam opengebroken. Uit de opengebroken frisdrankenapparaat verdwenen veertig frisdrankblikjes en het klein geld. Verder is uit het pand een versterker en ruim vijfentwintig gulden gestolen.

Gemert: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 5.10 uur is op de St. Antoniusstraat in de Mortel een 33-jarige automo-bilist uit Deurne gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Nuenen: Diefstal auto
Vrijdag tussen 0.30 en 7.00 uur is vanaf de Vroente een blauwe personenauto, Volkswagen Golf Cabrio, kenteken LP-GS-87, gestolen.

Heeze: Snelheidscontrole
Vrijdag tussen 9.25 en 12.25 uur is op de Somerenseweg een snelheidscontrole gehouden. 300 voertuigen zijn gecontroleerd. 95 daarvan reden te hard. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven en omstreken '
Lees ook