Politiebericht Eindhoven e.o. 27-07-2001

1e Perbericht 27 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Automobiliste onder invloed rijdt door na aanrijding In haar woning op de Urkhovenseweg is donderdagavond rond 23.30 uur een 48-jarige automobiliste aangehouden. Zij wordt verdacht van doorrijden nadat zij een aanrijding heeft veroorzaakt met een geparkeerde auto aan de Pieter de Swartstraat kort daarvoor. Een getuige zag dit en meldde dit aan de politie. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,30 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van 6 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Karel de Grotelaan is vrijdagochtend rond 1.45 uur een 40-jarige automobiliste uit Eindhoven met een slok te veel op betrapt. Een ademanalyse wees een promillage van 1,25 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd
Op de Luxemburglaan is donderdagochtend rond 11.30 uur een 75-jarige vrouw uit Eindhoven van haar handtas beroofd. De vrouw liep over de Luxemburglaan toen zij plotseling het geluid van een brommer hoorde. Voordat ze het wist werd de tas uit haar hand gerukt en zag ze een jongeman op een bromfiets ermee vandoor gaan in de richting van de Echternachlaan. De dader droeg een grijs T-shirt en had geen helm op. Hij heeft kort zwart haar en is ongeveer 18 jaar. In de handtas zat een portemonnee met daarin 25 gulden en enkele pasjes.

Eindhoven: Man rijdt als waanzinnige door binnenstad De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een melding binnen van een automobilist die als een waanzinnige tussen de terrassen aan het Stratumseind door reed. Ook werd op de Rechtestraat een 40-jarige man aangereden door een automobilist die met hoge snelheid voorbij reed. Het slachtoffer kreeg een klap tegen zijn linker onderarm. Hij liep verder geen verwondingen op. Hierop werd een onderzoek ingesteld en trof de politie op Lardinoisstraat een 19-jarige automobilist uit Valkenswaard aan. De man was uit zijn auto gestapt en lag op zijn rug op de grond op een trap. Toen de politie hem wakker maakte reageerde hij verbaasd en verward. Hierop is de man vrijdagochtend rond 00.15 uur aangehouden. Er is een urineproef bij de man afgenomen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed is van een andere stof dan alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte met vals paspoort aangehouden Op het Stationsplein is donderdagmiddag rond 14.25 uur een 24-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden in het belastingkantoor nadat hij zich legitimeerde met een vals paspoort. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Vrouw aangehouden
In haar woning op de Deurneseweg is donderdagavond rond 22.10 uur een 29-jarige vrouw onder hevig verzet aangehouden nadat de politie een melding had gekregen dat een vrouw een bloembak via de trappenhal naar beneden had gegooid en constant op deuren bonkte. Ter plaatse trof de politie in de hal diverse ontwortelde planten, kapotte bloempotten en een plantenbak aan. De verdachte heeft vermoedelijk een behoorlijke slok te veel op. Zij is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Man bedreigt ex-vrouw
Op de Tamboerijnstraat is vrijdagochtend rond 10.00 uur een 49-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood van zijn 49-jarige ex-vrouw uit Helmond eerder die ochtend op de Oostende. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten van diefstal bromfiets aangehouden Op de Heistraat zijn donderdagmiddag rond 16.00 uur een 25-jarige man uit Helmond en een 37-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Beiden worden verdacht van het stelen van een bromfiets vanaf de Kegelbaan rond 12.00 uur die dag. Een politiesurveillance zag het duo met de gestolen bromfiets over de Willem Prinzenstraat lopen en kon hen uiteindelijk op de Heistraat aanhouden.

Asten: Offerblokken opengebroken
In een kerk aan de Marialaan is uit een offerblok een geldbedrag van ruim 50 gulden gestolen. De dader is tijdens de openstelling van de kerk binnengekomen en heeft gepoogd om vijf offerblokken open te breken. Bij een van de offerblokken is dat gelukt.

Bladel: Autogordelcontrole
Op de Sniederslaan en de PG Ballingslaan zijn donderdagavond respectievelijk 8 en 9 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Deurne: Verdachten aangehouden
De politie heeft vrijdagochtend een onderzoek ingesteld na een melding dat twee verdachte personen met een tas in de omgeving van de Eekstraat rondliepen. De personen, een 27-jarige en een 28-jarige man uit Wellerlooi, werden door de politie op de Eekstraat rond 2.55 uur aangetroffen in een auto en aangehouden. In de auto werden drie autoradios, een GSM en inbrekerswerktuig aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. Het duo wordt verdacht van inbraken in autos aan de Walsberg eerder die ochtend. Beiden gaven bij hun aanhouding een valse naam op. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Maarheeze: Onder invloed
Op de Philipsweg is vrijdagochtend rond 00.50 uur een 30-jarige automobilist uit Maarheeze met een slok te veel op betrapt. Een ademanalyse wees een promillage van 0,70 uit. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en boete van 410 gulden.

Oirschot: Aanhangwagen gestolen
Vanaf het erf van een pand aan de Koningshof is vrijdag tussen 00.00 en 06.00 uur een gegalvaniseerde aanhangwagen met het kenteken PJ-RV-14 gestolen. De aanhangwagen was door middel van een distelslot afgesloten.

Oostelbeers: Inbraak in woning
In een woning aan de Lindeakkers is tussen woensdagavond 20.15 uur en donderdagavond 19.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Het vooralsnog onbekend of er iets uit de woning wordt vermist.

Vessem: Twee voorwielen van tractor gestolen
Uit een loods aan de Busvelden zijn donderdag tussen 1.00 en 6.00 uur twee tractorvoorwielen met een waarde van ongeveer 6.000 gulden gestolen. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader in de loods is gekomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Bossebaan zijn vrijdagochtend tussen 9.00 uur en 11.05 uur 628 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 93 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven en omstreken '
Lees ook