Politiebericht Eindhoven e.o. 21-09-2001
3e persbericht 21 september 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Identiteit slachtoffers ongeval bekend De identiteit van de twee dodelijke slachtoffers van het verkeersongeval van vrijdagmorgen om 3.50 uur op de Oirschotsedijk is bekend. De vermoedelijke bestuurder was de 27-jarige Abdyllah Hassan Mahamud en de andere inzittende was de 19jarige Yusuf Mohamed Ahmed. De twee slachtoffers zijn van Somalische afkomst en zij wonen allebei in Eindhoven. Zij waren op slag dood toen zij met een personenauto tegen een boom reden.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Op de kruising Tongelresestraat Insulindelaan is vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur een roodlichtcontrole gehouden. Er zijn 26 verkeersdeelnemers bekeurd omdat zij door rood reden.

Eindhoven: Auto weg na inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Fuchsiastraat. Aan de voorzijde is een klapraam open gebroken. Uit de woning werden cds, een stereo-installatie en autosleutels gestolen. Met de autosleutels werd een blauwe Citroën Saxo met het kenteken RV-TX-31 meegenomen. De auto stond voor de woning.

Eindhoven: Bestelauto met pakjes weggenomen
Onder de ogen van de koerier is vrijdag rond het middaguur vanaf de Wijnpeerstraat een witte Mercedes Benz bestelauto met het kenteken 65-VL-KK gestolen. De 21-jarige koerier uit Bergeijk was aan de achterkant van zijn bestelauto om een pakje te pakken. De auto was niet afgesloten en de sleutels zaten op het contact. Toen hij weer naar de voorkant van de auto liep zag hij twee mannen in de auto. Zij reden met de auto weg over De Stoutheuvel. In de auto lagen nog tussen de 30 en 40 pakketjes die bezorgd moesten worden.

Eindhoven: Voetganger zwaar gewond
Bij een aanrijding op de Muzenlaan is vrijdag om 9.30 uur een voetganger zwaar gewond geraakt. Dat gebeurde toen de 19-jarige bestuurder van een personenauto vanuit de richting van het viaduct linksaf de Muzenlaan in reed. Door een te hoge snelheid verloor hij in de bocht de macht over het stuur. Hij reed het trottoir aan de rechterkant van de Muzenlaan op waar juist de voetganger liep. Deze werd door de auto aangereden. De auto kwam daarna aan de linkerkant van de Muzenlaan tegen een boompje tot stilstand. De voetganger is zwaargewond opgenomen op de intensive care in het Diaconessenhuis. De identiteit van de gewonde is niet bekend bij de politie.

Eindhoven: Geen buit bij overval
Vrijdag om ongeveer 12.25 uur hebben twee mannen geprobeerd een postagentschap aan de Muzenlaan te overvallen. Een van hen kwam met een vuistvuurwapen in de hand en een helm op het hoofd het agentschap binnen. Hij eiste geld, maar door de beveiliging kon de postbeambte geen geld aan. Daarna ging de overvaller naar de winkel die bij het agentschap hoort. Ook daar eiste hij geld, maar de medewerkster had het geld juist afgestort. Op weg naar de uitgang bedreigde hij een vrouw die als klant binnenkwam. Hij pakte haar portemonnee af en verdween daarmee. Buiten stond een tweede man met een zilverkleurige bromfiets, scootermodel. De overvaller stapte achter op de bromfiets en zo reden ze weg. De portemonnee werd vlakbij het postagentschap op straat gevonden. Kennelijk hebben de overvallers deze verloren. Er was niets uit de portemonnee verdwenen.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op drie plaatsen heeft de politie vrijdag een snelheidscontrole gehouden.


- Tussen 8.35 en 20.05 uur stond de radarapparatuur op de Emmasingel. Van de 690 passanten reden er 28 te hard.


- Op t Hofke werd tussen 10.30 en 12.05 uur gecontroleerd. Daar reden 24 weggebruikers te hard. Hier passeerden 350 voertuigen.


- Tussen 13.15 en 15.07 uur werden op de Edenstraat 1640 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 113 te hard.

Op alle plaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Er is geen hoogste snelheid gemeten.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Vrijdag is op de Sterrenlaan een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 27 bekeuringen uitgeschreven. Vier bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat, vijf bestuurders reden over het fietspad, 17 bestuurders droegen geen helm of op een verkeerde manier en een bromfiets was niet voorzien van een gele plaat.

Helmond: Verdachte schietpartij aangehouden
Vrijdagmorgen om 7.05 uur is in zijn woning in Helmond een 27-jarige man aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op zondag 16 september rond 4.00 uur een 26-jarige Helmonder heeft neergeschoten. Dat gebeurde op de Narcissenstraat. Onderzoek leidde naar de 27-jarige verdachte. In zijn woning werd op zolderverdieping een hennepkwekerij gevonden. De 280 planten waren al uit de bakken gehaald. De kwekerij is ontmanteld. Behalve de plantjes werden ook 18 lampen, 18 transformatoren, een pomp en een luchtfilter in beslag genomen. In de woning was ook een 17-jarige Helmonder. Hij is aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Het slachtoffer van de schietpartij ligt nog in het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar.

Best: Meetapparatuur gestolen
Vanaf de St. Oedenrodeseweg is vrijdag tussen 9.30 en 12.30 uur een statief met meetapparatuur gestolen. Werknemers van een ingenieursbedrijf uit Oosterhout waren daar bezig met meetwerkzaamheden. Toen zij met andere werkzaamheden aan de slag gingen hebben zij het statief aan de kant gezet. Later bleek dat de apparatuur was weggenomen. De waarde ligt rond de fl. 1.600,=.

Son: Kachels weg bij inbraak in bouwkeet
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bouwkeet op een afgesloten terrein aan de Vlinderlaan. Het bouwhek was opengemaakt en de keet was opengebroken. Uit de keet zijn twee draagbare elektrische kachels gestolen. Zij zijn eigendom van een bouwbedrijf uit Deurne.

Wintelre: Bromfietser gewond
Een 16-jarige bromfietser uit Vessem is vrijdag om 8.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Oirschotsedijk Scherpenering. De jongen reed vanuit de Oirschotsedijk de kruising over en verloor na de kruising de macht over het stuur. Hij reed tegen een schrikhek. De jongen is met een verwonding aan de enkel in het St. Josephziekenhuis opgenomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur is op de Europalaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 355 voertuigen reden er 29 te snel. De snelste reed 71 km/u terwijl 50 toegestaan is.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Eindhoven en omstreken '
Lees ook