Politiebericht Eindhoven e.o. 7-09-2001

1e persbericht 7 september 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na vernieling aangehouden
Op de Blommendaelstraat is donderdag om 20.15 uur een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had met een knuppel een aantal ruiten van een woning aan de Blommendaelstraat ingeslagen. Hij heeft een zakelijk conflict met de bewoner van deze woning. Ook de auto moest het ontgelden; alle ruiten, op een na, werden vernield en er zaten ook deuken in de motorkap. s Middags was de 42-jarige man al aan de deur gekomen en had gedreigd. Toen hij s avonds terug kwam, kwam de bewoner juist thuis. De verdachte bedreigde hem en pakte hem bij de keel. De 32-jarige bewoner liep naar binnen en pakte een knuppel. Die werd hem afgepakt en de verdachte sloeg de ruiten in van de woning en de auto. De bewoner kon de man daarna onder controle houden tot de politie kwam. Achter de ingeslagen ruit zaten kleine kinderen tv te kijken. Wonder boven wonder raakten zij niet gewond door de rondvliegende glasscherven. De vernieler is ingesloten.

Eindhoven: Vijf mannen aangehouden met gestolen spullen Op de Tramstraat zijn donderdag om 21.50 uur vijf mannen van 15, 17, 26, 27 en 33 jaar oud aangehouden. Zij wonen in Eindhoven, Nijmegen, Helmond, Gilze Rijen en de USA. Een getuige zag dat zij kleding verhandelden. Toen de politie ter plaatse kwam stoof de groep uiteen. De mannen werden gepakt. In de tassen die zij bij zich hadden zaten allerlei nieuwe kledingstukken met prijskaartjes er aan. Ook dertien splinternieuwe horloges met prijskaartjes. Een van hen had een apparaatje om beveiligingslabels te verwijderen bij zich. De vijf verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De spullen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Graffitispuiters betrapt
Op het Stratumseind zijn vrijdag om 0.45 uur twee Eindhovenaren van 19 jaar oud en een 18-jarige Veldhovenaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de drie mannen graffiti spoten op een gevel aan de Grote Berg. Hij was achter hen aangegaan en wees de politie de drie daders aan. Een van hen had de spuitbus nog bij zich. Op minstens dertien gevels op de Grote en Kleine Berg bleek hun graffiti-handtekening te zitten. De drie verdachten zijn de cel in gegaan.

Eindhoven: Drugs
Door personeel van een horecagelegenheid aan het Stationsplein is vrijdag om 1.20 uur een 18-jarige Eindhovenaar aan de politie overgedragen. De man kwam de zaak binnen en bij fouillering bleek hij 10 pillen en vier cachetten met mogelijk cocaïne bij zich te hebben. Het spul is in beslag genomen en de verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Man verdacht van inbraak
Op de Beukenlaan is vrijdag om 3.35 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij even daarvoor ingebroken heeft in een kantoor op de Beukenlaan. Een medewerker van het kantoor was na een inbraakalarm naar het kantoor gegaan. Hij zag de inbreker in het kantoor maar deze kon vluchten. Een achtervolging had geen resultaat. De ter plaatse gekomen politie trof de man later op een parkeerterrein in de buurt aan. Hij is ingesloten. Twee laptops die bij de inbraak werden weggenomen, zijn in de buurt van het parkeerterrein terug gevonden.

Eindhoven: Reclamebord gestolen
Vrijdag om 4.55 uur zijn op de Edisonstraat een 20-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige man uit Vught aangehouden. Eerder was er bij de politie een melding binnen gekomen dat bij een supermarkt aan de Boschdijk een reclamebord van de muur was gerukt. De politie zag de twee op de Edisonstraat met het bord fietsen. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Vivaldistraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken NP-BS-29 gestolen. In de auto zat een uitgebreide geluidsinstallatie met drie versterkers, zes geluidsboxen, een radiocassetterecorder en een cd-wisselaar.

Eindhoven/ Helmond: Autosleutels en autos gestolen


- Vanaf de Vijfkamplaan in Eindhoven is donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur een blauwe Renault Megane met het kenteken 62-FZ-RV gestolen. In de auto lag onder andere een laptop. De eigenaar was aan het sporten en had zijn kleding in een kleedkamer hangen. Zijn autosleutels had hij in die kleding zitten. Na het sporten bleken de sleutels en zijn auto weg te zijn.


- In Helmond gebeurde hetzelfde. Daar werd donderdag tussen 20.00 en 22.30 uur vanaf de Akkerstraat een blauwe Mitsubishi Colt met het kenteken TT-81-HY weggenomen. De eigenaar miste na het sporten de autosleutels die ook hij in zijn kleding in de kleedkamer had.

De politie adviseert steeds geen waardevolle spullen in kleedkamers achter te laten.

Helmond: Inbraak in bouwkeet
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bouwkeet op Brandevoort. Er is een raam opengebroken en het Helmondse bouwbedrijf mist gereedschap, een fax en twee portofoons.

Best: Auto weggenomen
Vanaf Hoefblad is in de nacht van donderdag op vrijdag een blauwe Mercedes Benz C200 met het kenteken JD-RP-38 weggenomen.

Asten: Inbraak
Donderdag tussen 13.30 en 17.30 uur is ingebroken in een woning aan het Rinkveld. Aan de achterkant is een ruit ingeslagen. Er is een computer meegenomen. De waarde ligt rond de fl. 1300,=.

Deurne: Bonnen bij wegwerkzaamheden
In verband met wegwerkzaamheden op de Langstraat (de weg Deurne- Venray) is een omleiding via de Middenpeelweg en de A67 gemaakt. Voor veel verkeersdeelnemers blijkt dit te ver te zijn. Zij nemen bijvoorbeeld de Wittedijk. Op deze weg is een snelheidsbeperking van 50 km/u gemaakt (was 80) omdat het er nu erg druk is en er ook veel fietsers rijden. Donderdagmiddag is hier op snelheid gecontroleerd. 14 automobilisten en een bromfietser kregen een bon omdat zij te snel reden.

Vrijdagmorgen werd gecontroleerd op de Langstraat. Er waren klachten gekomen dat automobilisten over het fietspad reden om de omleiding te mijden. Dit gaf gevaarlijke situaties en zelfs moesten fietsers van hun fietspad af om de autos door te laten gaan. De politie schreef tien bekeuringen uit.

Someren: Portemonnee gestolen.
Donderdag tussen 19.00 en 19.30 uur is in een horecazaak aan het Wilhelminaplein de portemonnee met fl. 75,= van een 23-jarige Somerense vrouw gestolen. Zij had iets gebruikt en had per ongeluk haar beurs laten liggen. Toen zij terug ging bleek hij al verdwenen.

Geldrop: Autodieven aangehouden
Vrijdag rond 4.00 uur zijn op de Langstraat en De Burght een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 25-jarige man uit Panningen aangehouden. Een politiepatrouille zag op de Eindhovenseweg twee personen met een Opel Kadett rijden. Toen de politiemensen een stopteken gaven voor een controle gingen de twee er met de Opel vandoor. Na een korte achtervolging reden ze zich vast op de Langstraat. De twee inzittenden vluchtten maar konden in de buurt aangehouden worden. Zij hadden de auto in Roermond gestolen. Ze zijn de cel ingegaan.

Eersel: Diefstal afvalmetaal
Op Meerheide zijn donderdag om 21.00 uur twee Bosschenaren van 27 jaar oud aangehouden. Zij werden door de eigenaar van een bedrijf aan Meerheide betrapt toen zij afvalmetaal uit een container op zijn terrein wegnamen. De platen roestvrij staal laadden zij in een bestelauto. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het roestvrij staal is terug in de container. Het bedrijf verkoopt het afval.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Waalreseweg is vrijdag om 10.00 uur een 45-jarige Valkenswaardse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim
1,85 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Veldhoven: Man verdacht van diefstal horloges
Op de Dorpstraat is donderdag om 17.05 uur een 24-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man zou op 24 augustus in een winkel aan de Kromstraat twee horloges met een waarde van fl. 418,= gestolen hebben. De eigenaresse van de winkel betrapte de man toen maar hij kon vluchten. Nu zag ze hem op de Dorpstraat staan en waarschuwde de politie. De man is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Man na mishandeling aangehouden
Op de Brembeek is vrijdag om 9.40 uur een 36-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij zou een 32-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. De twee hebben al enige tijd ruzie en vanmorgen waren zij elkaar op de Geer tegen gekomen. De 36-jarige man zou de ander hebben geslagen en geschopt. De verdachte kon na verhoor het bureau weer verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven en omstreken '
Lees ook