Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven / Helmond 08/17/99

Persbericht 17 augustus 1999/

Eindhoven: Dodelijke aanrijding
Maandagavond om 21.50 uur is op de Huizingalaan een 22-jarige Eindhovenaar omgekomen bij een aanrijding. De man reed met zijn personenauto over de Huizingalaan, komende uit de richting Son. Volgens getuigen reed hij met hoge snelheid. Bij de kruising Marathonloop is hij de macht over het stuur kwijt geraakt. De auto raakte de stoeprand, een lantaarnpaal en kwam, totaal vernield, tegen een boom tot stilstand. De man was op slag dood. De inzittende, een 17-jarige Eindhovens meisje, raakte bekneld en de brandweer moest er aan te pas komen om haar uit het wrak te halen. Zij is met een beenbreuk in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Onder invloed

- Op de Suikerpeerstraat is maandagavond om 21.25 uur een 53-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De vrouw reed in een auto en veroorzaakte een kleine aanrijding, blikschade. Zij bleek gedronken te hebben, ruim 2,4 promille. Haar rijbewijs is ingenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een rijverbod van 13 uur.
- Dinsdagmorgen om 1.30 uur is op de Sibeliuslaan een 60-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 1,7 promille. Ook zijn rijbewijs is ingenomen. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.
-Op de Insulindelaan werd dinsdag om 3.50 uur een 20-jarige bromfietser aangehouden. Hij blies 1,25 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Eindhoven: Man met vuurwapen aangehouden
Bij een controle in een personenauto op de Hobbemastraat is dinsdagmorgen om 3.15 uur een onbekende man aangehouden. De man reed in een auto en toen politiemensen hem aan een controle onderwierpen. Zij zagen op de achterbank van de auto een jas liggen waaruit een kolf van een handvuurwapen stak. De man, die zijn naam niet wilde opgeven is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De auto had hij geleend.

Helmond: Man aangehouden na beroving
Maandagavond om 22.25 uur is op de Willem Beringstraat een 28-jarige Helmonder aangehouden. De man zou eerder op de avond een bekende van hem, een 25-jarige Helmonder, beroofd hebben van f 150,=. Het slachtoffer werd door de verdachte geroepen. Hij ging naar hem toe en toen hij bij hem aankwam sloeg de verdachte hem enkele keren tegen de neus. Hij pakte zijn portemonnee af. Deze portemonnee kreeg hij even later terug, maar toen was er f 150,= uit verdwenen. Het slachtoffer had een bloedneus en een gezwollen wenkbrauw. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Man geeft valse naam op
Een 45-jarige Helmonder is vandaag omstreeks 10.45 uur aangehouden op de Kasteel-Traverse. De man was omstreeks 08.25 uur op de Markt bekeurd voor het drinken van alcoholhoudende drank. De Markt is gelegen binnen het door Burgemeester en Wethouders aangewezen gebied, alwaar geen alcoholhoudende drank mag worden genuttigd. De man gaf daarbij een valse naam op. Bij controle bleek dat de man een vals naam op had gegeven. Hij is daarop aangehouden. Na opnieuw van een proces-verbaal te zijn voorzien (valse naam opgeven) is de man heengezonden.

Helmond: Snelheidscontroles
Het projectteam verkeershandhaving van de politie Brabant Zuid-Oost, heeft vandaag snelheidscontroles gehouden in Helmond. Om een sterke reductie van het aantal verkeersslachtoffers te bewerkstelligen, is een van de speerpunten: controle van de snelheid. Op de Heeklaan zijn tussen 09.30 en 12.00 uur, 1639 bestuurders gecontroleerd. 213 van hen reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 89 km/u.
Tussen 09.45 en 12.00 uur is er gecontroleerd op de Kanaaldijk Zuid West. Daar zijn 1297 bestuurders gecontroleerd.229 reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid hier bedraagt 87 km/u.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven / Helmond '
Lees ook