Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven / Helmond 11/13/99

Persbericht van 13 november 1999/

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Een 18-jarige Eindhovenaar en een 19-jarige vrouw uit Aalst, zijn vrijdagavond bij een aanrijding gewond geraakt. De slachtoffers zaten op een bromfiets en reden over de Piuslaan. Op de kruising van de Piuslaan met de Leenderweg verleende een 32-jarige automobiliste uit Veghel geen voorrang aan de rechtdoor gaande bromfietser. De slachtoffers zijn met arm en beenletsel en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Verlichtingscontroles
Vrijdagavond zijn in het kader van de actie "Goed Licht Allicht" op diverse plaatsen in Eindhoven controles gehouden. Bij deze controles zijn 26 personen geverbaliseerd.

Eindhoven: Aanhouding bij drugscontrole
Een 21-jarige Helmonder is zaterdagmorgen op de Ten Hagestraat, bij een controle op het bezit van drugs, aangehouden. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een cachet marihuana en een cachet cocaïne. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Eindhoven is zaterdagmorgen omstreeks 01.10 uur, op de Keizersgracht aangehouden. Bij controle bleek dat de man gedronken had. Hij wilde juist wegrijden in zijn brommobiel toen hij werd gecontroleerd. De verdachte weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Hij kreeg een proces-verbaal.

Op de Oude Bossche Baan is zaterdagmorgen omstreeks 00.50 uur, een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongeman bestuurde zijn bromfiets terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse wees een alcoholpromillage van 0,65 promille aan. De jongeman kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 1 uur.

Omstreeks 00.55 uur, is op de Nassaustraat een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man bestuurde een personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,85 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Op het Stationsplein is om 02.25 uur, een 42-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man bestuurde een bromfiets terwijl hij onder invloed was. De man weigerde medewerking aan enig onderzoek en verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De verdachte kreeg en proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. De bromfiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Diefstal bestelbus
Tussen vrijdagmiddag 17.15 uur en zaterdagmorgen 02.00 uur, werd vanaf de Nemelaerhof een bestelbusje, merk Mercedes-Benz, kleur wit, voorzien van het kenteken BD-05-PN, met daarachter een aanhanger, weggenomen. Als bijzonderheid kan vermeld worden dat het busje als opschrift "Helmonds Muziekcorps" heeft.

Eindhoven: Aanhouding na ramkraak
Zaterdagmorgen om 07.05 uur, zijn na een korte achtervolging, op de Leenderweg drie Engelsen in de leeftijd van 27, 28 en 30 jaar aangehouden. De drie mannen worden ervan verdacht kort ervoor de voorpui van een winkel aan de Hooghuisstraat eruit gereden te hebben. Hierna nam men uit de winkel een grote hoeveelheid kleding weg en vluchtte. Een getuige gaf het signalement van de auto door zodat korte tijd na de inbraak de mannen konden worden aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De auto is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Bromfietsdieven aangehouden
Zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur, zijn op het Molenveld twee Eindhovenaren in de leeftijd van 18 en 20 jaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de twee verdachten probeerden een bromfiets weg te nemen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Tussen vrijdagavond 18.00 uur en zaterdagmorgen 09.45 uur, is er vanaf de Treurenburgstraat een personenauto, merk Chrysler, kleur groen, voorzien van het kenteken LG-ZV-19, weggenomen

Helmond: Hongerige inbreker
Tussen vrijdagavond 23.30 uur en zaterdagmorgen 07.30 uur, is er ingebroken in een woning aan de Wesselmanstraat. Men kwam de woning binnen door aan de achterzijde een bovenlicht te forceren. Uit de woning werd alleen wat etenswaar, zoals kaas en brood weggenomen.

Helmond: Zakkenrollen
Een 59-jarige vrouw uit Helmond is zaterdagmorgen omstreeks 11.00 uur, op de Markt het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De portemonnaie van de vrouw, met daarin een pasje en een geldbedrag van 400 gulden, werd uit haar boodschappentas weggenomen.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven / Helmond '
Lees ook