Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/Helmond 10/22/99

Persberichten 22 oktober 1999/

Politieberichten

Eindhoven: Beroving
Een 14-jarige inwoner van Eindhoven is Donderdagavond omstreeks 22.40 uur, op de Demer, beroofd van zijn bromscooter. De jongeman liep met de bromscooter aan de hand toen hij plotseling door twee mannen bedreigd werd met een pistool die hem dwongen tot afgifte van zijn bromscooter. De daders, twee donkergekleurde mannen, in de leeftijd van 15 a 16 jaar zijn daarop met de bromscooter weggereden in de richting van het 18 Septemberplein.

Eindhoven: Inbrekers aangehouden
Een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een onbekende andere man zijn vrijdagmorgen om 00.30 uur, op de Vogezenlaan aangehouden. De mannen waren kort ervoor op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkelcentrum aan de Tongelresestraat en sloegen op de vlucht in een gestolen auto. Na een korte achtervolging konden zij even later worden aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De gestolen auto is veilig gesteld.

Eindhoven: Auto inbreker aangehouden
Vrijdagmorgen om 03.05 uur, is op de Garnichweg een 21-jarige inwoonster van Eindhoven aangehouden. De vrouw werd betrapt toen zij bezig was een auto open te breken. Een andere, mannelijke verdachte, kon ontkomen. De verdachten bleken eerder op de avond in Geldrop een auto te hebben weggenomen waarmee men naar Eindhoven was gereden. Deze auto is ter plaatse aangetroffen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De aangetroffen auto is veilig gesteld.

Helmond: Diefstal uit een winkel
Tussen vrijdagmorgen 00.45 uur en 01.00 uur is er ingebroken in een winkel aan de Heistraat. Men kwam de winkel binnen door vernieling van een ruit van de deur. Uit de winkel zijn een soepterrine en een roomstel weggenomen.

Helmond: Vernieling
Vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur, is er van een woning aan de Essehoutstraat een ruit vernield. De bewoner werd wakker van lawaai en toen hij ging kijken vond hij in de voortuin een grote steen waarmee de ruit van de woonkamer vernield was.

Helmond: Inbreker overlopen
Vrijdagmorgen omstreeks 06.30 uur, is een inbreker in een woning aan de Wethouder van Wellaan overlopen. De bewoner van de woning hoorde een geluid en toen hij ging kijken zag hij nog juist een donkergekleurde man uit een raam van de keuken klimmen. De dader verdween met medeneming van Fl. 275,--, over de schutting. De toegang tot de woning was verkregen door vernieling van een ruit.

Vervolg blad 2

Blad 2

Eindhoven: Verkeerscontrole
Vanmorgen tussen 07.45 uur en 09.30 uur, zijn er, bij een verkeerscontrole op diverse plaatsen in het centrum. 22 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht en 5 bekeuringen voor het rijden over de busbaan.

Eindhoven: Aanhouding illegalen
Bij een door de vreemdelingendienst ingesteld controle, zijn de afgelopen week in een pand aan de Geldropseweg twee illegale vreemdelingen aangehouden. De verdachten, twee vrouwen in de leeftijd van 21 en 29 jaar, zijn vrijdag 22 oktober 1999 het land uitgezet. Tegen de eigenaresse van het pand is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhouding wegens drinken op straat
Vrijdagmorgen omstreeks 08.20 uur, zijn op de Zuid Koninginnewal, een 44-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 57-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De verdachten dronken alcohol op een plaats waar dit volgens de APV verboden is. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor, met een proces-verbaal en zonder drank, heengezonden.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven/Helmond '
Lees ook