Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/ Helmond 09/08/99

Persberichten 8 september 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Bromfietsdief aangehouden
Een 23-jarige Eindhovenaar is dinsdagmiddag om 15.45 uur op de Bennekelstraat aangehouden. Hij had diezelfde middag op het Franz Leharplein in Eindhoven een bromfiets weggenomen. De eigenaresse van de bromfiets herkende de verdachte toen deze op haar bromfiets wegreed. Zij kwam op dat moment een winkel uitlopen, afgaande op het geroep van haar moeder die buiten op haar bromfiets zou passen. Aangezien de moeder van de eigenaresse een oogje in het zeil hield, stond de bromfiets niet op slot. De bromfiets is inmiddels terecht.

Eindhoven: Dronkeman aangehouden
Op dinsdagavond werd om 19.00 uur op de Onderdoor een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor baldadigheid. De man had even daarvoor met wijn- en bierflessen in het rond gegooid. Op het moment van aanhouding lag de man dronken languit op de grond. De verdachte was in het bezit van een fiets met daaraan fietstassen gevuld met dezelfde wijn- en bierflessen als die om hem heen op de grond verspreid lagen. De verdachte krijgt een proces-verbaal.

Eindhoven: Schennispleger betrapt
Een 43-jarige Helmonder is woensdag om 1.55 uur op de Parklaan aangehouden wegens het plegen van openbare schennis op de Stationsweg. De politie kwam meteen ter plaatse na de melding van een vrouw. De man bekende onmiddellijk schuld. De politie is nog op zoek naar de vrouw die de melding deed. Na verhoor is de man naar huis gestuurd.

Eindhoven: Man mishandeld en beroofd
In de Wenckenbachstraat is woensdagmorgen om 4.45 uur een 23-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn GSM, fl. 110,= en huissleutels. Aan de beroving ging mishandeling vooraf. Het slachtoffer werd met messen op de keel bedreigd en vervolgens geschopt en geslagen. De daders zijn acht negroïde mannen, die zich na de beroving uit de voeten hebben gemaakt. Het slachtoffer is voor enkele hechtingen in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht, maar kon daarna weer naar huis. De politie stelt verder onderzoek in.

Eindhoven: Beroving op station
Een 21-jarige inwoner van Arnhem is dinsdagavond omstreeks 20.40 uur op het station Beukenlaan beroofd. Hij werd bedreigd met iets in zijn rug waarvan de dader tegen hem had gezegd dat het een pistool was. Het slachtoffer heeft vervolgens een bedrag van circa fl. 30,= afgegeven, waarop de berover wegrende en is ontkomen. De dader is niet meer in de buurt aangetroffen.

Eindhoven: Verdenking van heling
Woensdag om 1.00 uur is een 32-jarige man uit Eindhoven in de Leostraat aangehouden. De man reed met te hoge snelheid drie maal door rood licht. Bij aanhouding werd in zijn auto een laptop aangetroffen, waarbij de politie denkt aan heling. De vriendin van de man, door hem aangegeven als eigenaresse van de laptop, wordt hierover gehoord. De man zelf is inmiddels weer vrijgelaten met de nodige processen-verbaal.

Eindhoven: Geweldpleging
Een 20-jarige man uit Eindhoven is dinsdagavond rond 23.45 uur op het Stratumseind door een groep onbekenden mishandeld. Het slachtoffer werd door een groep jongens gevolgd. Zonder enige aanleiding sloeg iemand uit de groep het slachtoffer met een honkbalknuppel tegen een van zijn benen. Meteen daarna kreeg hij een ferme duw en viel het slachtoffer door een ruit van een shoarmazaak. Het slachtoffer liep snijwonden op in zijn gezicht, aan de hals en zijn arm. De verwondingen werden in het Catharina ziekenhuis behandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Inbraak in berging
Woensdag overdag is ingebroken in een berging van een woning aan de Jan van der Spekstraat in Helmond. De tuinpoort was uit de scharnieren getild en het slot van de berging geforceerd. Uit de berging verdween een fiets en een hogedrukreiniger. De inbreker probeerde ook de achterdeur open te breken maar dat mislukte.

Eindhoven: Diefstal schoudertas
Een 70-jarige vrouw uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 12.00 uur het slachtoffer geworden van een tasjesdief. De vrouw fietste op de Gen. Linckerslaan. Kort naast haar reed korte tijd een man op een fiets. Nadat de man voorbij was bemerkte de vrouw dat haar schouderstas uit de fietstas was gepakt. De tas werd later op de dag teruggevonden. Het geld en enkele pasjes waren er uit gestolen.

Helmond: Snelheidscontroles
Woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur is op de Engelseweg (50 km/u) in Helmond een snelheidscontrole gehouden.
Van de 783 gecontroleerde voertuigen gingen er 91 op de bon. Hoogste snelheid 87 km/u.
Op de Wethouder Ebbenlaaan ( 50 km/u) werd tussen 16.45 en 18.00 uur gecontroleerd. Er zijn daar 810 voertuigen gecontroleerd waarvan er 61 op de bon gingen. De hoogste snelheid bedroeg 78 km/u. Op de Bakelsedijk (50 km/u) werden tussen 18.30 en 19.30 uur 392 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 80 overtredingen geconstateerd, waarvan de snelste 80 km/u reed.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven/ Helmond '
Lees ook