Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven / Helmond 09/28/99

Persbericht, 28 september 1999/

Berichten uit Eindhoven

Eindhoven: Jeugdige inbrekers
Maandagmiddag om 17.30 uur zijn in het politiebureau aan de Ruysdaelbaan twee Eindhovense jongens van 15 en 14 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat zij eerder op de middag, om 16.30 uur, door een getuige gezien waren op de achterplaats van een woning aan de Gerard Davidstraat. De getuige zag dat zij bezig waren de achterdeur open te breken. Toen de politie kwam waren de jongens al verdwenen. De getuige had een van de daders herkend. Hij bleek niet thuis te zijn, maar zijn moeder werd ingelicht. Die kwam om 17.30 uur met de twee jongens naar het bureau. De jeugdige inbrekers waren de woning niet binnen geweest. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onbekende verdacht van auto-inbraken Op de Goorstraat is dinsdag om 3.25 uur een onbekende man aangehouden. Een getuige had de man op de Wouwermanstraat in een auto zien inbreken. Hij gaf het signalement van de inbreker door. De politie zag een man met dit signalement op de Goorstraat lopen. Hij bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben. De man werd aangehouden maar hij weigerde zijn naam op te geven. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Later bleek ook nog ingebroken te zijn in een auto op de Goorstraat.

Eindhoven: Onder invloed
Een 24-jarige Eindhovenaar is dinsdagmorgen om 1.10 uur op de 2e Lavendelstraat aangehouden omdat hij in zijn auto reed en gedronken had. De uitslag van de ademanalyse was bijna 1,05 promille. Zijn rijbewijs bleek al ongeldig verklaard te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor beide feiten.

Eindhoven: Inbraken in garageboxen
In het afgelopen weekend is ingebroken in garageboxen achter woningen aan de Kasteellaan en de Martin Luther Kingstraat. Vanuit tien garageboxen zijn spullen gestolen. Het gaat voornamelijk om elektrisch gereedschap en fietsen. Ook werden een bromscooter en een autoradio meegenomen. Bij tien andere garageboxen is geprobeerd binnen te komen. De sloten waren beschadigd.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Op de Jozef Israelslaan zijn maandag tussen 17.00 en 17.30 uur 30 bestuurders gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Zeven bestuurders droegen hem niet en kregen een bon.

Helmond: Twee mannen vernielen ruiten
Op de Bindersestraat zijn dinsdag om 3.45 uur twee Helmonders van 57 en 54 jaar oud aangehouden. Zij gooiden twee ruiten in van een opvangtehuis aan die straat. De twee verdachten, die flink gedronken hadden, zijn ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven / Helmond '
Lees ook