Politiebericht Eindhoven e.o. 13-10-2001

1e Persbericht 13 oktober 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Op de vlucht met pinda-automaten
Na een achtervolging konden zaterdagochtend rond 3.50 uur op de Vrijstraat twee Eindhovenaren (19 en 22 jaar) aangehouden worden. Zij worden verdacht van het stelen van twee pinda-automaten uit een horecagelegenheid op deze straat. Bezoekers van de horecagelegenheid zagen de verdachten met de automaten weglopen en achtervolgden hen. Zij wisten hen in de kraag te pakken en over te dragen aan de politie. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Botenlaan is vrijdagavond rond 22.00 uur een 38-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten aangehouden op dak winkelpand De politie zag zaterdagochtend rond 5.00 uur op de Rechtestraat plotseling een 19-jarige Eindhovenaar naar zijn hoofd grijpen. Het slachtoffer gaf aan zojuist door een stuk glas te zijn geraakt. Hij liep hierdoor een aantal schrammen op zijn hoofd op. Op de grond werd een gebroken bierfles aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en trof op het dak van een winkelpand twee Eindhovenaren (25 en 27 jaar) en een 22-jarige Eindhovense aan. Het drietal werd aangehouden. Zij worden verdacht van het gooien van glas in de richting van het slachtoffer en zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal met geweld
Op het politiebureau aan de Mathildelaan is vrijdagavond rond 23.30 uur een 40-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De man meldde zich op het bureau. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal met geweld op 8 oktober 2001 in een winkel aan de Woenselse Markt. Een beveilingsbeambte die de verdachte wilde aanhouden voor winkeldiefstal werd diverse malen geslagen. Het slachtoffer liep hierdoor een opgezwollen oogkas, een wond bij zijn wenkbrauw en een dik jukbeen op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Ongeluk door inhaalmanoeuvre
Op de kruising Tongelresestraat Pieter Breugelstraat zijn zaterdagochtend rond 2.10 uur een 24-jarige bromfietser uit Eindhoven en een 20-jarige automobilist uit Geldrop met elkaar in botsing gekomen. De bromfietser haalde de auto links in terwijl deze op het punt stond om de Pieter Breugelstraat in te rijden. Beide voertuigen kwamen hierdoor met elkaar in botsing. De bromfietser en een inzittende vrouw van de auto uit Chaam (leeftijd onbekend) zijn overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Helmond: Openbare dronkenschap
Op de Kluisstraat is vrijdagavond rond 21.30 uur een 56-jarige man uit Helmond aangehouden wegens openbare dronkenschap. De politie kreeg een melding binnen van een man die op straat lag. Ter plaatse werd de 56-jarige verdachte aangetroffen. Toen de politie hem overeind wilde helpen begon hij vervolgens te schelden en wilde hij weer gaan liggen. De verdachte is vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Kasteel-Traverse, de Deltaweg en de Mierloseweg is vrijdagavond een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 12 bekeuringen uitgedeeld. Zes voor het rijden op een bromfiets zonder helm, twee voor te hard rijden, drie voor het ontbreken van een bromfietscertificaat en een voor het rijden op de verkeerde plaats op de weg.

Helmond: Frontale botsing
Op de Wolfsputterbaan zijn zaterdagochtend rond 8.00 uur twee autos frontaal op elkaar gebotst. Een 52-jarige automobilist uit Asten reed over de Wolfsputterbaan komende uit de richting Helmond. Hij kwam door een nog onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht. Hierdoor botste hij eerst tegen het voertuig van een 50-jarige man uit Deurne die uit in tegengestelde richting uit Bakel aan kwam rijden. Daarna ontstond er een frontale botsing met de auto die achter de man uit Deurne reed. De 21-jarige bestuurder van deze auto uit Bakel en Milheeze en de automobilist uit Asten, die bekneld zat in zijn voertuig, zijn beiden overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Aanrijding
Op de kruising Kanaaldijk Zuid West Vossenbeemd zijn zaterdagochtend rond 00.45 uur twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 29-jarige automobiliste uit Valkenswaard reed over de Vossenbeemd en verleende op het genoemde kruising geen voorrang aan een 34-jarige automobilist uit Helmond die over de Kanaaldijk Zuid West reed. Twee inzittenden van de Helmondse automobilist, een 34-jarige man uit Helmond en een 26-jarige vrouw uit Helmond, zijn met nekklachten overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. Na behandeling konden ze weer naar huis.

Helmond: Winkeldiefstal
In een winkel op de Engelseweg is vrijdagavond rond 19.00 uur een 36-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij wordt verdacht van het wegnemen van vier deurkrukken. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

Bladel: Onder invloed
Op het Emmaplein heeft de politie vrijdagavond rond 22.30 uur een 42-jarige automobilist uit Gerwen betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Vrouw gewond
Op de kruising Broekenseind de Fluiter is vrijdagochtend rond 9.50 uur een automobiliste uit Knegsel (leeftijd onbekend) na een botsing met een 34-jarige automobilist uit Vessem uit haar auto geslingerd. De vrouw reed over het Broekenseind richting de Fluiter. Zij reed de kruising op zonder hierbij voorrang te verlenen aan de automobilist uit Vessem die over de Fluiter aan kwam rijden. Beiden voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De vrouw is overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Deurne: Man met slok te veel op botst tegen lantaarnpaal Op de Milhezerweg is zaterdagochtend rond 2.30 uur een 24-jarige automobilist uit Milheeze de controle over zijn voertuig kwijt geraakt. Hierdoor kwam hij met zijn auto op de linker weghelft terecht en reed over een aantal betonblokken. Zijn auto sloeg over de kop en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. Daarna is hij voor verder onderzoek meegegaan naar het politiebureau. Hier bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,30 uit. De man kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Verdachte van ramkraak na achtervolging aangehouden De politie stelde een onderzoek in nadat zij zaterdagochtend een melding van een ramkraak bij een winkelpand aan de Stationsstraat had ontvangen. Op de Bakelsedijk in Helmond zag de politie het gezochte voertuig rijden. De auto werd achtervolgd van Helmond naar Milheeze en vervolgens weer naar Deurne. Tijdens de achtervolging kwam een politievoertuig twee keer in botsing met de verdachte auto. Uiteindelijk kon de auto worden klemgereden op de Poort nadat de 40-jarige bestuurder zonder vaste woon- en/of verblijfplaats tegen een lantaarnpaal was aangereden. De verdachte is rond 4.40 uur aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Heeze: Inbraak in auto
Een getuige melde dat er ingebroken werd in een auto op de Nieuwendijk. De politie stelde een onderzoek in en kon op de Nieuwendijk rond 3.00 uur een 21-jarige man uit Geldrop aanhouden. Uit de auto werd een fles loodvervanger weggenomen. De radio was niet weggenomen maar hing uit het dashboard. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel-Bladel-Reusel: Verlichtingscontrole
Op de Provincialeweg 316 tussen Eersel en Reusel en op de Sniederslaan in Bladel heeft vrijdagavond een verlichtingcontrole plaatsgevonden. Hierbij werden 63 fietsers gecontroleerd. Hiervan kregen 12 fietsers een waarschuwing omdat hun verlichting niet geheel in orde was. Vijf fietsers kregen een bekeuring omdat ze geen voor- en achterlicht voerden.

Son: Inbraak in winkel
Een politiesurveillance zag dat op het Raadhuisplein een raam van een winkeldeur was vernield. Uit onderzoek bleek dat in de winkel in de nacht van vrijdag op zaterdag was ingebroken. Uit de kassa werd een paar honderd gulden weggenomen.

Son: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Zandstraat zijn vrijdagavond tussen 17.45 en 22.15 uur enkele honderden guldens en sieraden gestolen. De dader is binnengekomen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Someren: Fietser gewond
Op de kruising Walstraat Garsteweg is vrijdagavond rond 20.00 uur een 67-jarige fietster uit Someren gewond geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Someren die vanuit de Walstraat de Garsteweg in reed en onvoldoende rechts hield, zag de fietster die op de Garsteweg reed niet aankomen. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De fietster is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven Op de vlucht met pinda-automaten '
Lees ook