Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 08/27/99

Persbericht/

Berichten uit Eindhoven

Eindhoven: Schennispleger aangehouden
Donderdagmiddag om 15.15 uur is op de Franklin D. Rooseveltlaan een 44-jarige Veldhovenaar aangehouden. Een bewoonster had de politie gebeld omdat een man in de brandgang achter haar woning schennis pleegde. De politiemensen die gingen kijken betrapten de man op heterdaad.

Eindhoven: Vrouw beroofd van handtas met f 700,= Op de De Vriesstraat is donderdag tussen 14.00 en 14.30 uur een 40-jarige Eindhovense vrouw beroofd van haar handtas met f 700,-. De vrouw had juist het geld gepind en wilde haar auto in stappen. Een man kwam achter haar staan en bedreigde haar met een mes. Zij moest haar tas afgeven en zij deed dat ook. De man stapte in een auto en reed weg.

Eindhoven: Verdachte 'grossiert' in delicten
Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmiddag om 15.15 uur op de Vrijstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal, vernieling en schennispleging. De man werd door de politie aangetroffen met een gestolen bromfiets. Hij had de bromfiets, die op slot stond, vanaf de Keizersgracht meegenomen. Maar bij zijn aanhouding bleek dat hij in een winkel aan de Stratumsedijk lingerie had weggenomen, bij een winkel aan de Rechtestraat een trui had vernield en in een winkel aan de Keizersgracht zijn broek had laten zakken. De man is ingesloten.

Eindhoven: Twee aanhoudingen voor poging inbraak
-Op de Zeelsterstraat is donderdag om 17.15 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De eigenaar van een personenauto had gezien dat de man aan het slot van haar auto stond te prutsen. Dat gebeurde op het parkeerterrein van het Winkelcentrum Woensel. Toen zij vlak bij haar auto was, liep de man naar zijn eigen auto en reed weg. De vrouw noteerde het kenteken en gaf dat aan de politie door. De politie trof de man bij zijn huisadres in de auto, een autoradio in de hand. Hij is voor onderzoek mee naar het bureau genomen en ingesloten. Waar de radio vandaan komt is niet duidelijk. Het slot van de auto van de aangever is vernield.

-Op de Zwembadweg is donderdagavond om 22.45 uur een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was bezig met een steen een autoruit in te slaan. Voordat dat lukte was de politie ter plaatse. De auto raakte beschadigd.

Eindhoven: Jongen beroofd van bromfiets
Een 19-jarige Bestenaar is donderdag om 21.40 uur op de John F. Kenndylaan van zijn bromfiets beroofd. De jongen stond bij een benzinestation om te tanken toen hij werd ingesloten door een groep van ongeveer acht jongeren op bromfietsen. Onder bedreiging van een mes pakte ze hem de sleutels van de bromfiets, een grijze Peugeot Speedfight bromscooter, af en reden er mee weg. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Onder invloed zonder rijbewijs
Op de Pastoor Dijkmansstraat is donderdag om 19.40 uur een 50-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was met zijn auto tegen enkele paaltjes gereden. Hij had de auto tegen de ?amsterdammertjes? laten staan en was een café binnen gegaan. Daar trof de politie hem aan. De man had flink gedronken. De ademanalyse mislukte, waarna een bloedproef is genomen. De man had geen rijbewijs.

Eindhoven: Snelheid
De groep Verkeershandhaving heeft donderdag tussen 19.25 en 20.50 uur op de Eisenhowerlaan op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 1178 voertuigen. Hiervan werden er 190 op de foto gezet. De snelste reed 124 km/u. 70 is toegestaan.

Eindhoven: Vernieler aangehouden
Op de Smalle Haven is vrijdag om 0.15 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen was kwaad geworden toen hij bemerkte dat zijn fiets was gestolen. Hij begon van kwaadheid een andere fiets te vernielen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Mannen dreigen met mes
Twee mannen, een 24-jarige uit Geldrop en een 31-jarige uit Sterksel, zijn vrijdagmorgen om 5.15 uur op de Insulindelaan aangehouden. Zij hadden even daarvoor op de Onze Lieve Vrouwestraat een 21-jarige jongen en een 19-jarige meisje uit Heesch en een 19-jarige jongen uit Stramproy met een mes bedreigd. De bedreigden hadden het signalement van de auto aan de politie doorgegeven. Deze trof de twee bedreigers, met mes in de zak, bij een benzinestation aan de Insulindelaan. Zij zijn ingesloten.

Eindhoven: Twee bergingen uitgebrand
Vrijdagmorgen rond 2.30 uur werd brand ontdekt in een berging achter een woning aan de Zuidewijn. Per plaatse bleek dat ook een berging aan de Aldendriel, hemelsbreed ongeveer 150 meter verder, in brand stond. Beide bergingen brandden volledig uit. De naastgelegen bergingen hadden brandschade. De branden zijn waarschijnlijk aangestoken.

Eindhoven: We gaan weer naar school
Vrijdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur is op de kruising Huizingalaan-Artoislaan-Hondsruglaan een roodlichtcontrole gehouden. Er zijn 9 bonnen uitgedeeld, 4 bestuurders personenauto, 1 bestuurder vrachtauto, 3 fietsers en een bromfietser.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven '
Lees ook