Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 08/18/99

Persberichten 18 augustus 1999/

Eindhoven: Vreemdelinge aangehouden
Een 39-jarige vrouw uit vermoedelijk Brazilië is dinsdag 17 augustus omstreeks 23.50 uur aangehouden op de Paradijslaan. De vrouw zat als passagiere in een auto. Omdat zij geen autogordel droeg werd de bestuurder een stopteken gegeven. Toen bleek dat de vrouw geen Nederlands sprak en zich niet kon legitimeren. Ter vaststelling van haar identiteit is de vrouw ingesloten. De afdeling vreemdelingen van de politie doet het verdere onderzoek.

Eindhoven: Onder invloed
Een 17-jarige Eindhovenaar is vandaag omstreeks 00.45 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man reed door het rode licht, droeg geen helm en voldeed niet aan een gegeven stopteken. De man reed op dat moment met zijn bromfiets over de Hoogstraat / Christinastraat. Nadat de bromfietser tot stilstand was gekomen, bleek dat hij ook geen bromfietscertificaat had. Bij de ademanalyse blies de bromfietser 510 ug/l. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Tevens is de man voorzien van een rijverbod.

Eindhoven: Aanhoudingen na vernieling en diefstal Twee mannen, 21 en 23 jaar oud, uit Eindhoven en een 24-jarige Helmonder, zijn vandaag omstreeks 01.30 uur aangehouden. Het drietal had even daarvoor op een bouwterrein aan de Smalle Haven vernielingen aangericht. Zij hadden met stenen naar een auto gegooid. De auto raakte daardoor beschadigd. Zo is een ruit vernield. De autoradio werd aangetroffen op een zandhoop, op de plek waar het drietal het terrein had verlaten. Bij hun aanhouding pleegde het drietal verzet. Zij zijn ingesloten.

Eindhoven: Diefstal auto
Vanmorgen omstreeks 10.00 uur, ontdekte de eigenaar van een personenauto, dat zijn auto was gestolen. De auto, een witte Opel Kadett, verdween vanaf de Kaarderstraat.

Eindhoven: Slachtoffer verkeersongeval overlijdt De 61-jarige M.C. Schulz, die dinsdagavond omstreeks 18.55 uur, op het Stationsplein door een bromfietser is aangereden, is vandaag overleden. De vrouw stak het fietspad over, richting Dommelstraat. Een bromfietser, komende vanuit de richting Dommelstraat, reed met hoge snelheid het fietspad op en raakte daarbij de 61-jarige vrouw. Beiden kwamen ten val. De bromfietser stapte snel op zijn bromfiets en reed weg richting Vestdijk. De vrouw is met hersenletsel opgenomen in het Diaconessenhuis, waar zij overleed. Van de bromfietser is bekend dat het om een ongeveer 25-jarige blanke man gaat. De huid van de man is enigszins gebruind. De man heeft lang bruin haar dat hij in een staart draagt. Verder heeft hij een smal ingevallen gelaat. De bromfietser reed op een oranje / rode Honda Wallaroo. De politie verzoekt getuigen van het ongeval contact met hen op te nemen. Tel 040-2330425.

Eindhoven: Verboden wapen
Bij controle van een 21-jarige Eindhovenaar, trof de politie onder het zadel van zijn bromfiets een verboden wapen aan. De 21-jarige reed met een bromfiets over de Aalsterweg, terwijl hij geen helm droeg. Nadat hij wasstaande gehouden troffen de agenten een dolkmes aan, dat in een foedraal onder het zadel was weggestopt. Het mes is inbeslaggenomen. Bovendien bleek de bromfietser niet in het bezit van een bromfietscertificaat te zijn.

Eindhoven: Beroving
Vanmorgen is omstreeks 11.20 uur, een 76-jarige Eindhovenaar overvallen op het winkelcentrum aan het Cassandraplein. De man had juist geld uit de geldautomaat gehaald. Op het moment dat hij de bon uit de automaat wilde halen, werd zijn portemonnee met geld uit de handen getrokken. Het slachtoffer liep de dader nog achterna, waarbij hij ten val kwam. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn gelaat en handen.
Aan de hand van zijn signalement, wist een agent, de overvaller, een 30-jarige Eindhovenaar, op de Heuvelakker aan te houden. De man is ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven '
Lees ook