Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 09/14/99

Persberichten 14 september 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Jongen met gestolen bromfiets aangehouden Op de Cahorslaan is maandagmiddag om 21.05 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen reed op een gestolen bromfiets. Hij is op het politiebureau gehoord en naar huis gestuurd.

Eindhoven: Tweemaal inbraak in een nacht
In een nacht tijd, zaterdagavond tussen 20.00 en 23.00 uur en zondagmorgen tussen 1.00 en 8.00 uur, zijn goederen uit een woning aan de Memlincstraat gestolen. Bij de eerste diefstal zijn 150 cd?s gestolen. De eigenaar ontdekte de diefstal en plaatste een alarminstallatie in de huiskamer. Bij de tweede diefstal verdween de alarminstallatie en nog drie assimilatielampen, die gebruikt worden voor hennepkwekerijen. De dief kwam binnen via een bovenlicht aan de achterkant van de woning.

Eindhoven: Twee keer poging beroving
Maandag is tweemaal geprobeerd pizzabezorgers te beroven.  Een 18-jarige Eindhovense pizzabezorger werd rond 18.45 uur vanaf de Boschdijk door twee personen op een bromscooter gevolgd. De pizzabezorger probeerde hen te ontlopen maar zij bleven hem volgen. Op de Karel de Grotelaan bedreigden ze hem met een mes. De belaagde pizzabezorger kon ontkomen, waarbij hij bijna door enkele auto?s werd aangereden. Zijn belagers verdwenen in de richting van de Hoogstraat.  Een 17-jarige Eindhovense pizzabezorger werd drie kwartier later op de kruising Willem de Zwijgerstraat ? Hoogstraat ? Kleine Berg ? Grote Berg bedreigd. Hij stond voor het rode licht te wachten toen twee personen op een bromscooter naast hem kwamen staan en een mes lieten zien. De bedreigde kon wegrijden en de twee achtervolgden hem. Op de Hoogstraat werd de bezorger klemgereden. Maar hij kon ontkomen en hij trok de aandacht van passanten, waardoor de twee belagers wegreden.
Het gaat waarschijnlijk in beide gevallen over dezelfde daders.

Eindhoven: Bromfietser rijdt politieman om
Op de Cranendonck is dinsdag om 8.00 uur een 17-jarige Veldhovenaar aangehouden. De jongen reed op een bromfiets en passeerde een snelheidscontrole. Zijn te hoge snelheid, 69 km/u., werd doorgegeven een aan politieman die de bromfietser een stopteken gaf. Deze gaf echter gas en probeerde het stopteken te negeren. Met hoge snelheid reed hij vervolgens op de politieman in. Deze kwam ten val. De jongen werd aangehouden. De politieman hield er enige schaafwonden en blauwe plekken aan over.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Acht verkeersdeelnemers gingen dinsdag tussen 8.15 en 9.15 uur op de bon omdat zij het rode licht op de kruising Noord Brabantlaan ? Bredalaan negeerden.

Helmond: Drie mannen proberen foto-automaat open te breken Op aanwijzing van getuigen zijn maandagavond om 21.25 uur twee Helmonders van 36 en 29 jaar en een man uit Someren van 17 jaar aangehouden. Zij probeerden in het NS-station het geldbakje van een pasfoto-automaat open te breken. De drie verdachten bekenden de poging tot inbraak.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven '
Lees ook