Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 09/09/99

Persberichten 9 september 1999/

Berichten uit Eindhoven

Eindhoven: Diefstal auto's
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Generaal Dibbetslaan een rode Subaru Vivio GLI met het kenteken JZ-JZ-72 gestolen. Dezelfde nacht verdween in de Professor Meyerslaan een zwarte Ford Capri met het kenteken 65-XM-62.
Donderdagmorgen om 09.00 uur heeft een onbekende man een rode Ford Mondeo stationwagon ( RV-BG-44) gestolen in de Kruisstraat. De eigenaresse wilde bij de plaatselijke bank even geld pinnen en liet haar auto met de sleutels er op voor de bank staan. Een lange donkerblonde man van tussen de 30 en 40 jaar oud stapte in de auto en reed er mee weg.

Eindhoven: Onder invloed
Een 42-jarige Eindhovenaar die woensdagavond rond 23.15 uur met zijn auto over de Montgomerylaan slingerde bleek bij een blaasproef te veel te hebben gedronken. De man blies 2,1 pro mille hetgeen hem zijn rijbewijs kostte en een proces-verbaal opleverde. Op de Javalaan werd om 00.15 uur een 51-jarige Eindhovenaar gecontroleerd die tijdens de blaasproef 0,95 pro mille blies. Ook deze man moest zijn auto laten staan en kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Donderdag is tussen 8.30 en 13.30 uur op de Boutenslaan (70 km/u) in Eindhoven een snelheidscontrole gehouden. Van de 3113 gecontroleerde voertuigen bleken er 405 te snel. Hoogste snelheid 125 km/u.

Eindhoven: Inbrekers aangehouden
Donderdagmiddag rond 13.00 uur hebben bewoners van de Blaarthemseweg in Eindhoven een 20-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. Bewoners ontdekten dat bij de buren een achterdeur openstond en dat het slot geforceerd was. Toen ze een kijkje gingen nemen troffen ze binnen de 20-jarige man. Hij is aangehouden en aan de politie overgedragen.

Op de Hudsonlaan zijn donderdagmiddag rond 13.50 uur twee mannen uit Den Haag aangehouden. De twee werden door omwonenden betrapt terwijl ze probeerden in te breken in een flat aan de Hudsonlaan. Toen de twee de politie zagen naderen gingen ze er voet vandoor. Onderweg gooide een van de twee een rugzak met naar later bleek inbrekersmateriaal in de bosjes. De twee werden allebei achterhaald en aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten. Welke woningen de twee hebben bezocht is nog niet precies bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven '
Lees ook