Politiebericht Eindhoven 1-08-2001
3e Persbericht 1 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Emmasingel is woensdagmorgen tussen 8.30 en 9.45 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 550 voertuigen en daarvan reden er 40 sneller dan de toegestane 50 km/u. Op de Vestdijk ( 50 km/u) is tussen 11.00 en 12.15 uur gecontroleerd. Hier controleerde de politie 630 voertuigen en gingen er 39 op de bon.

Helmond: Man valt kinderen lastig
Woensdagmiddag rond 15.30 uur zijn in een bos achter Sparrerode twee jongetjes van 10 en 11 jaar oud lastig gevallen door een nog onbekende man. De Helmondse kinderen waren in het bos bij een hut aan het spelen. De man benaderde de kinderen en verlangde dat ze seksuele handelingen bij hem zouden verrichten. De kinderen weigerden waarop de man begon te masturberen. De kinderen pakten hun fiets en zijn naar een woning in de buurt gefietst waar hun ouders werden gebeld. De dader is een man van 20 tot 25 jaar oud met heel kort stekeltjeshaar. Hij was tussen de 1.70 en 1.80 meter groot. Hij droeg een wit shirt en een spijkerbroek.

Helmond: Schennispleger
Woensdagavond rond 18.30 uur is op de Hunzestraat een 9-jarig meisje lastig gevallen door een schennispleger. Het meisje was op straat aan het spelen. Een onbekende man fietste naar het kind, toonde zijn geslachtsdeel en fietste verder. De man was ongeveer 18 jaar oud en had licht bruin haar met daarin een blonde pluk. Hij droeg een korte blauwe broek.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Luikerweg in Valkenswaard is woensdagavond rond 18.30 uur een 47-jarige automobilist uit Lommel (B) bekeurd. De man was onder invloed en blies tijdens de ademtest ruim 0,85 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en daarbij kreeg hij een rijverbod voor de tijd van 3 uren.

Oirschot: Bromfietser gewond bij verkeersongeval Een 26-jarige bromfietser uit Westelbeers is woensdagmorgen rond 7.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Groenewoud in Oirschot. Hij reed met zijn bromfiets aan de verkeerde kant van de weg en zag niet dat er een auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Oirschot uit tegengestelde richting naderde. De automobilist seinde met zijn lichten en remde maar de bromfietser reed frontaal tegen de auto. Hij vloog na de klap nog 17 meter door de lucht en belandde daarna in een sloot. Hij werd met een hersenschudding en diverse kneuzingen naar het St Elisabeth ziekenhuis gebracht.

Deurne: Vissers bekeurd
Woensdagmorgen tussen 11.00 en 13.00 uur heeft de politie van Deurne een visserijwetcontrole uitgevoerd langs het Kanaal van Deurne, de Helenaveenvaart en Clarinet. Twee vissers kregen een boete van f. 60,- opgelegd, omdat ze zaten te vissen zonder vergunning van de hengelsportvereniging.

Maarheeze: Schennispleger
Woensdagmiddag rond 17.05 uur is op de Philipsweg in Maarheeze een 23-jarige vrouw uit die plaats lastig gevallen door een schennispleger. De vrouw fietste over het fietspad toen ze bemerkte dat er iemand achter haar aanrende. Toen ze omkeek zag ze een spiernaakte man achter haar aanrennen. De vrouw is snel naar huis gefietst. De man is ongeveer 35 tot 40 jaar oud. Hij had kort donker haar. Hij was ongeveer 1.85 meter groot en had een breed postuur.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven '
Lees ook