Politiebericht Eindhoven e.o. 16-07-2001

1ePersberichtmaandag16juli2001


Politieberichten

Eindhoven: Dronken man
Zondagmiddag rond 17.00 uur is op de Grote Berg een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man lag daar midden op de rijbaan. Bij controle bleek de man zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met gestolen fiets
Zondagavond rond 19.10 uur is op het Stationsplein een 26-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Een 38-jarige Eindhovenaar zag dat de man daar met zijn fiets liep. De man vroeg aan de Eindhovenaar of hij de fiets, waarvan het slot was verbroken, wilde kopen. De Eindhovenaar waarschuwde de politie. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte negeert stopteken
Maandagmorgen om 2.05 uur is op de Hagenkampweg Zuid een 32-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij op de Princessenlaan een stopteken van een politieauto genegeerd. Na een korte achtervolging reed de verdachte over de Hagen-kampweg Zuid. Hij reed daar rechtsaf Philips de Goedelaan in. Hij nam de bocht te groot, remde en kwam nagenoeg tot stilstand. De politiesurveillanceauto passeerde daarop de auto van verdachte rechts. Direct daarop reed de verdachte naar rechts, waardoor een aanrijding ontstond. De verdachte bleek gedronken te hebben. Hij weigerde alle medewerking aan het onderzoek. Zijn auto is inbeslaggenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Maandagmorgen rond 5.40 uur is op de Van Oldenbarneveltlaan een 33-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,75 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van fl. 410,- opgelegd.

Helmond: Inbraak in een woning
Zondag tussen 15.30 en 23.45 uur is ingebroken in een woning op de 3e Haagstraat. Aan de achterzijde is de ruit van de achterdeur vernield. Uit de woning zijn sieraden, geld, audio apparatuur, een schotelantenne met toebehoren, een magnetron, een fotocamera en een gsm gestolen.

Helmond: Inbraak in een woning
Maandagmorgen rond 4.05 uur worden de bewoners van een woning op de Dorpsstraat wakker van gerommel in de woning. Onmiddellijk daarop vluchtte een onbekend persoon de woning uit. Het slot van de achterdeur bleek te zijn geforceerd. Uit de woning zijn pesroonsbescheiden en geld gestolen.

Luyksgestel: Ongeval met gewonde
Zondagmiddag rond 16.35 uur raakte bij een ongeval op het Boscheind een 53-jarige fietster uit Valkenswaard gewond. Zij raakte daar met haar stuur het stuur van de naast haar fietsende fietster. De Valkenswaardse kwam ten val en klaagde over pijn in de buikstreek. Zij is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Oirschot: Aanrijding met gewonde
Zondagmiddag rond 16.05 uur raakte bij een aanrijding op de Markt een 39-jarige fietser uit Geldrop gewond. Hij fietste daar over de Markt en wilde rechtdoor. Een 48-jarige automo-bilist uit Oirschot wilde daar rechtsaf het marktterrein oprijden. Hij stopte omdat een voertuig vanaf het marktterrein kwam gereden. De fietser botste tegen de Oirschottenaar. De fietser liep een hoofdletsel op. Hij moest voor behandeling daarvan naar het ziekenhuis.

Best: Verdachte openbare schennis aangehouden
Zondagmiddag is op de Mgr. A. F. Diepenstraat een 41-jarige man uit Best aangehouden. De man had daar in de speeltuin aan kinderen zijn bloot achterwerk getoond. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Ongeval met gewonde
Zondagmiddag rond 17.15 uur raakte bij een ongeval op de Tipmast een 15-jarige bromfietser uit Bladel gewond. Hij reed daar door een modderpad en kwam ten val. De jon-gen klaagde over pijn aan de knie. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het St. Joseph- ziekenhuis.

Valkenswaard: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagavond om 21.05 uur is op de Kerkweg een 18-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Even daarvoor had hij op de Luikerweg enkele asbakken een horecagele-genheid binnengegooid. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bij het politiebureau ontstond enig tumult omdat enkele familieleden van verdachte verhaal kwamen halen. Met behulp van een assisterende politie-eenheid kon de rust worden her-steld.

Valkenswaard: Verkeerscontrole
Zondagavond is op de Eindhovenseweg een verkeerscontrole gehouden. Een automobilist kreeg een proces-verbaal voor het parkeren op een invalide parkeerplaats. 7 bromfietser kregen een bon voor: 5x het niet dragen van een helm; 1x te hoge constructie snelheid en 1x bromfietsbesturen onder de 16 jaar.

Gemert: Alcohol
Zondagavond rond 23.30 uur is op de Pater van den Elsenstraat een 22-jarige snorfietser uit Gemert gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man weigerde medewerking aan het onderzoek. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Inbraak in een bedrijf
Tussen zondagavond 22.00 en maandagmorgen 3.25 uur is ingebroken in een bedrijf op de Smits van Oyenlaan. Een raam van het kantoor is geforceerd. Uit het pand zijn shag en sigaretten gestolen.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven '
Lees ook