Politiebericht Eindhoven e.o. 26-07-2001

1e Persbericht 26 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden Op het politiebureau aan de Mathildelaan is donderdagochtend rond 7.10 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 27-jarige man uit Tilburg in een horecagelegenheid op het Stationsplein op 24 juni jl. Het slachtoffer werd zonder aanwijsbare reden met een glas in zijn gezicht geslagen, in zijn arm gebeten en geslagen en geschopt. De man uit Tilburg liep een bloedende neus, een bult op zijn voorhoofd en een wond op zijn bovenarm op. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Op 24 juni werd reeds een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden en op 26 juni werd een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling. Zij zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Boschdijk zijn woensdag tussen 16.00 en 18.00 uur 670 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 61 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 91 km/u.

Op de Floralaan West zijn woensdagavond tussen 19.40 en 21.15 uur 350 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 33 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 96 km/u.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Rivierensingel zijn woensdagmiddag tussen 15.20 en 17.40 uur 349 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 38 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u.

Op de Weg door de Rijpel zijn woensdagavond tussen 18.50 en 19.35 uur 260 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 32 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u.

Helmond: Woninginbraak
Uit een woning aan het Rijpelpein zijn woensdag tussen 16.00 en 23.30 uur een TV, een stereo, een DVD-speler, een videorecorder, een spelcomputer, een personal computer en een printer gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Asten: Verdachte van betrokkenheid bij diefstal bromfiets aangehouden Op het politiebureau op de Kasteel-Traverse in Helmond is woensdagavond rond 19.10 uur een tweede verdachte, een 32-jarige man uit Bakel, aangehouden. Hij wordt, samen met een 56-jarige man uit Helmond die dinsdagochtend werd aangehouden, verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een bromfiets vanuit een stalling bij een bedrijf aan de Nobisweg op 20 juli jl. De man uit Helmond is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De verdachte uit Bakel is voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Verdachte van vernieling aangehouden
De politie kreeg woensdagavond een melding binnen dat enkele jongeren vernielingen zouden aanbrengen op de Schelde. Hierop stelden zij een onderzoek in waarop op de Schelde rond 23.30 uur een 16-jarige jongen uit Deurne kon worden aangehouden. De politie zag de verdachte samen met een aantal jongeren breken aan een straatwaterputje. Toen de jongeren hen zagen renden ze hard weg. De 16-jarige kon worden aangehouden. De rest wist te ontkomen. Ook worden zij verdacht van het vernielen van een brandtrap, een vuilnisbak en het wegnemen van straatstenen behorende bij een pand aan de Schelde. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Geldrop: Schemerlampen gestolen
Uit een winkel aan de Mierloseweg zijn donderdagochtend rond 5.00 uur drie schemerlampen en enkele honderden guldens uit een kassa gestolen. De dader kwam binnen door de ruit van de voordeur te vernielen.

Nuenen: Zakkenrollerij
Op de Vorsterdijk is een 79-jarige vrouw uit Eindhoven het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De vrouw werd rond 18.45 uur aangesproken door drie onbekende mannen. Toen de mannen weg waren merkte de vrouw dat haar portemonnee, die in haar short zat, verdwenen was. In de portemonnee zat een geldbedrag van ongeveer 800 gulden.

Nuenen: Inbraken in bedrijven
Uit een winkel aan de Vincent van Goghstraat is tussen woensdagavond 18.30 uur en donderdagochtend 7.45 uur een pot met kleingeld gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken.

Ook werd een poging tot inbraak gedaan bij een andere winkel aan de Vincent van Goghstraat tussen woensdagmiddag 12.00 uur en donderdagochtend 7.00 uur. De dader kwam binnen door een deur open te breken. Het gehele pand werd doorzocht. Voor zover bekend is niets weggenomen.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven '
Lees ook