Politiebericht Eindhoven 10-10-2001
3e Persbericht 10 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanpak drugsoverlast
Woensdag tussen 10.30 en 17.00 uur hebben 21 politieagenten controles gehouden in de Kerkstraat, de Deken van Somerenstraat en de directe omgeving daarvan. De politie hield 18 personen aan. Het merendeel (16 ) kwam uit Eindhoven. De andere twee kwamen uit Valkenswaard en Dommelen. De politie nam kleine hoeveelheden harddrugs ( cocaïne en XTC) in beslag. De politie maakte proces-verbaal voor het dealen van drugs, het kopen van drugs en het rondhangen in portieken. Een man kreeg een proces-verbaal omdat hij buiten enkele bolletjes cocaïne ook nog eens een hamer op zak had. Een man uit Valkenswaard ( 42) werd nog gezocht voor het ernstig mishandelen van een vrouw in de nacht van zaterdag op zondag in Dommelstraat in Eindhoven. Hij is ingesloten. De politie controleert deze omgeving extra om de overlast veroorzaakt door drugsdealers, druggebruikers en zwervers tegen te gaan. De politiemensen die aan de actie deelnamen waren afkomstig van de Eindhovense binnenstad, het Drugs Overlast Team en enkele leerlingen van de politieopleiding.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 18-jarige bromfietser uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 15.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Tongelresestraat in Eindhoven. Een auto, bestuurd door een 34-jarige Eindhovense reed vanuit parkeerstand de weg op zonder de achteropkomende bromfietser voor te laten. De bromfietser kwam ten val en raakte even buiten bewustzijn. Hij is met een mogelijke hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft woensdagmiddag rond 17.30 uur in een schuur van een woning aan de Veelakker een hennepkwekerij ontmanteld. In de schuur stonden 206 hennepplanten. De hennepplanten en de benodigde apparatuur zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd. De 54-jarige bewoonster was niet thuis toen de politie kwam. Tegen haar wordt later proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur heeft de politie in de St Janstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 1443 gecontroleerde voertuigen reden er 185 te snel. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. De snelste reed 80 km/u.

Geldrop: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 14.45 en 16.30 uur heeft de politie in de Laan Der Vier Heemskinderen de snelheid gecontroleerd van ruim 800 voertuigen. Er gingen 85 automobilisten op de bon. De snelste reed 81 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven '
Lees ook