Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 1-08-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Slachtafval op de A6
NOORDOOSTPOLDER - Na een melding van slachtafval op de A6 tussen Emmeloord en Lemmer is de brandweer woensdagmorgen een uur bezig geweest met het schoonspuiten van de weg. Mede vanwege de stankoverlast en het gladde wegdek is de snelweg richting Friesland wegens de schoonmaakwerkzaamheden van 10.30 tot 10.45 uur gesloten, waarna er tot 11.30 uur een rijbaan vrijkwam voor het verkeer. Na half twaalf was de weg weer vrij. Getuigen die meer weten van een (vracht)wagen die woensdagmorgen slachtafval is verloren op die plek, kunnen contact opnemen met de politie in Emmeloord, tel. 0900-8844.

Blikseminslag Grevelingenstraat
LELYSTAD - In het dak van een woning aan de Grevelingenstraat is woensdagavond de bliksem ingeslagen. De bewoners waren op dat moment niet aanwezig. Na controle door de brandweer bleek dat het dak lichte schade heeft opgelopen, maar er ontstond geen brand. De brandweer heeft het gat gedicht. Niemand raakte gewond.

Easy Rider controle
ALMERE - Bij een brom- en snorfietsencontrole (Easy Rider) op het Spoorbaanpad zijn woensdagmiddag twee bromfietsen in beslag genomen. Een 19-jarige jongen en een 22-jarig meisje uit Almere hadden hun brommer niet verzekerd en krijgen hem pas terug als zij hun verzekering in orde gemaakt hebben. In totaal zijn tijdens de controle tussen 14.00 en 16.00 uur 35 voertuigen gecontroleerd en werden 33 bekeuringen uitgeschreven, waarvan de meeste (18) voor het overschrijden van de constructiesnelheid en het rijden zonder helm (6).

Aanhoudingen na inbraak
LELYSTAD - Twee jongetjes van 10 jaar uit Lelystad zijn donderdagochtend aangehouden na een inbraak in een jongerencentrum in de Kempenaar. Na een melding konden de jongetjes al snel worden aangehouden. De buit is in beslag genomen en de beide 10-jarigen zijn meegenomen naar het bureau. De ouders worden in kennis gesteld.

Aanrijding onder invloed
ALMERE - Na een aanrijding op de Madridweg is woensdagnacht een 39-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed over het midden van de rijbaan richting Westeinde. Een 47-jarige automobilist uit Almere reed hem tegemoet en remde, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Bij de botsing bleven beiden ongedeerd. De 39-jarige blies 1145 ug/l (2.65 promille) en is ter ontnuchtering ingesloten op het bureau. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE - Op de Pioniersweg is woensdagnacht een 31-jarige automobilist uit Terwolde aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed hard en slingerend over de Golflaan en werd korte tijd later staande gehouden voor een blaasproef. Hij blies 840 ug/l (1.95 promille) en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rijbewijzen ingevorderd
ZEEWOLDE - Twee automobilisten hebben woensdagmorgen hun rijbewijs ingeleverd nadat ze aangehouden werden op de Knarweg wegens te hard rijden. Een 29-jarige man uit Harderwijk en een 30-jarige man uit Amsterdam reden beiden met respectievelijk 140 en 145 km/u over de Vogelweg, waar 80 km/u was toegestaan. In eerste instantie verloor de politie de 29-jarige uit het oog, waarna ze de 30-jarige volgden, die ook te snel reed. Die vond even later met die snelheid echter aansluiting bij de 30-jarige, waarna beide automobilisten werden aangehouden.

Rijden zonder rijbewijs
EMMELOORD - De auto van een 34-jarige man uit Almere is woensdagavond van de weg gehaald. De man reed op de A6 richting Almere en werd aangehouden bij een controle. Hij bleek niet in bezit van een rijbewijs en zijn auto was niet verzekerd. Bovendien kon er in het voertuig niet meer veilig gereden worden. De auto is afgesleept naar het bureau. De man krijgt na verhoor een proces verbaal.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 01-08-2002 '
Lees ook