Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 3-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding na ruzie
ALMERE De politie heeft zondagmiddag bij de Brongouw en 23-jarige Almeerder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 41-jarige plaatsgenoot bij een ruzie te hebben geslagen. De 41-jarige had hierdoor licht letsel aan zijn neus. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eenzijdige ongevallen
ALMERE Zondagmiddag is op de Waterlandseweg een 38-jarige motorrijdster uit Almere gevallen. Ze wilde vanaf de afrit van de rijksweg A6 de Waterlandseweg oprijden en verloor de macht over het stuur. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Op het Stichtsepad is zondagavond een 41-jarige bromfietser uit Amersfoort gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Volgens getuigen kwam de bromfietser met hoge snelheid aanrijden, remde krachtig bij de kruising met het Huizerhoefpad, verloor de macht over het stuur en sloeg over de kop. De traumahelikopter kwam ter plaatse en heeft assistentie verleend. De man is met letsel aan zijn hoofd per GGD-ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

ALMERE Zondagavond is op De Steiger een 51-jarige bromfietser uit Almere ten val gekomen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Omdat de agenten vermoeden dat de man alcohol had genuttigd is een bloedproef gevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Op het Spoorbaanpad is een 15-jarige Almeerder gewond geraakt. Hij zat achterop bij een 16-jarige bromfietser die probeerde uit te wijken voor glas dat op het pad lag. Hij zag hierbij echter een lantaarnpaal over het hoofd en botste er tegenaan. De 15-jarige passagier viel tegen de lantaarnpaal aan en is met letsel aan zijn been overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Honden in afgesloten auto
ALMERE Zondagmiddag heeft een 48-jarige man uit Huizen proces-verbaal gekregen omdat hij op de Evenaar zijn honden in een afgesloten auto had achtergelaten. De auto stond in de zon. Omdat de honden zichtbaar last hadden van de hitte heeft de politie met behulp van de geluidsinstallatie van de politiewagen de eigenaar gevraagd naar zijn auto te komen. Na korte tijd konden de honden weer de frisse lucht in.

Aanhouding diefstal glas uit bushokje
ALMERE De politie heeft zondagnacht op de Oorweg een 19-jarige Almeerder aangehouden voor diefstal van glasplaten. De agenten zagen dat de man op zijn bromfiets een paar glasplaten vervoerde. Bij controle bleek hij ze gestolen te hebben uit een bushokje. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding bedrijfsinbraak
ALMERE Een medewerker van een bedrijf aan de Markerkant heeft zondagnacht een jongen aangehouden. De medewerker had van de alarmcentrale een inbraakmelding gekregen en ging snel naar het bedrijfspand. Hij zag twee jongens in het pand. De verdachten vluchtten. De medewerker kon een van de jongens aanhouden en overdragen aan de politie die ter plaatse kwam. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De ware identiteit van de verdachte is op dit moment nog niet bekend.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 03-06-2002 '
Lees ook