Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 3-08-2002 Dagelijkse berichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen
LELYSTAD De politie hield vrijdagochtend een verwarde 32-jarige Lelystedeling aan voor diefstal, mishandeling en verzet. Surveillerende agenten in de Voorstraat zagen een medewerker van een winkel achter een persoon aanlopen. De politie zette ook de achtervolging in. Toen een agent de verdachte in een steeg wilde aanhouden, werd deze geslagen (de agent is met hoofdletsel naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht). Met assisentie van een andere agent is de verdachte geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de medewerker had de verdachte onder andere een drankje uit zijn winkel aan de Voorstraat gestolen. De politie verdenkt de 32-jarige ook van het aanvallen van een vrouw. Volgens getuigenverklaringen had de verdachte kort voor de diefstal- een 61-jarige vrouw uit Lelystad die op de Voorstraat liep, zonder duidelijke reden aangevallen. Zij liep hierdoor onder andere schaafwonden op en moest behandeld worden. De politie heeft de verwarde verdachte in verzekering gesteld en onderzoekt de zaak verder.

ALMERE Zaterdagnacht hield de politie een 46-jarige inwoner van Almere en een 29-jarige eveneens uit Almere aan. Surveillerende agenten op de Grote Markt werden door omstanders aangesproken over een ruzie in een horecagelegenheid. Volgens getuigen daar hadden de twee verdachten zonder aanleiding ruzie gemaakt met een 23-jarige man uit Almere. De twee zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

EMMELOORD Een 24-jarige inwoner van Groningen is vrijdagavond op de Hoefbladstraat aangehouden. Na een melding van een ruzie tussen een aantal mensen, ging de politie ter plaatse. Daar verklaarden een vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder geslagen te zijn, omdat de verdachte vond dat zij met hun geparkeerd voertuig aan de kant moesten. De politie hield ter plaatse de 24-jarige die voldeed aan het signalement, aan. Deze is voor nader verhoor overgebracht naar het bureau en is inmiddels in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vreemdelingencontrole
ZEEWOLDE Bij een recreatiebedrijf in de gemeente heeft de politie samen met de Arbeidsinspectie en Belastingdienst vrijdagochtend een controle in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen uitgevoerd. In totaal zijn ongeveer 80 werknemers gecontroleerd. De controlediensten hielden 11 personen staande. Zij zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een hiervan is inmiddels aangehouden, omdat deze een vals reisdocument had. De politie heeft de zaak nu in onderzoek en meer wordt tijdens dit onderzoek niet bekend gemaakt.

Rijden onder invloed
LELYSTAD De politie hield een 36-jarige automobilist uit Lelystad vrijdagavond aan voor het rijden onder invloed en voor onveilig rijgedrag. Tijdens een algemene verkeerscontrole op deze dreef ter hoogte van de Schoener, negeerde de automobilist het stopteken van een agent en ging er met een hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging hield een motoragent de verdachte aan in de buurt van het Salland. Op het politiebureau blies de Lelystedeling 420 ug/l (0,95 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en processen-verbaal zijn opgemaakt. Met een rijverbod van 4 uur is hij heengezonden.

Aanrijding
ALMERE Vrijdagmiddag vond er op de Waterlandseweg een aanrijding tussen drie voertuigen plaats waarbij 3 personen gewond raakten. Door nog onbekende reden kwam de auto van een 63-jarige bestuurder uit Volendam die richting Zeewolde reed, op de andere weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger, de auto van een 47-jarige man uit Schalkhaar. Ook de auto daarachter, van een 48-jarige inwoner van Almere, werd geraakt en kwam in de sloot terecht. De 63-jarige bestuurder werd ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld. De brandweer hielp de 47-jarige uit zijn auto en deze is met armletsel naar het AMC gebracht. Zijn inzittende een 33-jarige vrouw, eveneens uit Schalkhaar, moest met borstletsel naar het VU ziekenhuis. De 48-jarige automobilist uit Almere is met nekklachten naar het Flevoziekenhuis gebracht. Vanaf de aansluiting met de A27 tot en met de Vogelweg is de weg enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest. Naast de politie verleenden de GGD, de traumheli en Rijkswaterstaat assistentie ter plaatse.

Assistentie
URK De politie Flevoland heeft gisteren assistentie verleend bij het zoeken van iemand die te water geraakt was (Ijsselmeer). De woordvoering over deze zaak wordt door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gedaan.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 03-08-2002 '
Lees ook