Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 5-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Hennepkwekerijen ontmanteld
DRONTEN - Donderdagmorgen is in een loods aan de Handelsweg een hennepkwekerij ontruimd. Op de bovenverdieping werden 180 planten en bijbehorende apparatuur aangetroffen. Even later werd aan de hand van een aantal tips een tweede hennepkwekerij met 2200 planten in een loods aan de Staalwijk gevonden en ontruimd. Alle in beslag genomen planten en kwekerijtoebehoren zijn vernietigd. Het onderzoek naar de eigenaren van de plantages loopt nog.

Aanhouding inbrekertje
ALMERE - In een woning aan de Jan Rijksenstraat heeft een 35-jarige bewoner rond middernacht op heterdaad een 15-jarig jongetje uit Almere aangehouden na een inbraak. Direct daarna stelde hij de politie in kennis, die de jongen hebben overgebracht naar het bureau voor verhoor. De ouders zijn in kennis gesteld.

Aanhouding na tanken zonder betalen
LELYSTAD - Een 32-jarige automobilist uit Lelystad is afgelopen nacht aangehouden wegens tanken zonder betalen. De man had getankt bij een benzinepomp aan de Larserdreef en was weggereden zonder te betalen. Na korte tijd trof de politie de gesignaleerde auto van de man aan voor zijn woning aan de Wittezeestraat, waar de verdachte werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Aanrijding met letsel
ALMERE - Bij een kettingbotsing op de A6 ter hoogte van de Hollandse brug zijn donderdagmorgen drie automobilisten gewond geraakt. De voorste auto, van een 35-jarige Almeerder, remde, waarna een 33-jarige automobilist (woonplaats onbekend) en een 31-jarige Almeerse er met hun auto`s achterop reden. Alle drie de bestuurders zijn met nekklachten voor onderzoek per GGD-ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis. De auto`s zijn afgesleept. Wegens de hulpverlening zijn de linker- en middenbaan korte tijd afgesloten, waardoor een file van ruim 7 kilometer ontstond. Vier automobilisten kregen een bekeuring voor asociaal rijgedrag en rijden over de vluchtstrook.

Aanrijding onder invloed
URK - Op de Singel is afgelopen nacht een 19-jarige automobilist uit Urk aangehouden. De jongen verklaarde dat hij richting de Schelpenhoek reed en in de bocht voor het gemeentehuis was geschrokken van een tegenligger, waarna hij de stoeprand raakte en de rechterbanden lek sloegen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek hij onder invloed te verkeren. Hij blies 465 ug/l (1.05 promille) en kreeg een rijverbod van vier uren en een proces verbaal. De auto is afgesleept.

ALMERE - Donderdagavond is een 54-jarige automobilist uit Almere aangehouden na een aanrijding op de kruising Regisseurstraat / Metropolestraat met een 27-jarige automobiliste uit Almere. De man reed achteruit op de Regisseurstraat vanaf het Beeldhouwerspad. Bij het opdraaien van de kruising richting Stationsplein raakte hij de auto van de 27-jarige, die wachtte tot hij gedraaid was, maar niet meer achteruit kon. Niemand raakte gewond. Bij de blaastest bleek dat de 54-jarige onder invloed verkeerde. Hij blies 715 ug/l (1.65 promille) en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed
ALMERE - Bij een parkeerplaats aan de Vossendal is gisteravond een 52-jarige vrouw uit Zeewolde aangehouden. De vrouw reed slingerend over de Strandweg en negeerde de stoptekens van de politie. Op de parkeerplaats kon ze worden aangehouden. Ze blies 430 ug/l (1.0 promille) en kreeg een rijverbod van vier uren en een proces verbaal.

ALMERE - Een 64-jarige bestuurster van een invalidenwagentje is donderdagavond aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw reed op de Sluis en kwam daar ten val, waarna omstanders de politie te hulp riepen. Bij de controle bleek de vrouw onder invloed. Zij blies 670 ug/l (1.55 promille) en kreeg een rijverbod van zeven uren en een proces verbaal.

Afzetting voor gaslek
EMMELOORD - Wegens een gaslek in de Nagelerstraat ter hoogte van de Industrieweg is de straat gisteravond tussen 17.15 en 19.20 uur afgesloten voor verkeer. Voor de veiligheid werd ook de Energieweg afgesloten en is het verkeer omgeleid via de Landbouwkade. Het energiebedrijf heeft de leiding weer gerepareerd, waarbij ook de brandweer assistentie verleende.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 05-07-2002 '
Lees ook