Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 6-07-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

District Noord

Man verongelukt
LELYSTAD Bij de benzinepomp de Lepelaar aan de rijksweg A6 is vrijdagmiddag een 52-jarige man uit Blankenham bij een aanrijding om het leven gekomen. Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hilversum reed weg bij de pomp en heeft de man, die in een rolstoel zat, kennelijk over het hoofd gezien. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Een getuige en de vrachtwagenchauffeur zijn opgevangen door Bureau Slachtofferhulp.

Aanhouding bedreiging
LELYSTAD Vrijdagmiddag is een 20-jarige Lelystedeling aangehouden voor bedreiging. Hij had eerder die middag een medewerkster van het Postkantoor aan het Stadhuisplein bedreigd met een mes. Hij wilde geld opnemen, maar omdat de foto op zijn identiteitskaart vervaagd was, werd dat niet geaccepteerd. Vervolgens pakte hij een mes uit zijn zak en hield dat tegen de hals van de medewerkster. Daarna ging hij naar buiten. De politie hield korte tijd daarna op de Zandbank een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij bleek er echter niets mee te maken te hebben en is weer heengezonden. De 20-jarige kwam zich aan het eind van de middag melden op het politiebureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Aangifte mishandeling
LELYSTAD Een 47-jarige Lelystedeling heeft vrijdagmorgen aangifte gedaan van mishandeling en doorrijden na aanrijding. Hij kwam op de Nieuwe Waterweg frontaal in botsing met een bekende van hem. Die bekende had volgens de aangever opzettelijk de aanrijding veroorzaakt, vernielde de ruiten van de auto van de aangever, sloeg de aangever in het gezicht en ging er vervolgens vandoor.

Meisje in water gevallen
EMMELOORD Vrijdagmiddag is aan de Meteorenstraat een meisje van anderhalf jaar in de vijver gevallen. Het werd op tijd opgemerkt door de ouders die het meisje uit het water haalden. Ze is per ambulance voor controle overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis.

Bromfietser onder invloed
EMMELOORD Op de Jasmijnstraat is vrijdagavond een 16-jarige bromfietser aangehouden. Hij reed zonder helm en bleek iets teveel alcohol genuttigd te hebben. Op het politiebureau blies hij 370 ug/l (0,8 promille). Hij is met een rijverbod van 3 uur weer heengezonden. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Zonder geldig rijbewijs onder invloed in onverzekerde auto EMMELOORD Vrijdagnacht is op de Hannie Schaftweg een 41-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 800 ug/l (1,8 promille). Daarnaast was hij zijn rijbewijs al ingevorderd en bleek de auto niet verzekerd te zijn. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na ongeval onder invloed
DRONTEN Een 37-jarige automobiliste uit Kampen is vrijdagnacht op de Dronterweg van de weg geraakt. Ze kwam in een greppel tot stilstand. Ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse bekeken maar kon geen letsel constateren. De vrouw bleek onder invloed te zijn van alcohol. Op het politiebureau blies ze 745 ug/l (1,7 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd en de auto is in beslag genomen.

District Zuid

Aanhouding fietsendief
ALMERE Oplettende burgers hebben vrijdagmorgen een 21-jarige Almeerder aangehouden voor fietsendiefstal. Hij had bij een rijwielhandel een fiets weggenomen. Dit werd echter gezien door de eigenaar die samen met een paar alerte burgers de man aanhielden. Hij is overgedragen aan de politie en voor nader verhoor overgebracht naar het bureau.

Controle Easy Rider
ALMERE De politie heeft vrijdag in Almere Buiten in het kader van het Easy Rider Project een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 11 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het rijden zonder helm.

Aanrijding Buitenring
ALMERE Op de Buitenring heeft zich vrijdagavond een aanrijding voorgedaan. Een 22-jarige automobiliste uit Almere is om nog onbekende reden tegen een verkeerszuil gereden. Ambulancepersoneel heeft haar en de drie inzittenden met onbekend letsel voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Grote Markt is vrijdagnacht een 35-jarige automobiliste uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten hadden haar zien instappen en wegrijden. Ze gaven haar een stopteken omdat ze vermoedden dat ze onder invloed verkeerde. De vrouw reageerde opstandig, wenste niet mee te werken en probeerde de agenten te schoppen. Ze is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde ze een ademanalyse. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze is ter ontnuchtering ingesloten.
Op de Waterlandseweg is een 53-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij verklaarde een paar uur in zijn auto geslapen te hebben om te ontnuchtering. Op het politiebureau blies hij alsnog 745 ug/l (1,7 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Op de rijksweg A6 is vrijdagnacht een 39-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 320 ug/l (0,7 promille). De man is met een rijverbod van twee uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding openbaar dronkenschap
ALMERE Vrijdagnacht is op de Grote Markt een man aangehouden voor openbaar dronkenschap. Hij was, nadat hij een café uit was gezet, op een terras in slaap gevallen. De man is na wat tegenstribbelen overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. Zijn identiteit is nog niet duidelijk.

Brand
ZEEWOLDE De brandweer heeft vrijdagavond uit moeten rukken naar de Juttepeerlaan. Daar had door nog onbekende reden een transformator vlam gevat. Het vuur was snel onder controle.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 06-07-2002 '
Lees ook