Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 7-07-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

District Noord

Kop-staartbotsing
URK Op De Noord heeft zich zaterdagmiddag een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 50-jarige automobilist uit Urk remde af voor spelende kinderen. Een 19-jarige automobiliste uit Urk kon niet meer op tijd tot stilstand komen en botste achterop. Zij en haar 30-jarige bijrijdster hadden last van hun nek en rug en zijn voor controle naar de huisarts gegaan.

Rijden onder invloed
TOLLEBEEK Zaterdagavond is op de Urkerweg een 17-jarige bromfietser uit Tollebeek aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 585 ug/l (1,3 promille). Hij is met een rijverbod weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Drie fietsen en een step terug naar eigenaar
DRONTEN De fietsenkijkdag in Dronten was zaterdag druk bezocht. In totaal 46 bezoekers keken of ze hun (brom)fiets konden vinden. In totaal drie fietsen en een step zijn terug naar hun eigenaar.

Wespenplaag
DRONTEN Zaterdagavond zijn bij de Gildepenningdreef 22 kinderen belaagd door wespen. De kinderen werden meerdere keren gestoken. De GGD heeft in samenwerking met het Rode Kruis alle kinderen ter plaatse behandeld. Een kind moest overgebracht worden naar een Zuiderzeeziekenhuis. De politie heeft assistentie verleend. De gemeente heeft het wespennest weggehaald. Voor meer informatie kunt u terecht bij de persvoorlichting van de GGD.

Aanhoudingen niet voldoen vordering
LELYSTAD De politie heeft zaterdagavond op het Stationsplein twee Lelystedelingen, een 18-jarige jongen en een meisje van 16 jaar, aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. Het duo maakte deel uit van een groep die rondhing voor het station. Op het verzoek of ze weg wilden gaan, reageerde het meisje erg opstandig. Ze schreeuwde de duwde een agent weg. Na een paar waarschuwingen is ze aangehouden. De 18-jarige jongen was het hier kennelijk niet mee eens en probeerde de aanhouding te belemmeren. Ook hij is vervolgens aangehouden. Het duo is geboeid overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Fles spiritus ontploft
LELYSTAD De brandweer heeft zaterdagavond uit moeten rukken naar de Wold. Daar was door nog onbekenden een spiritusfles tot ontploffing gebracht. Als gevolg hiervan waren een aantal ruiten van een leegstaande woning gesprongen. Buurtbewoners hadden het vuur al geblust. De brandweer heeft gecontroleerd.

Aanhoudingen na vernielingen
LELYSTAD De politie heeft zaterdagnacht op het Stationsplein drie Lelystedelingen van 18, 19 en 17 jaar aangehouden voor vernieling. Getuigen hadden gezien dat het drietal op de Schouw van een aantal autos de buitenspiegels eraf trapten. Aan de hand van het opgegeven signalement kon het drietal aangehouden worden. De 19-jarige had een fiets bij zich waarvan wordt vermoed dat het gestolen is. Hij bleek een wond aan zijn hand te hebben. De politie heeft hem overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis voor behandeling. Het drietal is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Brandwonden
LELYSTAD Zaterdagavond heeft een 29-jarige Lelystedelinge ernstige brandwonden opgelopen. Ze had spiritus over haar heen gekregen dat vlam vatte. Ze heeft dit met water gedoofd. Een alerte voorbijgangster zag de vrouw drijfnat in de deuropening staan, besefte de ernst van de situatie en heeft haar weer onder de douche gezet. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Haar 34-jarige huisgenoot is aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Onderzoek zal nog moeten uitwijzen wat zich precies heeft afgespeeld in de woning.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Op de Larserweg is een 41-jarige automobilist uit Nunspeet aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 635 ug/l (1,4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Woningbrand: twee gewonden
LELYSTAD Bij een brand in woning aan de Merenlaan zijn zaterdagnacht twee Lelystedelingen, een vrouw van 53 jaar en een 57-jarige man, gewond geraakt. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een oververhitte frituurpan. Als gevolg van het vuur ontstond er een hevige rookontwikkeling en sprongen een aantal ramen. De politie heeft de buurtbewoners gewaarschuwd. De vrouw is met
ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De man raakte gewond aan zijn been toen hij door een buurtbewoner uit zijn huis werd gehaald. Ook hij is per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanhouding bekladding
LELYSTAD De politie heeft zaterdagnacht op de Bastion een 20-jarige Lelystedeling aangehouden. Hij werd betrapt toen hij met een stift op een deur van een gebouw kladderde. Hij is na verhoor weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

District Zuid

Bekeuringen overtreding samenscholingsverbod
ALMERE De politie heeft zaterdagavond op het Noordeinde vier Almeerders van 37, 40, 16 en 23 jaar bekeurd voor overtreding van het samenscholingsverbod. Ze waren die avond al meerdere malen gewaarschuwd. De 23-jarige heeft nog een tweede bekeuring gekregen omdat hij tot vier keer toe een valse naam opgaf.

Auto uitgebrand
ALMERE Op de rijksweg A6 is zaterdagmiddag een auto uitgebrand. De 50-jarige bestuurster uit Amsterdam zag opeens rook onder haar motorkap komen en zette de wagen op de vluchtstrook. Vervolgens brandde de auto geheel uit. De vrouw bleef ongedeerd. De auto is afgevoerd.

Aanrijding Noorderdreef
ALMERE Op de Noorderdreef heeft zich zaterdagmiddag een aanrijding voorgedaan. Een 87-jarige automobiliste uit Amsterdam reed waarschijnlijk door rood en botste tegen een 21-jarige automobilist uit Almere, die linksaf wilde naar de A6. De vrouw is voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhouding belediging
ALMERE Zaterdagnacht zijn op de Metropolestraat twee Almeerders van 15 en 16 jaar aangehouden voor belediging van agenten. Ze werden betrapt toen ze een fiets molesteerden. Toen de agenten de groep aanspraken op hun gedrag, reageerde de 16-jarige door de agenten uit te schelden. Na een paar waarschuwingen is hij aangehouden. Vervolgens is de 15-jarige aangehouden omdat hij na een aantal vorderingen niet weg wilde gaan. Beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau.

Zonder rijbewijs over de busbaan
ALMERE Zaterdagnacht is in Almere Haven een 18-jarige automobilist uit Almere aangehouden omdat hij zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs over de busbaan reed. Vervolgens gaf hij een valse naam op. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 07-07-2002 '
Lees ook