Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 9-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 0651401952

Aanhouding
ALMERE De politie heeft zaterdagmiddag een 25-jarige Almeerder in zijn woning aangehouden. Hij zou eerder die dag aan het Zuideinde tegen een 21-jarige man uit Almere, zonder aanleiding geweld gebruikt te hebben. Daarna ging hij er vandoor. Getuigen zagen dit, waarna hulpverleningsdiensten ter plaatse kwamen. De politie kon later die middag de verdachte aanhouden in zijn woning. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. De 21-jarige Almeerder werd met hoofdletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ZEEWOLDE Een 18-jarige man uit Zeewolde is zaterdagnacht aangehouden aan het Kluunpad. Hij zat samen met twee anderen in de auto, waarna hij uitstapte en naar een andere auto liep, waar één persoon in zat. Het vermoeden bestond dat de man in het bezit zou zijn van drugs. De agenten fouilleerden de aanwezigen daarna op basis van de opium wet en troffen bij de verdachte twee XTC pillen aan. Daarop werd de 18-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en afgifte van de pillen en een zakje weed, dat hij ook bezat, is hij weer heengezonden.

LELYSTAD De politie heeft zaterdagnacht een 21-jarige man uit Lelystad aangehouden op de Bovenoverbrug. Hij zou eerder die nacht samen met nog een onbekende man, vernielingen hebben gepleegd in de buurt van het Smedinghuis. Zo zouden er hekken vernield zijn. Van de tweede man, heeft de politie een signalement. Tijdens de aanhouding stond een 20-jarige Lelystedeling toe te kijken, welke niet voldeed aan het signalement. Agenten verzochten hem zijn weg te vervolgen. Dit weigerde hij tot twee keer, waarna ook hij werd aangehouden en overgebracht werd naar het politiebureau.

Verkeer regelen
ALMERE Agenten hebben zaterdagmiddag op de Metropolestraat het verkeer geregeld, omdat er sprake was van een verkeersopstopping, hoofdzakelijk bij de parkeergarages. De Schrijverstraat was door werkzaamheden afgesloten, waarna het verkeer onder meer op de kruising van de Landdrostdreef en Metropolestraat vast kwam te zitten. Ook het Koolzaadveld stond vol. Op dat kruispunt en de kruising Metropolestraat met de Regisseurstraat regelden agenten daarna het verkeer. Na een uur was de overlast zo voorbij.

Vernieling autos
ZEEWOLDE De politie in Zeewolde heeft het afgelopen weekend diverse meldingen binnengekregen van vernielde autos. Deze stonden geparkeerd aan de Tarwelaan en Tuinfluiterlaan. Zes mensen hebben aangifte gedaan, nadat ze geconstateerd hadden dat hun voertuig bekrast was. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee keer bekeurd
LELYSTAD Een 31-jarige automobilist uit Lelystad reed zaterdagmorgen in zijn auto met aanhanger op de Rietweg en wilde richting Dronten gaan. Agenten vermoeden dat de lading zwaarder was dan toegestaan, met andere woorden dat de auto meer trok dan toegestaan was volgens het kentekenbewijs. De politie liet één en ander meten op een weegbrug in de buurt en toen bleek dat auto ruim anderhalf keer zoveel trok dan was toegestaan. De bestuurder kreeg hiervoor wederom een boete. Afgelopen donderdag was hij tijdens de grote verkeerscontrole in Lelystad namelijk ook al bekeurd voor dezelfde verkeersovertreding.

Auto in beslag genomen
DRONTEN Op de Hanzeweg heeft de politie zaterdagmiddag een auto in beslag genomen. Deze werd bestuurd door een 19-jarige Drontenaar. Bij controle bleek de APK verlopen te zijn, de auto was niet verzekerd en de bestuurder had geen geldig rijbewijs. Verder was de verlichting niet in orde. De Drontenaar kan diverse bekeuringen tegemoet zien, de auto werd in beslag genomen.

Alcohol
DRONTEN Een 36-jarige man uit Dronten is zaterdagavond staande gehouden aan de Klipperstraat. Het vermoeden bestond bij de agenten dat hij teveel alcohol had genuttigd. De man bleek uiteindelijk op het bureau een promillage te hebben van 0,7. Hij kreeg een rijverbod en kan een boete tegemoet zien. Daarna mocht hij het politiebureau lopend verlaten.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 09-03-2003 '
Lees ook