Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 9-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie

Aanhouding na diefstal
ALMERE - Een 31-jarige man uit Almere is woensdagavond aangehouden in een restaurant aan de Kerkgracht. De man had een greep in de kassa gedaan en was weggelopen, maar kwam kort daarop weer terug en bedreigde de eigenaar. Hierop is de man door de medewerkers aangehouden. Na verhoor bleek dat de man nog wel eens hielp in de zaak. Hij is ingesloten; nader onderzoek volgt.

Aanhouding wegens hard drugsbezit
LELYSTAD - Afgelopen nacht zijn twee Lelystedelingen, een vrouw van 26 en een man van 35 jaar, aangehouden in de Fjord in het kader van de Opiumwet. Bij een controle zijn verschillende zakjes met harddrugs aangetroffen in de auto waarin de vrouw zat. Beide verdachten waren eerder al eens aangehouden wegens het bezit van harddrugs. Zowel de drugs als de auto zijn in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Ongeval op stoomfestival
ALMERE - Op het terrein van het stoomfestival aan de Strandweg is vanmorgen een 18-jarige jongen uit Schildwolde gewond geraakt. Het slachtoffer probeerde een benzinemotor aan te slingeren, en kreeg door de terugslag een slinger tegen zijn hoofd. Door de klap raakte hij even buiten bewustzijn. Hij is per GGD-ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis, vermoedelijk met een gebroken neus.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD - Een 70-jarige vrouw uit Lelystad is woensdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Zuigerplasdreef. De vrouw zat als passagier in de auto van een 73-jarige automobilist, die bij het verlaten van winkelcentrum de Zuiderpoort richting Zuigerplasdreef remde voor het verkeersplein. Een 35-jarige automobilist uit Zwolle, die achter hem reed, zag te laat dat zijn voorganger remde. Na de kop-staartbotsing kon de vrouw ter plaatse geholpen worden door GGD-ambulancepersoneel.

ZEEWOLDE - Op de Ganzeweg is woensdagavond 40-jarige automobilist uit Almere gewond geraakt na een aanrijding. De man reed voor een 25-jarige automobilist uit Gouda van de Gooiseweg richting Knardijk, toen hij afremde voor een file. De 25-jarige zag dit te laat en botste tegen zijn voorganger, die daarna met nekklachten per GGD-ambulance voor onderzoek naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk werd overgebracht. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Aanhouding na diefstal met geweld
ALMERE - In een winkel aan het Noordeinde is woensdagmiddag een 29-jarige vrouw uit Haarlem aangehouden. De vrouw was op skeelers de winkel binnengekomen en had een aantal goederen weggenomen zonder te betalen. Toen de winkeleigenaar achter haar aanging, kreeg hij een trap van de verdachte, waarbij hij gewond raakte aan zijn arm. Desondanks hield hij haar aan, waarna ze door de politie is meegenomen naar het bureau voor verhoor, waarna ze in verzekering is gesteld.

Aanhouding na visstroperij
ZEEWOLDE - Bij een controle zijn een 32-jarige man uit Almere en een 37-jarige plaatsgenoot woensdagavond aangehouden op de Flediteweg wegens overtreding van de Visserijwet. De mannen stroopten vis met een verboden werpnet en waren niet in bezit van een visakte. Ze zijn aangehouden door de jachtopzichter en meegenomen naar het bureau door de politie. Proces verbaal wordt opgemaakt. De gevangen vis is in beslag genomen.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 09-05-2002 '
Lees ook