Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 10-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de A6 ter hoogte van de Hollandsebrug vond zondagmiddag een ongeval plaats, waarbij vier gewonden vielen. Een 35-jarige automobilist uit Heerhugowaard reed richting Almere. In de auto zaten verder een 35-jarige vrouw en een 3-jarig kind, allebei uit Heerhugowaard en een 74-jarige man uit Weesp. Achter hem reed een onbekende automobilist, die kort op de man uit Heerhugowaard reed. Even later haalde de niet bekende bestuurder de wagen in en ging voor de Heerhugowaarder rijden. Vervolgens remde hij krachtig. De 35-jarige bestuurder moest hierdoor ook remmen, raakte vervolgens in een slip, kwam met de rechterzijde tegen de vangrail, botste tegen de betonnen midden geleider en sloeg over de kop. De hulpverleningsdiensten, waaronder een traumahelicopter waren vervolgens ter plaatse. De brandweer knipte de auto los, de vrouw en het kind werden uiteindelijk per ambulance met onbekend letsel afgevoerd naar het Flevoziekehuis, de beide mannen naar het UMC. Om de juiste toedracht te achterhalen is de politie Almere op zoek naar meer getuigen. Inmiddels heeft de politie al een aantal verklaringen opgenomen. Mensen die wat gezien hebben kunnen bellen met telefoonnummer: 0900-8844.

Brandje
ALMERE Een keuken van een woning aan de Jivestraat heeft zondagmiddag vlam gevat. De oorzaak bleek een verhitte pan op het vuur. De bewoners hadden de woning al verlaten, op het moment dat de hulpverleningsdiensten arriveerden. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de keuken uitbrandde en de rest van de woning rookschade opliep.

Zender uit de lucht
LUTTELGEEST Samen met de radiocontroledienst heeft de politie zondagmorgen de illegale zender Schandy uit de lucht gehaald. Deze zond uit vanaf de Amazonestraat. Tegen de 34-jarige verdachte uit Luttelgeest is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding
DRONTEN De politie in Dronten heeft zondagmorgen een 20-jarige Drontenaar aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van het vernielen van en inbreken in drie autos aan De Wolken. Dit zou eerder die ochtend hebben plaatsgevonden. Twee keer bleef het bij een poging, eenmaal werd ingebroken in één van de wagens. Dankzij getuigen kon de politie de man inrekenen ter hoogte van het Spectrum, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 10-03-2003 '
Lees ook