Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 10-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na vechtpartij
DRONTEN / SWIFTERBANT - Na een melding van een vechtpartij bij Six Flags zijn donderdagavond vijf verdachten (twee vrouwen en drie mannen) uit Helmond van resp. 15, 18, 22, 23, 38 aangehouden. Ter plaatse bleek dat een groep vrouwen ruzie had gekregen over voordringen met de verdachten, die in dezelfde rij stonden. Hierop ontstond een vechtpartij, die door de beveiligers van het park en een aantal omstanders na rake klappen over en weer beëindigd werd. Drie van de verdachten, van 15, 22 en 38 jaar, zijn in verzekering gesteld voor verhoor.

Aanhoudingen na burenruzie
LELYSTAD - In het Zuiderzeeziekenhuis zijn donderdagavond drie mannen uit Lelystad van resp. 25, 27 en 31 jaar aangehouden na een burenruzie. De 25-jarige werd bij de volkstuintjes in de buurt van zijn woning in de Horst aangetroffen met verwondingen aan zijn hand en samen overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De 31-jarige werd even later per GGD-ambulance binnengebracht met hoofdletsel. Hij verklaarde met een stuk hout geslagen te zijn door de 25-jarige en zijn 27-jarige vriend, die even later poolshoogte kwam nemen in het ziekenhuis. De drie zijn aangehouden en worden verhoord over de toedracht van de mishandelingen.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD - Donderdagmiddag is een 14-jarige meisje uit Lelystad gewond geraakt op de Larserringweg, ter hoogte van de vuilstort. Ter plaatse werd op dat moment een sprintwedstrijdje met motoren gehouden. Het meisje mocht van haar vader een stukje rijden op een geleende motor. Bij het keren werd ze aangereden door een 51-jarige motorrijder uit Lelystad, die deel uitmaakte van het groepje motorrijders. Het meisje is met onbekend letsel vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis. Beide motoren waren na de aanrijding total loss. De 42-jarige vader krijgt een proces verbaal.

DRONTEN - Bij een aanrijding tussen een motor en een auto op de Drontermeerdijk zijn donderdagmiddag een 29-jarige man uit Heino en een 33-jarige man uit Amersfoort licht gewond geraakt. De 29-jarige motorrijder reed ter hoogte van de Abbertweg achterop de auto, die afremde om af te slaan richting Kampen. GGD-ambulancepersoneel behandelde hun verwondingen ter plaatse, waarna beiden hun weg konden vervolgen.

Autobrand
ALMERE - Vanmorgen vroeg heeft de brandweer na een melding een auto geblust, die op A6 ter hoogte van Almere in brand stond. Omdat er een gastank in de auto zat, is de weg uit voorzorg afgesloten geweest. Het verkeer stond hierdoor ongeveer 10 minuten stil. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Niemand raakte gewond.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 10-05-2002 '
Lees ook