Korps: Flevoland, plaats: Almere 10-06-2002 Politie lost tientallen auto-inbraken op Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

ALMERE De recherche van Almere Buiten heeft enkele tientallen auto-inbraken kunnen oplossen. In totaal werden zes verdachten aangehouden, waaronder twee op verdenking van heling. De politie vermoedt dat zij mede verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de inbraakgolf die Almere Buiten de laatste maanden heeft getroffen. Sinds hun aanhouding is het aantal auto-inbraken in voornamelijk Almere Buiten fors gedaald van zon 100 per maand naar ongeveer 20 per maand.

Aanhoudingen op heterdaad
Op vrijdagmiddag 6 april werd op heterdaad een 20-jarige Almeerder aangehouden voor auto-inbraak. Een oplettende getuige had gezien dat de man aan de Santiagostraat een auto had opengebroken. Na een korte zoekactie kon hij in de Cyclaamstraat aangehouden worden en overgebracht naar het politiebureau.
Bijna drie weken later, in de nacht van donderdag 25 april werden op heterdaad drie verdachten uit Almere aangehouden: een 30-jarige vrouw en twee mannen van 23 en 30 jaar. Ze hadden op de Markerkant bij twee autobedrijven in ieder geval vier autos opgebroken. Eén verdachte had zich proberen te verstoppen onder een auto, maar werd ontdekt. De politie trof een tweede verdachte aan in zijn auto in de buurt. Een surveillancehond van de politie ontdekte de schuilplaats van de derde verdachte. Ook hij werd onder een auto aangetroffen.

Helers
Daarna konden twee Almeerders van 32 en 39 jaar aangehouden worden op verdenking van heling. Bij huiszoeking werden een aantal gestolen autoradios aangetroffen. De vijf mannelijke verdachten zitten nog insloten. De vrouw is ondertussen weer heengezonden. Wanneer de zes verdachten zich voor de rechtbank moeten verantwoorden is nog niet bekend.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 10-06-2002 '
Lees ook