Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 11-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Weedplantage ontruimd
LELYSTAD In twee aangrenzende panden aan de Vaartweg op industrieterrein Noordersluis zijn maandagmiddag twee weedplantages aangetroffen. Na een aantal tips over de vervaardiging van weed in de panden stelde de politie een onderzoek in, en trof ter plaatse 620 planten aan, verdeeld over de twee panden. De planten zijn samen met de bijbehorende apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Bij de ontruiming zijn geen arrestaties verricht, maar er wordt wel onderzoek gedaan naar (een) eventuele verdachte(n).

Aanhoudingen na inbraak
DRONTEN Na een melding van een inbraak bij een supermarkt aan De Rede zijn maandagnacht een 19-jarige jongen uit Biddinghuizen en een 21-jarige man uit Dronten aangehouden. Zij hadden het magazijn opengebroken, een paar kleine goederen weggenomen en vier ruiten van de bovenwoningen vernield. Beide verdachten zijn aangehouden en hun gereedschap is in beslag genomen. De 19-jarige verkeerde onder invloed van alcohol en is ingesloten wegens openbare dronkenschap en bedreiging van agenten. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding vreemdeling
LELYSTAD Op de Neringweg is maandagavond een 18-jarige bromfietser zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De jongen werd in eerste instantie gecontroleerd omdat hij zonder achterlicht reed. Hij had geen papieren bij zich. Aan het bureau bleek dat de jongen illegaal in Nederland verblijft. Hij is ingesloten voor verhoor en in verzekering gesteld in afwachting van zijn uitwijzing.

Aanhouding na rijden zonder rijbewijs
ALMERE Een 18-jarige jongen uit Almere is maandagavond aangehouden op de Bivak. Bij een controle bleek dat de jongen reed zonder rijbewijs en verklaarde dat hij de auto van zijn vader gepakt had. Bij zijn aanhouding trof de politie wiet en een aantal zakjes harddrugs aan bij de jonge bestuurder. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor. De drugs is in beslag genomen en zijn vader is in kennis gesteld.

Aanhouding na vernieling
EMMELOORD Een 18-jarige jongen uit Nijmegen is maandagavond aangehouden nadat hij een ruit van een woning aan de Sondelstraat had ingegooid. De jongen logeerde aan dat adres omdat hij tijdelijk zonder vaste woon- of verblijfplaats zat, maar kon niet naar binnen omdat de bewoner de sleutel aan de binnenkant van het slot had laten zitten. Daarop gooide hij het raam in. Na verhoor aan het bureau is de verdachte weer heengezonden.

ALMERE In haar woning aan de Nijmegenweg is maandagmorgen een 65-jarige vrouw uit Almere aangehouden wegens vernielingen. De vrouw sloeg een raam in van een woning een paar huizen verderop. Zij verklaarde dat ze van een afstand wordt lastig gevallen door de bewoners. Na onderzoek door de politie heeft de GGD psychische hulp ingeschakeld voor de vrouw. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Munitie in beslag genomen
ALMERE Bij een 26-jarige verzamelaar in een woning aan de Johannes Vermeerstraat is maandagmiddag een hoeveelheid vuurwapens met munitie in beslag genomen. Volgens getuigen had de man een aantal wapens te koop aangeboden, die hij mogelijk zonder vergunning in bezit had. Bij de daaropvolgende huiszoeking trof de politie naast de wapens en munitie ook legerkleding, emblemen en helmen aan bij de verzamelaar. Een kleine hoeveelheid wapens en munitie is meegenomen om te kijken of bezit ervan strafbaar is. Overigens heeft deze zaak niets te maken met het TED-onderzoek in dezelfde straat eind vorige week.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de A6 is maandagmorgen een 35-jarige vrouw uit Almere gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw zat in de auto bij een 36-jarige plaatsgenoot, die invoegde naar rechts achter een bestelbusje van een 52-jarige Almeerder die stilstond in de file. Daarachter kwam een 41-jarige vrachtwagenbestuurder uit Almere, die net afremde voor het bestelbusje maar een botsing met de auto niet meer kon voorkomen. Daarbij werd de auto tegen de bestelbus geschoven. De vrouw is met nekklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis en mocht na behandeling weer naar huis.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 11-02-2003 '
Lees ook