Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 11-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Vermiste Almeerder terecht
ALMERE De 29-jarige Almeerder die sinds 30 mei vermist was, is weer terecht. Hij bleek, zonder zijn familie daarvan in kennis te stellen, vertrokken te zijn naar het buitenland. De familie heeft de politie hiervan maandagavond op de hoogte gebracht.
De politie heeft nadat de man als vermist werd opgegeven diverse zoekacties uitgevoerd in de omgeving van het Weerwater. In eerste instantie werd gevreesd dat hij zichzelf van het leven zou hebben beroofd.

Aanhouding wapenbezit
ALMERE De politie heeft maandagochtend op de Stationsstraat een 16-jarige Almeerder aangehouden voor wapenbezit. Bij controle bleek hij een balletjespistool bij zich te hebben. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het wapen is in beslag genomen. Een andere 16-jarige Almeerder bleek een mes bij zich te hebben. Hij deed hiervan vrijwillig afstand. Het pistool en het mes zullen vernietigd worden.

Zonder helm op gestolen bromfiets
ALMERE - Maandagmiddag is bij de E.F. van den Banweg een 17-jarige Almeerder aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem zonder helm op een bromfiets rijden en dwongen hem te stoppen. Hieraan gaf hij geen gehoor en ging er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Uiteindelijk probeerde de jongen te keren en kwam hierbij ten val. Vervolgens probeerde hij te voet te vluchten, maar de agenten hielden hem aan en hebben hem geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een brommercertificaat. Daarnaast bleek de bromfiets gestolen te zijn.

Mishandeling toezichthouder
ALMERE Maandagmiddag is op het Noordeinde een 33-jarige vrouw uit Almere aangehouden omdat zij een toezichthouder een klap in het gezicht had gegeven. De toezichthouder had de vrouw aangesproken omdat zij door het centrum fietste. Hierdoor ontstond een schermutseling. De vrouw is overgedragen aan de politie en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding zwartrijder
ALMERE Op het Centraal Station is een 17-jarige Almeerder aangehouden. Hij was niet in het bezit van een plaatsbewijs en had zich proberen te verstoppen in het hok van de hoofdconducteur. Conducteurs betrapten hem, hielden hem aan en droegen hem over aan de politie. Bij fouillering troffen de agenten een speciale sleutel aan waarmee het hok geopend kan worden. Terwijl de agenten hem overbrachten naar het politiebureau voor nader verhoor beledigde hij een agent. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Aanrijding Industrieweg
ZEEWOLDE Maandagavond zijn op de Industrieweg twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 25-jarige automobilist uit Zeewolde reed achter een vrachtwagen en stuurde iets naar links om te kijken of hij in kon halen. Vervolgens kwam hij in botsing met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Putten. De Zeewoldenaar is met onbekend letsel voor controle overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De man uit Putten bleef ongedeerd. Beide autos liepen grote schade op.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 11-06-2002 '
Lees ook