Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 12-02-2003 Politie Flevoland geeft derde publieksbrochure uit Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Vanaf 19 februari huis-aan-huis bezorgd

Politie Flevoland geeft vanaf volgende week wederom de publieksbrochure Politiebericht uit. Vanaf woensdag 19 februari wordt het boekwerkje via de post huis-aan-huis bezorgd in alle zes gemeenten. Op deze manier wil de politie de bevolking zoveel mogelijk informeren. Aan de hand van een mini-enquête wordt de inhoud ieder jaar aangepast. De brochure is geproduceerd naar aanleiding van een eerder onderzoek naar de informatiebehoefte van de burgers in Flevoland.

Het is de derde keer dat Politiebericht verschijnt. Er zijn negen edities. Nieuw dit jaar is Almere Stad-West. Daarnaast verschijnen brochures van Almere Stad-Oost, Almere Haven, Almere Buiten en Zeewolde. Ook zijn er boekwerkjes van Lelystad, Dronten, de Noordoostpolder en Urk.

Digitale aangifte
Elke editie bevat naast algemene informatie over zaken als alcohol en verkeer, drugs, zakkenrollerij, slachtofferzorg, klachtenbehandeling, inbraakpreventie en de hoogte van de meest voorkomende boetes in euros, een aantal paginas met specifieke informatie per gebied over de openingstijden van de bureaus en de wijkagenten. Deze informatie is zo veel mogelijk afgestemd op op- en aanmerkingen van de Flevolandse inwoners.
Op de achterzijde staan bovendien de wijkagenten afgebeeld per gebied. Ook wordt uitleg gegeven hoe aangifte al dan niet digitaal gedaan kan worden en wat er allemaal te zien is op de internetsite van Politie Flevoland.

Verder zit in elke brochure een aanvraagkaart voor een veiligheidsadvies van het Preventieteam en een mini-enquête, zodat de politie de volgende brochure nog beter kan afstemmen op de behoefte van de Flevolandse burger. Deze opmerkingen over de inhoud kunnen gratis verstuurd worden naar de Stafdienst Communicatie van de politie.

Niet ontvangen?
De verspreiding gaat ook dit jaar via de post, zodat bij alle woningen in Flevoland een brochure bezorgd wordt. Mocht iemand het Politiebericht vòòr 22 februari niet hebben ontvangen, dan zijn er exemplaren bij de balie van de Flevolandse politiebureaus verkrijgbaar. Ook op onder meer bibliotheken komen boekwerkjes te liggen.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 12-02-2003 '
Lees ook