Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 12-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Aanhouding
ALMERE De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen aan het Triathlonpad aangehouden, omdat hij eerder die avond een 18-jarige plaatsgenoot zou hebben mishandeld. Dit zou gebeurd zijn op de Johan Jongkindstraat. Het waarom is niet bekend. De 18-jarige man uit Almere liep letsel op aan het gezicht en heeft zich in het Flevoziekenhuis laten behandelen. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op het Ter Apelpad vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een automobilist. Een 69-jarige Almeerder reed in zijn auto op de Hoogezandstraat en kwam vanuit de Delfzijlsingel. De bromfietser, een 41-jarige Almeerder reed op het Ter Apelpad en wilde naar het Leeuwardenplein gaan. Op de kruiding Ter Apelpad en Hoogezandstraat vond de aanrijding plaats. Daarbij raakte de 41-jarige Almeerder gewond aan zijn been. Hij werd met de ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis.

Papieren niet in orde
LELYSTAD De politie heeft dinsdagmiddag een 44-jarige man uit Lelystad aangehouden. Hij reed in een wagen van een 50-jarige plaatsgenoot. Dat gebeurde op de Jol. De auto bleek ongekeurd en niet verzekerd. Na controle troffen de agenten een zakje weed aan bij de bestuurder en een mes en een spijkerband in de wagen. Dit werd in beslaggenomen. De auto werd door de politie meegenomen naar het politiebureau, waarna tegen de bestuurder proces-verbaal werd opgemaakt.

Alcohol
DRONTEN Aan de Eem troffen agenten dinsdagavond een 43-jarige Drontenaar aan. Hij reed op een scooter, toen hij de politie zag wilde hij zich verstoppen. Toen agenten hem aantroffen, rook hij naar alcohol. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar duidelijk werd dat hij een promillage had van 1.7. Met een proces-verbaal en een rijverbod, werd hij heengezonden.

Ruiten vernield
EMMELOORD Een 54-jarige Urker heeft dinsdag aangifte gedaan van vernieling van zes ruiten van een gebouw aan de Smeden. Zowel op de begane grond als eerste etage is vermoedelijk met een steen meerdere ruiten ingegooid.

Honden in beslag genomen
EMMELOORD De politie in Emmeloord heeft dinsdagmorgen twee honden in beslag genomen. Deze zijn eigendom van een 27-jarige Emmeloorder. De honden liepen die ochtend los in de wijk en werden aangetroffen aan de Venusstraat. Een agent nam de honden mee, omdat ze in het verleden al vaker losliepen en omdat ze mogelijk een gevaar zouden kunnen zijn voor de mensen in de buurt. Daarna heeft de politie na overleg met het Openbaar Ministerie toestemming gekregen om de honden in beslag te nemen. Ze zijn overgebracht naar een dierenasiel. Het is aan het Openbaar Ministerie om een beslissing te nemen wat verder met de honden moet gaan gebeuren. De politie heeft de eigenaar inmiddels gehoord. Hij wordt verdacht van het feit dat hij niet voorkomen heeft dat de dieren gevaar zouden kunnen opleveren voor de omgeving. Toch wil de politie in Emmeloord graag nog in contact komen met mensen die eventueel nog meer gezien hebben, waaronder de bezitter van het konijn, dat vlak voordat de agent de dieren meenam te prooi viel aan de honden. Ze kunnen bellen met de politie in Emmeloord op 0900-8844.

Overbeladen
EMMELOORD Aan de Muntweg heeft de politie een 26-jarige Urker aangehouden, omdat hij in een bestelauto met aanhanger reed, waarvan agenten vermoedden dat deze te zwaar beladen was. Dat bleek ook zo te zijn. De toegestane maximum massa was 750 kilogram, berekend werd na aftrek van het gewicht van de lege kar dat er ongeveer drie keer zoveel vervoerd werd. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 12-03-2003 '
Lees ook