Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 12-07-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

District Noord

Auto in de sloot
ENS Op de Zuiderringweg is donderdagmiddag een auto van de weg geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Amstelveen. Hij raakte rechts in de berm, stuurde tegen, slipte en kwam in een sloot aan de linker kant van de weg tot stilstand. Zijn 50-jarige bijrijdster uit Amstelveen raakte gewond aan haar onderbeen. Zij is door de brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald en overgebracht naar een ziekenhuis. Ook de 19-jarige en een 15-jarige passagiere zijn voor controle overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. Het voertuig is afgevoerd.

Aanrijding
LELYSTAD Op de Zoom zijn donderdagmiddag twee autos op elkaar gebotst. Een 53-jarige automobilist uit Lelystad reed over de Zoom en kon bij de T-splitsing met de Oostranddreef niet meer op tijd tot stilstand komen. Hij gleed de weg op en werd geraakt door een 42-jarige automobiliste uit Lelystad. De man is met onbekend letsel voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

District Zuid

Kop-staartbotsing
ALMERE Een 36-jarige automobiliste uit Almere is donderdagmiddag licht gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Buitenhoutsedreef. Ze werd vlak voor een rotonde van achteren geraakt door een 27-jarige automobiliste uit Almere. De 27-jarige verklaarde tegenover de politie dat haar voet van het rempedaal was geschoten. De 36-jarige is met nekklachten overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Joyrider aangehouden
ALMERE In de Stedenwijk zijn donderdagmiddag twee Almeerders van 17 en 18 jaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen de 18-jarige rijden. Hij maakte een nogal onervaren indruk. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij bekende tegenover de politie dat hij zonder te vragen de auto van zijn vader had geleend. Hij en zijn passagier zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Botsing tussen bromfietsers
ALMERE Op het Strawinskypad zijn donderdagavond twee bromfietsers op elkaar gebotst. De 33-jarige bromfietser uit Almere liep hierbij wat schrammen op. Een 40-jarige bromfietser uit Bussum is met vermoedelijk een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Samenscholingsverbod
ALMERE Donderdagavond hebben op het Westeinde vier Almeerders van 29, 40, 19 en 20 jaar een bekeuring gekregen voor overtreding van het samenscholingsverbod. Een surveillerende agent had een groep, waarvan de vier deel uit maakten, eerder die avond al gewaarschuwd en weggestuurd. Toen deze vier nog steeds rondhingen, kregen ze een bekeuring. De 29-jarige is vervolgens aangehouden omdat hij zich zeer opstandig gedroeg en een agent met een blikje bekogelde. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Randstaddreef is een 31-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen omdat hij stil bleef staan voor een groen verkeerslicht en vervolgens slingerend over de weg reed. Hij bekende tegenover de politie dat hij onder invloed verkeerde van verdovende middelen. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar is door een GGD-arts een bloedproef afgenomen.

Ramkraak Splijtbakweg
ALMERE Nog onbekende personen hebben donderdagnacht bij een bedrijf aan de Splijtbakweg een ramkraak gepleegd. Met een gestolen auto is de pui geramd. Op de Walmolenstraat werd kort daarna ook een gestolen auto aangetroffen met daarin goederen die waarschijnlijk afkomstig zijn van de ramkraak. Hoe groot de buit is, is nog onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 12-07-2002 '
Lees ook