Korps: Flevoland, plaats: Almere 12-07-2002 Aanhoudingen voor overval supermarkt Botplein Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink

ALMERE De Almeerse politie heeft een aantal aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de overval op de supermarkt aan het Botplein op 27 juni. Donderdagmiddag werd in Deventer een 23-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. Hij is op het politiebureau in Almere in verzekering gesteld. Eerder deze week werd ook een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij is ondertussen weer in vrijheid gesteld, maar blijft vooralsnog aangemerkt als verdachte. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten in deze zaak.

Donderdagavond 27 juni reden twee gemaskerde mannen met een gestolen auto de pui van de supermarkt in. Vervolgens werd het personeel bedreigd met een vuurwapen. Op dat moment waren er zeven personeelsleden in de winkel, niemand raakte gewond.

Drie dagen na de overval werden een 24-jarige Amsterdammer en een 27-jarige Almeerder aangehouden omdat ze voldeden aan het signalement dat opgegeven was. Zij zijn echter vrijwel direct weer in vrijheid gesteld omdat ze niets met deze overval te maken bleken te hebben.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 12-07-2002 '
Lees ook