Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten 13 mei 2003
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Hoewel bovenstaande datum anders doet vermoeden zijn dit de nieuwsberichten van dinsdag 13 mei 2003.

Drie jonge mensen omgekomen bij verkeersongeval TOLLEBEEK Maandagavond zijn bij een eenzijdig ongeval op de Tollebekerweg een 16-jarig meisje, een 19-jarige jongen en een jongen van 18 (allen uit Creil) om het leven gekomen. Een vierde inzittende, een 18-jarige jongen uit Creil, is met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. Zijn toestand is stabiel. De auto is na een flauwe bocht van de weg geraakt en mede door het natte wegdek en vermoedelijk een te hoge snelheid tegen een boom gebotst. De ouders van de vier jongeren zijn op het politiebureau opgevangen door Bureau Slachtofferhulp.

Auto-inbreker aangehouden
ALMERE Een 21-jarige Almeerder is maandagnacht aangehouden voor auto-inbraak. Hij werd op de Waalstraat betrapt door een politieman die op dat moment geen dienst had. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Het inbrekersgereedschap dat hij bij zich droeg is in beslag genomen. De politie verwacht dat hij verantwoordelijk kan worden gesteld voor meer auto-inbraken.

Te hard
EMMELOORD Een 16-jarige bromfietser uit Marknesse is maandagochtend op de Marknesserweg bekeurd. Een surveillerende agent zag hem met hoge snelheid rijden en de scooter maakte veel kabaal. Na een korte achtervolging kon hij de jongen staande houden. De scooter bleek over teveel vermogen te beschikken (opgevoerd) en teveel decibel te produceren. De uitlaat is gedemonteerd en in beslag genomen. BIDDINGHUIZEN Een 29-jarige automobilist uit Kampen heeft maandagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij werd op de Harderdijk geklokt op 154 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

Kofferbak vol gas
ZEEWOLDE De brandweer heeft maandagmiddag moeten uitrukken naar het benzinestation aan de Landbouwweg. Een 58-jarige automobiliste uit Biddinghuizen stond gas te tanken en verbaasde zich over de hoeveelheid gas dat er in de tank kon. Toen er een soort rook onder de auto vandaan kwam, is de brandweer gealarmeerd. Die constateerde een lek in de gasleiding. De politie heeft het terrein afgezet zodat de brandweer de gastank langzaam leeg kon laten lopen.

Vals paspoort
LELYSTAD Een 22-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmiddag aangehouden voor het bezit van een vals paspoort. Een oplettende medewerker van de Belastingdienst vertrouwde het niet in belde de politie. De vrouw is ingesloten op het politiebureau om haar ware identiteit te achterhalen.

Aanrijdingen
MARKNESSE Een 27-jarige automobilist uit Hoornsterzwaag is maandagmorgen gewond geraakt bij een ongeval. Op het moment dat hij op de Ettenlandseweg een auto inhaalde, week deze bestuurder, een 31-jarige automobiliste uit Vollenhove, uit voor een dier. Hierdoor raakte de man uit Hoornsterzwaag links van de weg en botste tegen een boom. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.
EMMELOORD Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Witmarsum is maandagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. Hij reed over de Rijksweg A6 richting Lemmer toen hij in de bocht bij de Vogelkop de macht over het stuur verloor. De vrachtwagen kwam op zijn kant terecht. Een deel van de lading, sojameel, kwam in de berm terecht. De chauffeur is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Door dit ongeval raakte het wegdek dusdanig beschadigd dat het direct hersteld moest worden. De A6 is tot ver na de avondspits afgesloten geweest.
DRONTEN Op de Olsterweg zijn maandagmiddag een 15-jarig fietsster uit Biddinghuizen en een 29-jarige bestuurder van een busje (uit Lelystad) met elkaar in botsing gekomen. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle. De bestuurder uit Lelystad kwam met de schrik vrij.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 13-05-2003 '
Lees ook