Korps: Flevoland, plaats: district Noord 13-06-2002 Dagelijkse presberichten & getuigenoproep Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Getuigenoproep
EMMELOORD De politie is op zoek naar getuigen van een voorval dat zich afgelopen vrijdagnacht heeft voorgedaan op de Lange Nering. Daar werd rond 01:00 uur een 25-jarige man uit Wilhelminaoord mishandeld. Deze man maakte deel uit van een groep die een vrijgezellenfeest vierde. Een groep van ongeveer tien nog onbekende jonge mannen zou de feestvierders benaderd hebben, waarop een schermutseling ontstond en de 25-jarige een klap in het gezicht en een aantal schoppen kreeg. Kort daarna kwamen de groepen elkaar weer tegen waarop de feestvierders het op een rennen zetten. Hierbij kwam de 25-jarige ten val en liep letsel op aan zijn knie. Vervolgens kreeg hij wederom een aantal schoppen. Hij is per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. Daar constateerden de artsen naast de wond in zijn knie een aantal kneuzingen en schaafwonden. Na afloop bleek de portemonnee van 25-jarige weg te zijn. Het is nog onduidelijk of deze gestolen of verloren is. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden, telefoon: 0900-8844.

Toch nog waardevolle spullen in autos
DRONTEN/SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN De politie waarschuwde al eerder om waardevolle spullen uit de auto te halen. Afgelopen weekeind besteedden het preventieteam (Stichting Perspectief) en de politie op de markt in Dronten ook aandacht aan auto-inbraken en hoe deze voorkomen kunnen worden. Verder investeert de politie ook in de opsporing van inbrekers. Toch blijkt dat mensen niet altijd waardevolle spullen uit de auto halen, met name als de auto gewoon in de eigen wijk staat. Bij de politie is gisteren vijf keer aangifte gedaan van auto-inbraken in Swifterbant. Zaken als radios, cds en zonnenbrillen zijn ontvreemd. Ook in Biddinghuizen is gisteren een mobiele telefoon uit een auto gestolen. Maak het een inbreker niet aantrekkelijk en haal buit eruit! De politie blijft uiteraard zelf toezicht houden en inbrekers opsporen.

Weer valse meldingen
BIDDINGHUIZEN Eergisterenmiddag deed een jongen in Lelystad een valse alarmmelding, gisteren deden drie minderjarige meisjes uit Biddinghuizen valse meldingen. Deze zijn net als de jongen in de kraag gevat (op de Baan). Zij bekenden tegenover de politie, kregen een berisping en ook hun ouders werden op de hoogte gebracht. Valse meldingen doen belast de politie onnodig en is strafbaar. 112 is voor mensen in nood en dus niet voor vermaak.

Aangehouden voor verwonden plaatsgenoot
BIDDINGHUIZEN De politie hield woensdagavond een 30-jarige inwoner van Biddinghuizen aan voor het verwonden van een 22-jarige plaatsgenoot. s Avonds kreeg de politie de opdracht om naar De Deel te gaan. Daar vertelde de 22-jarige geslagen te zijn door de voor hem bekende 30-jarige. Daarbij liep de aangever onder andere hoofdletsel op. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld, zodat de politie de komende dagen de zaak verder kan onderzoeken.

Verwarde vrouw opgevangen
EMMELOORD Woensdagnacht ontfermde de politie zich om een 28-jarige verwarde vrouw uit Emmeloord die op de Urkerweg liep. De agenten namen haar mee naar het politiebureau in Emmeloord en schakelde hulpverlening in. De vrouw is in het ziekenhuis behandeld en mocht later weer naar huis.

Slapende man weggestuurd
EMMELOORD Een 41-jarige man uit Leeuwarden zorgde gisteren voor overlast op De Deel. De man lag midden op de dag op straat te slapen. De agenten hebben de man weggestuurd, omdat anderen (passanten) zich wellicht onveilig of ongemakkelijk voelden.

Man naar ziekenhuis
LELYSTAD Een 36-jarige man zonder vaste woonplaats moest woensdagnacht naar het ziekenhuis na een ruzie met een nog onbekende persoon. Na een melding ging de politie naar het Horecaplein. Daar troffen de agenten de 36-jarige met hoofdletsel aan. Volgens de verklaringen was de 36-jarige die vermoedelijk alcohol genuttigd had, per ongeluk tegen een voorbijrijdende auto gevallen. De 36-jarige en een passagier van de auto wisselden volgens de verklaringen woorden en de passagier trapte de 36-jarige. De passagier was niet meer ter plaatse. De verwonde man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aangehouden voor alcohol
LELYSTAD Surveillerende agenten hielden midden in de nacht van woensdag op donderdag een automobilist in de Atolwijk (bij het bos) staande. Zij lieten de bestuurder een blaastest doen; het resultaat deed vermoeden op alcoholgebruik, dus de 35-jarige Lelystedeling is aangehouden. Op het politiebureau deed de verdachte een ademanalyse met 590 ug/l (1,34 promille) als resultaat. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. Hij mocht de komende 6 uur niet meer rijden. Na een verklaring afgelegd te hebben, is de verdachte heengezonden.

Boete voor drinken op straat
LELYSTAD Een jongen die gisterenavond op straat alcohol dronk, kreeg gisteren een boete van een surveillerende agent. Dit vond plaats bij de brug Tjalk/winkelcentrum Botter. Hij en de andere jongeren zijn daar weggestuurd.

Aanhouding voor vernieling
LELYSTAD De politie hield woensdagavond een 17-jarige jongen uit Almere aan. Volgens getuigen had de man vernielingen op de Meentweg gepleegd. De verdachte is in de buurt aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en zijn gegevens en verklaring zijn opgenomen. Hij is daarna heengezonden.

Ruzie
LELYSTAD Bij de politie is woensdagavond aangifte gedaan van een ruzie waarbij een meisje klappen en schoppen kreeg. Een aantal minderjarig meisjes had ruzie bij een attractie op de Meentweg en daarbij kreeg een minderjarig meisje uit Lelystad onder andere klappen in haar gezicht. De politie heeft de aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 13-06-2002 '
Lees ook