Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 14-05-2002 Dagelijkse persberichten
Erik Riemens, 06-20411180

Aanhouding na bedreiging met mes
ALMERE Maandagochtend is op de J.G. Suurhoffstraat een 39-jarige Almeerder aangehouden. Getuigen zagen de man met een mes achter de vrouw aan rennen en belden de politie. Toen de politie ter plaatse kwam was de man een huis in gerend. De man verzette zich hevig bij aanhouding en is geboeid in de politiewagen gezet. Op het moment dat een agent naast hem plaats wilde nemen, gaf de verdachte de agent een kopstoot in de maagstreek. De agenten probeerden de verdacht in bedwang te houden, maar hij bleef zich verzetten en proberen naar de agenten te trappen. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Brand in woning
ALMERE Aan het Dillepad vond maandagmiddag een brand in een woning plaats. Een 37-jarige eigenaar van de woning verklaarde tegenover de politie dat hij last had van mieren. Daarom had hij geprobeerd ze uit te roken door langs de gevel spiritus in brand te steken. Er ontstond echter een grote rookontwikkeling, waarna de eigenaar de brandweer belde, die de brand uiteindelijk bluste.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de Voorstraat vond maandagochtend een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. De automobilist, een 70-jarige man uit Almere, stond met zijn wagen stil aan de kant van de weg. Hij deed vervolgens zijn linkerportier open om uit te stappen. Op dat moment reed een 28-jarige bromfietsster uit Almere langs de auto. Zij reed vervolgens tegen het portier aan. Na de botsing klaagde zij over pijn aan haar duim, arm en heup. Nadat de ambulance ter plaatse was, bleek de bromfietsster een schaafwond aan de arm en mogelijk een gekneusde duim te hebben.

Man aangehouden
ALMERE Bij de politie kwam maandagavond een melding binnen dat op de Waddendreef een man met een vuurwapen zou lopen. Bij controle bleek het niet te gaan om een echt vuurwapen maar een soort pijp die daar heel erg op leek. De man, een 38-jarige Amsterdammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het voorwerp is in beslag genomen.

Wietplantage ontmanteld
ALMERE - De politie heeft maandag aan de Kornwierde een wietplantage ontmanteld en vernietigd. Daarbij zijn twee vrouwen die zich op dat moment in het pand bevonden, aangehouden. Deze verdachten, een 31-jarige vrouw uit Amersfoort en een 18-jarige vrouw uit Eersel, en voor nader verhoor in verzekering gesteld. In totaal werden er 304 plantjes en dertien in werking zijnde lampen in beslag genomen.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 14-05-2002 '
Lees ook