Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 14-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

District Noord

Aanhouding diefstal
URK Donderdagnacht zijn op de Westhavenkade twee Urkers van 24 en 19 jaar aangehouden voor diefstal. De mannen hadden hout gestolen van een bouwplaats, maar werden betrapt door oplettende getuigen. Het duo is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Lelystad.

Aanrijding Espelerlaan
EMMELOORD Op de Espelerlaan zijn donderdagmiddag een auto en een fietsster met elkaar in botsing gekomen. Een 19-jarige automobilist uit Ens haalde voor een vluchtheuvel een auto in, kon niet meer tijdig naar rechts en besloot links langs de vluchtheuvel te rijden. Daar kwam hij in botsing met een 55-jarige fietsster uit Emmeloord. De vrouw is met letsel aan het been per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis.

Van de weg geraakt
ESPEL Op de Weg van Ongenade is donderdagnacht een 33-jarige automobilist uit Creil van de weg geraakt. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij een shagje aan te draaien was, rechts in de berm kwam, tegenstuurde en vervolgens in de linker berm tegen een boom tot stilstand kwam. Ambulancepersoneel heeft met hulp van de brandweer de man uit zijn auto bevrijd en met in ieder geval letsel aan de benen overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De politie vermoedde dat de man alcohol had genuttigd en heeft een bloedproef gevorderd.

Bromfietscontroles
LELYSTAD De politie heeft donderdag bromfietscontroles uitgevoerd in het kader van het project Easy Rider. Op de Polderdreef, Voorstraat en de Val van Urk werden in totaal 33 bromfietsen gecontroleerd en 24 bekeuringen uitgeschreven.

Straatroof
LELYSTAD Donderdagavond heeft een 21-jarige Lelystedeling aangifte gedaan van straatroof. Hij werd op de Neringweg opeens vastgegrepen door een groep van ongeveer vijf jongens die zijn portemonnee meenamen. Ze gingen er op de fiets vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Op de Larserdreef is donderdagnacht een 32-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 505 ug/l (1,2 promille). Hij is met een rijverbod van 5 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

District Zuid

Ruzie
ALMERE Een 35-jarige Almeerder heeft donderdagmorgen op de Boomgaardweg bij een ruzie met een man verwondingen in het gezicht opgelopen. Ambulancepersoneel heeft hem ter behandeling naar het Flevoziekenhuis. De aanleiding voor deze ruzie zou liggen in de relationele sfeer.

Onder invloed rijden zonder rijbewijs
ALMERE Donderdagnacht is op de Hollywoodlaan een 29-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Bij controle bleek de auto niet verzekerd en de APK vervallen. De agenten vermoedden dat de man alcohol genuttigd had en brachten hem over naar het politiebureau. Daar blies hij 225 ug/l (0,51 promille). Uit onderzoek bleek hij een valse naam opgegeven te hebben en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhouding autodief
ALMERE De politie heeft donderdagnacht op de G.T. Rietveldstraat een 17-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van autodiefstal. Surveillerende agenten zagen een auto met hoge snelheid over de Polderdreef rijden en zetten een achtervolging in. Op de D. Hudigstraat troffen ze de auto geparkeerd op de stoep aan. De waarschijnlijk drie inzittenden waren al gevlogen. De agenten doorzochten de omgeving en troffen in de buurt de 17-jarige aan. Hij had geprobeerd zich te verstoppen. De gestolen auto en enkele gestolen goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten.

Aanhouding graffiti-spuiter
ALMERE Donderdagnacht is op de Ambachtsmark een 17-jarige Almeerder aangehouden voor het spuiten van graffiti. Surveillerende agenten kwamen een tweetal jongens tegen die, bij het zien van de politie, er snel op de fiets vandoor gingen. Na een korte achtervolging kon de 17-jarige worden aangehouden. Hij verklaarde tegenover de agenten dat hij was gevlucht omdat hij kort daarvoor graffiti had aangebracht op muren in de Steiger en van een supermarkt. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding vernieling
ZEEWOLDE Donderdagmiddag is een 39-jarige Zeewoldenaar aangehouden voor vernieling. Hij had bij een woning aan de Zeelt een aantal ruiten ingegooid. Toen de politie ter plaatse kwam, was hij al vertrokken in een auto. Kort daarna werd hij op de Eikenlaan aangehouden. De aanleiding van deze daad zou liggen in de relationele sfeer.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 14-06-2002 '
Lees ook