Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 15-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Een 12-jarig meisje uit Almere stapte vrijdagmorgen in de Johan Jongkindstraat bij school uit een busje en stak meteen de rijbaan over. Zij werd aangereden door een 33-jarige automobiliste uit Almere, die haar niet kon zien aankomen. Het slachtoffer werd geschept en is met beenletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

LELYSTAD Op de A-6 raakte vrijdagmiddag door onbekende oorzaak een 46-jarige automobilist uit Andijk van de weg af. Hij kwam in de bermsloot tot stilstand en is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

ZEEWOLDE Een 61-jarige fietsster uit Zeewolde is vrijdagmiddag op de kruising van de Pluuthaven met het Voorland aangereden door een 34-jarige automobiliste uit Zeewolde. De automobiliste wilde linksaf slaan en zag vermoedelijk door de laagstaande zon de tegemoetkomende fietsster geheel over het hoofd. Medewerkers van de ambulance en de traumaheli verleenden medische bijstand. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

MARKNESSE Een 64-jarige automobiliste uit Marknesse verleende vrijdagavond op de kruising van de Leemringweg met de Sloefweg bij het linksaf slaan geen voorrang aan een tegemoetkomende 21-jarige automobilist uit Marknesse. Vermoedelijk schatte zij de snelheid van de tegenligger verkeerd in. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.

LELYSTAD Een 43-jarige automobiliste uit Bakkeveen viel vrijdagnacht op de A-6 achter het stuur in slaap. Zij werd door haar 49-jarge vriend wakker gemaakt, maar daar schrok zij zo van dat zij de macht over het stuur verloor en met de auto in de bermsloot belandde. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Bromfietscontrole
ALMERE Bij een bromfietscontrole op het Westeinde heeft de politie vrijdagmiddag 15 brom- en snorfietsers gecontroleerd. Acht van hen hadden te veel vermogen, twee droegen geen helm en twee hadden niet de vereiste oranje of gele plaat.

Europese alcoholcontrole
FLEVOLAND Politie Flevoland heeft vrijdagavond en nacht meegedaan aan de Europese alcoholcontrole. Bijzonderheden:

* er is gecontroleerd op zes lokaties: Emmeloord, Dronten, Lelystad en drie in Almere.

* er zijn 42 politie-medewerkers ingezet.
* er zijn 1757 blaastesten gedaan, waarbij 25 bestuurders zijn aangehouden omdat zij bij de eerste blaastest positief bliezen.
* van deze 25 bestuurders bliezen er 20 positief bij de ademanalyse. Zij krijgen een proces-verbaal.

* twee automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren (eenmaal wegens weigering)

* een 25-jarige automobilist uit Emmeloord probeerde zich in Emmeloord aan de controle te onttrekken. Hij werd achterhaald, maar bleek geen alcohol gedronken te hebben. Wel had hij een wapenstok en drie messen in zijn auto. Hij is, samen met zijn 18-jarige passagier, aangehouden.

Pech bij opgeven valse naam
ALMERE Een 26-jarige automobilist uit Arnhem, die bij de alcoholcontrole was aangehouden terzake rijden onder invloed, gaf aan de politie de naam op van een kennis. Helaas voor hem was die kennis even tevoren eveneens in Almere aangehouden wegens het rijden onder invloed. Omdat dezelfde naam niet gelijktijdig tweemaal in de computer kan worden ingevoerd, kwam zijn poging om onder een proces-verbaal uit te komen snel aan het licht. De verdachte bleek al een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben en had dus niet mogen rijden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

EO

Deel: ' Politiebericht Flevoland 15-02-2003 '
Lees ook